søndag 16. januar 2011

Helsestudio uke 2 - BOX
En ny verden har åpnet seg for meg. Jeg har oppdaget at man kan oppnå den etterlengtede endorfinrusen i et fuktig rom sammen med med tyve svette mennesker, og at det fins mange forskjellige måter å oppnå de verste stølheter på. Ukas treningsøkter:(- Tirsdag morgen: 45 min rask gange (til Nimi), 5 km, snittpuls på 135.)


- Tirsdag ettermiddag: Spinning på Sats, 53 min, snittpuls på 165 (høyeste 193).


- Torsdag ettermiddag: Box på Sats, 55 min, snittpuls ukjent (høy!)


(- Fredag kveld: 45 min rask gange (til Sagene), 5 km, snittpuls ukjent.)Spinning har jeg likt fra begynnelsen; det er helt umulig å ikke gi alt, få blodsmak i munnen og føle seg fullstendig kjørt etterpå. Ukas overraskelse var derimot torsdagens boksetime. Det var så vidt jeg turte å møte, helt til siste stund vurderte jeg å avlyse. Men trene måtte jeg, og jeg var også litt nysgjerrig på hva dette kunne være for noe. Jeg regnet med at vi bare skulle danse rundt i aerobic-stil med litt skyggeboksing innimellom. Så feil kan man ta. Jeg ble satt i gruppe med en annen jente (med svære muskler!), og i femti minutter bokset vi med hverandre. Det vil si, hun bokset på meg, mens jeg beveget mine fislearmer så det i hvert fall så ut som om jeg forsøkte å slå putene hun holdt. Det var helt ekstremt slitsomt - slå med hver arm, dukke ned, slå med hver arm, dukke ned, så fort man kunne. Jeg fikk kramper i lår og legger, kramper i armer, vondt i håndledd, spark i nesa... Men noe så gøy! Økta ble avsluttet med en kombinasjon av styrkeøvelser som selv min gamle gymlærer på videregående, kalt Mengele, ville vært stolt over. Jeg har sjelden opplevd en endorfinrus som etter denne boksetimen - ikke bare må pulsen min ha vært skyhøy, men jeg var også så gåen i armene at jeg ikke orket annet enn å la dem henge og slenge. Og jeg skal ikke engang nevne hvor støl jeg har vært i både armer og lår fram til i dag.

Jeg hadde egentlig tenkt å gå på Sats Power i morgen (trening med vekter), men så har jeg blitt satt opp til time på Blodbanken, og da er det neppe så lurt å trene. Tirsdag blir det spinning i steden, og så prøver jeg boksingen igjen på torsdag. Jeg risikerer neppe å bli sterk i armene, men jeg tenker at det er et godt alternativ til intervalltreningen...

16 kommentarer:

 1. Dette hørtes både slitsomt og gøy ut! Artig med litt variasjon i treningen!

  SvarSlett
 2. Jeg bare smiler og ler, ser deg for meg med armene dinglende, fullstendig utmatta. Veldig bra at du prøver deg på nye ting. Og så har du såå mye bra i vente!

  SvarSlett
 3. Boksing er gøy det! Altså, når man ikke har som mål å virkelig slå løs på hverandre da;-)

  Så flott at du får til alternativt trening OG har det bra:-) Herlig, herlig Astrid!

  SvarSlett
 4. Du vinner helt klart alternativprisen.

  (men boksing har jeg ikke nerver til, nesten like skummelt som ballspill, selv om du fikk det til å høres bittelitt fristende ut med alt endorfinsnakket.)

  Når du endelig kan løpe igjen kommer du til å være i bedre slag enn ever!

  SvarSlett
 5. Ojojoj - ja armene må ha vært forferdelig slitne etter boksing. Utrolig modig av deg å stille opp på så ukjente områder. Høres fantastisk tøft ut - og endorfinrus gjør det jo virkelig verdt det. Kult. (c:

  Igjen blir jeg imponert over din positive innstilling til å trene alternativ - håper bare at de andre idrettsformene blir så bra at du ikke gidder å begynne å løpe igjen når du får klarsignal da... (c;

  SvarSlett
 6. Ha ha, jeg innser at jeg er så positiv at det halve kunne vært nok... Men det er morsomt å bli gledelig overrasket hver gang man prøver noe nytt!

  Det skumle med boksingen er i grunnen usikkerhetsmomentet i forhold til makker. Hva om jeg må slåss mot en supersterk boksegutt neste gang?

