søndag 2. januar 2011

Godt nytt år!


Champagnen har sprutet og jeg har ristet av meg alle negative tanker rundt skadeavbrekket. Jeg er heldig som har mulighet til å bli fulgt opp av spesialister på Nimi, og jeg er heldig som faktisk har lyst til å trene! Og ikke minst er jeg heldig som kan ta meg råd til å starte på Sats igjen. Nyttårsaften ble innledet der med en 55 minutters spinningtime, og det gjorde meg tvers igjennom lykkelig.

Torsdag gikk jeg innom både Elixia og Sats, som ligger rett overfor hverandre på Sjølyst, tre minutters gange hjemmefra. For halvannet år siden sjekket vi begge senterne, og valgte da Sats pga. pris, bedre lekerom for barna og ikke minst en mye mindre innpåsliten markedsføring. Jeg ville gi Elixia en ny sjanse denne gangen, for lokalene deres er mye finere og de reklamerer med billig trening i januar og februar. Men jeg ble igjen mektig irritert etter å ha snakket med resepsjonisten deres. Det er ikke mulig å få oppgitt noen månedspris, selv når man tar seg bryet med å møte opp personlig! Jeg måtte pent komme tilbake 2. januar og snakke med en av deres selgere, så skulle de nok "ordne en fin pris til meg". Ærlig talt, det gidder jeg ikke. På nettsiden deres står månedsprisen oppgitt til 699. Dyrt, dyrere enn Sats' 600 kr. Lokalene deres er kanskje triste, men der får man i hvert fall den informasjonen man ber om! Vi var dessuten veldig fornøyde da vi trente der i fjor. Fredag gikk jeg altså for å melde meg inn, og da var de så snille å opplyse om at jeg får januar og februar for 200 kr hvis jeg melder meg inn i dag i steden. Derfor ble det prøvetime på fredag, og senere i dag skal jeg tegne medlemsskap for hele 2011. Selv når beinhinnebetennelsen blir bedre skal jeg trene der for å få mer variasjon enn jeg har hatt hittil. Jeg planlegger å gå på timer som spinning, sats power, cross training, pulse og box, i tillegg til å bruke romaskin og ellipseapparat.

Når det gjelder løpingen, skal jeg starte med veldig korte turer på Bislett (mykt underlag) om et par uker, og så øke lengden sakte men sikkert. Forhåpentligvis kan jeg delta på disse løpene i 2011:

Fredrikstadløpet (21 km) i april (noe usikkert)

Sentrumsløpet (10 km), Holmenkollstafetten og Ryeløpet (5 km) i mai

Blomstermila i juni

Halvtravern (15 km) og Berlin maraton i september

Oslos Bratteste, Fredrikstadmarka rundt (20 km), Hytteplanmila og Lørenskog halvmaraton senere på høsten

Hva tider angår, håper jeg å komme under 49,21 på ti-km og under 2 t på halvmaraton. Når det gjelder maraton aner jeg ikke hva som er realistisk. 4.30 eller 4.45, kanskje?

Målene mine er ikke spesielt hårete, men det aller viktigste for meg er å holde beinhinnebetennelsen i sjakk, ikke pådra meg andre skader, kunne løpe tre økter i uka og ellers bli litt sterkere ved å trene variert. Jeg gleder meg til å bli mer aktiv i 2011, og ønsker dere alle et godt nytt treningsår!


(Slapp av Siri, jeg har spart masse eder & galle til spaserturene våre :P )

14 kommentarer:

 1. SÅNN skal det låte og Astrid: jeg er alltid stolt av deg men nå ble jeg enda mer stolt :-)))) Digget intro'n om at du hadde 55min spinning og var frelst: HVA skjedde lurer jeg på??? :-) Fortsett å hold den gode spiriten opp så kommer dette til å ordne seg!! Vi ses plutselig!

  SvarSlett
 2. Maraton i seg selv er hårete nok!
  Mektig imponert over både Satsinnmelding, sykkelglede og ikke minst generell positiv innstilling.
  - jeg skal ha dette innlegget imente når jeg med brask og bram publiserer mine egne 2011 mål.

  SvarSlett
 3. Silja: Tja, jeg oppdaget at det går an å få kick av annen trening enn løping, og det var en stor lettelse å innse det :)

  Ingalill: Du har selvfølgelig rett, maraton er jo det ultimate hårete mål! Jeg tenkte mer på tidene, at jeg ikke stiller store pers-krav til meg selv. Og det er helt greit. Gleder meg til å lese 2011-målene dine!

  SvarSlett
 4. Hei, Astrid.

  Jeg er svært påholden med å anbefale trenimgsstudio, men personlig bruker jeg "fitness.express". Det koster 199 NOK pr mnd etter en periode med 299 pr mnd. Det er ingen kostnader utover dette. Jeg har brukt det i 1,5 år nå og er fortsatt fornøyd med tilbudet. Du finner de to steder-Bislett og Hasle Torg.

  Godt Nyttår.

  Jannicke

  SvarSlett
 5. Hei Jannicke,

  Takk for tips! Dette er jo veldig mye rimeligere enn de store kjedene, og jeg ser at de ikke har bindingstid heller! Det synes jeg er veldig positivt. Grunnen til at jeg bare har sett på Sats og Elixia er at jeg må ha noe helt i nærheten og med barnepassmulighet, for at jeg skal få det til i hverdagen. Men når jeg ikke lenger er så bundet av små barn skal jeg jammen prøve ut dette!

  Godt nytt år til deg også!

  SvarSlett
 6. Herrejemeni, så positivt det plutselig var her da.

  Nytt år, nye kluter liksom?
  Jeg er bare mer pessimistisk jeg;-)

  SvarSlett
 7. Uff ja, Siri, og attpåtil er jeg redd det er smittsomt - hold deg på trygg avstand! ;)

  SvarSlett
 8. Er det sant? Skal jeg gråte eller le??
  Blir man immun og man får smitte forresten?

  SvarSlett
 9. Immun, ja! Hvis du ikke får det kronisk da, jeg vet om noen som lider av det også. Men du kan jo få deg en vaksine, selv om det også innebærer en viss risiko for ufrivillige rykninger i munnvikene... Munnbind er nok best.

  SvarSlett
 10. Siri og Astrid: dere to altså ;-)

  SvarSlett
 11. Herlig lesning! Så mange spennende løp som ligger det foran oss og venter. Treningssentre er supert for variasjon og alternativer til løpinga. Spinning kan også være gøy, spesielt timene med pulsmåling. Håper leggene får et fint år!

  SvarSlett
 12. Hurra! Velkommen til SATS:-D
  Og du , maraton er mer enn hårete nok. Jeg heier på deg!

  SvarSlett
 13. Enig når det gjelder markedsføringen til Elixia. Minner om super ivrige markedsføringstudenter fra BI den tiden de holdt på som verst her i Lillestrøm før åpningen. Jeg ble helt anti-Elixia i den perioden!

  SvarSlett
 14. Marit & Anna: Jeg er foreløpig veldig fornøyd med avgjørelsen, selv om jeg er så støl at jeg nesten ikke kan gå etter gårsdagens Power-time ;)

  Anne-Brit: Ja, det er ganske utrolig! Man får *ikke* lyst til å gi pengene sine til dem...

  SvarSlett

 
Blogglisten