  Saltrening er gøy, men mangler noen viktige aspekter som løpingen har:

  - Skravle med løpevenner på langtur
  - Høre på selvvalgt musikk, løpe i egne tanker og selv ha styringen
  - Løpskonkurranser!

  ...så jeg kommer nok til å si "ja takk, begge deler" når jeg får muligheten :)

  SvarSlett
 7. Du har kanskje ikke SATS Norge som "venn" på Facebook, men de har ihvertfall snappet opp blogginnlegget ditt og distribuert det videre;-) Fin reklame!

  SvarSlett
 8. Hehe dette hørtes gøy ut. Jeg sitter å vurderer veldig om dagen om jeg skal begynne på Sats også. Boksetreningen virket rågøy, men jeg tror jeg hadde foretrukket en sånn sekk de første gangene, for jeg hadde nok aldri klart å stått og boksa med noen i så lang tid : Jeg ville falt død om etter maks 15 minutter hehe

  Wanya

  SvarSlett
 9. Anna: Så morsomt, var inne og så det nå! :)

  Wanya: Ja, jeg trodde jeg skulle falle død om hele tiden selv... til vi byttet øvelse og jeg måtte bruke noen andre muskler isteden. Kan absolutt anbefales! (Sånn sekk skulle jeg forresten gjerne hatt hjemme i stua - greit å få ut litt aggresjon innimellom ;) )

  SvarSlett
 10. En løsning på spørsmålet om du må "bokse mot en sterk boksegutt" neste gang, er å ta med din egen partner/makker. Jeg har gått på noen av disse timene, og fikk inntrykk av at det var det de fleste andre enn meg gjorde....

  SvarSlett
 11. Ja - problemet er at jeg ikke kjenner noen som trener på Sats Sjølyst. Noen som er 165 cm og svak i armene, som melder seg frivillig? :)

  SvarSlett
 12. Jeg savner deppe-Astrid som lå på sofaen og drakk kakao! :p

  SvarSlett
 13. He he. Neppe. Dessuten drakk jeg portvin, ikke kakao ;)

  SvarSlett
 14. Godt å høre at du er i gang med alternativ trening. Har aldri prøvd boksetime, men det høres ut slitsomt ut og effektiv trening. Her i Kongsberg er det glimrende skiforhold for tiden, så det blir litt skigåing nå som avveksling fra løpingen. Er så heldig å ha lysløypene like bortenfor der jeg bor. Er en del bakker i den løypen og jeg blir rimelig sliten av å gå der, så en får tro at det er effektiv trening også. Skal få tatt meg en tur nå i kveld når ungene er i seng.

  SvarSlett
 15. Jeg humrer i nissesjegget ;-) Fra anti-anti-anti-anti....ANTI!!! alternativ og negativ, til alternativ-freak delux :-) HAHAHAhahahahaha jeg vist det!!! Jeg viste du ville klare det; klare å konvertere til alternative treningsformer :-) BRA!! Stolt av deg! :-)

  "Spinning har jeg likt fra begynnelsen; det er helt umulig å ikke gi alt, få blodsmak i munnen og føle seg fullstendig kjørt etterpå." Dette overrasket meg, seriøst?? Jeg er helt enig altså men jeg trodde bare du var ironisk da du skrev at du digga spinning...?

  SvarSlett
 16. Peer: Det hørtes deilig ut, håper du fikk en fin tur! Jeg skammer meg litt over at jeg ikke har fått til en eneste treningstur på ski ennå i år (for skigåing med 4-åring teller liksom ikke ;) )

  Silja: Skal jeg først gjøre noe liker jeg å gjøre det ordentlig... Og det er liksom ikke så gøy å trene halvhjertet, da funker det ikke! (Dessuten tok jeg helt feil, for det *er* jo gøy med saltrening!)

  Ang. spinning: Nei, jeg var faktisk dødsens alvorlig - jeg digger det! Det jeg liker med trening er nettopp å kjenne at jeg tar meg ut helt og blir kjempesliten. Det skal godt gjøres å ikke oppnå den effekten i en spinningssal! I dag prøvde jeg veldig å ta det med ro fordi jeg ga blod i går, men pulsen kom jo opp i 180 hele tiden likevel, kan jo ikke annet når instruktøren står og roper og skriker og musikken dytter deg oppover bakken... Herlig!

  SvarSlett

 
Blogglisten