søndag 19. juni 2011

Fjorten flate

Det er visst den store Gladhelgen! I går tikket det inn lykkelige meldinger på Facebook og blogger om kjente som hadde fått strålende tider, plasseringer og perser både på Skogsmaraton og iForm-løp. Gratulerer alle sammen, det er vel fortjent og veldig motiverende lesning!

Selv om jeg ikke var med på moroa selv, har jeg også hatt en god helg. Den startet med en "lett joggetur, 40 min, med noen raske drag på slutten". Det spesielle med denne økten var at jeg likesågodt tok den på asfalt! En hel joggetur! Så skrullete kan man altså bli, at en rolig tur langs Frognerkilen, bort til Aker brygge og tilbake, langs motorveien, på asfaltdekket sykkelsti, fortoner seg som det aller, aller beste man kan finne på å gjøre en lørdag morgen. Jeg jogget ordentlig sakte, beina var nemlig blytunge etter den forrige utflukten (takk og pris at jeg ikke løp den kuperte Blomstermila likevel!). Men jeg fikk til et par raske drag på slutten, og gliste de 41 min/ 6 km turen varte.

6 km asfalt i går, og i dag noe enda mer vågalt: To joggeturer på to dager! Ukas langtur sto på planen. Jeg hadde to kriterier for valg av sted: 1) Ikke asfalt, det ville vel blitt litt mye av det gode 2) For guds skyld ikke en eneste oppoverbakke, det ville jeg tatt min død av. Jeg endte opp med Sognsvann, for da kunne resten av familien gå tur samtidig (viktig å unngå sure miner & dårlig samvittighet hvis både Régis og jeg skal klare å trene oss opp til maraton uten at det hele ender i skilsmisse i steden).

Etter ca. ti meter fant jeg ut at jeg skal blåse i å holde meg til sone 1 (under 70 %) på langturer, det føles bare meningsløst, unødvendig slitsomt og kjedelig. Imidlertid skal jeg prøve å unngå å komme opp i sone 4 (over 86 %). Hovedpoenget er jo at langturen ikke skal føles slitsom, og at man ikke skal være helt utmattet etterpå. I dag holdt jeg meg under 80 %, og følte da at jeg måtte holde igjen hele veien. Jeg løp tre runder i veldig rolig tempo (rundt 6:45), før jeg slapp opp den fjerde og lot beina gå litt raskere. Det var så deilig, jeg var ikke sliten et eneste øyeblikk, bare koste meg og nøt naturen, musikken og synet av masse medjoggere. Etter 1t 33 min og 14 km var det på tide å runde av. Det eneste ubehaget jeg hadde, var to såre knær. 20 km på en helg, 6 km asfalt, og leggen maler som en kattepus! Hurra!

(Neida, neida, jeg tar ikke av. Neste uke blir det bare tre økter, og null asfalt. Lover!)

Så glad ble jeg da...
... at jeg gikk hjem og lagde pizza med chèvre- og blåost!
15 kommentarer:

 1. Flaks at jeg fikk med meg denne gladmeldinga før jeg logget av. 14km med malende legger, uten slit, høres jo helt eventyraktig ut. Tror aldri jeg har opplevd slike tilstander. Jeg bør finne meg en flat skog snarest. (Høres ikke ut som du trenger 2xu hjelp at all.)

  - og den pizzaen så himmelsk ut.

  (bare husk at din maratontrening er viktigst!)

  SvarSlett
 2. Så deilig det høres ut! Godt med ingen vondter. :o)
  Dere er så flinke og løper så langt og så ofte alle sammen.

  SvarSlett
 3. Meget bra med 20 km i helgen. Fortsetter du i treningen slik er det bare å glede seg til Berlin Marathon. Det ble en km kortere tur på meg i dag. Valgte også å legge turen utenom asfalten og isteden løpe på noen skogsstier i nærheten. Skulle bli herlig å slappe av litt etter turen tenkte jeg, men akkurat når jeg var ferdig dusjet fant ungene ut at de skulle ha med far på turorientering, så da var det bare å snøre på seg skoene igjen. Heldigvis ble det mest gåing og ikke løping på orienteringen.

  SvarSlett
 4. Bra Astrid, spesielt at du ikke tar av... det er kort mellom topp og bunn, tro meg!

  Les forresten den VG-saken Toneklone linker til på sin blogg, og drit i sonene!

  SvarSlett
 5. så godt å kjenne godfølelsen ...jeg skal krysse fingre og tær for at det vil fortsette slik:)

  SvarSlett
 6. Ingalill: Så vidt jeg husker har du vel aldri løpt en langtur så sakte? Du burde prøve! :)
  (Fravær av vondter er ikke noen gyldig grunn til å la være å kjøpe seg noe fancy! Og, ha ha, såklart er det jeg som har førsterett på treningstid!)

  Toneklone: Ja - og fordelen med å ha opplevd skader, er at da setter man så pris på å kunne løpe igjen! (Du er da ikke så verst du heller, så vidt jeg får med meg :) )

  Peer: Ja, det der er ikke helt enkelt! Spesielt etter de lengste turene i maratonprogrammet (3 timer) skal jeg sørge for å kunne legge meg litt etterpå... Men turorientering høres veldig gøy ut! Jeg har faktisk sittet og lest litt om det den siste uka, tenkte vi skulle prøve å finne noe her i Oslo.

  Siri: Jeg vet, jeg vet :) Men nå begynner jeg heldigvis å kjenne symptomene ganske tidlig.
  - Hovedgrunnen til at jeg er litt opptatt av å varierere pulsen er for å tvinge meg selv til å løpe roligere, fordi jeg merker at det er bedre for leggen. Jeg har lest den artikkelen, og ser poenget; men mener du at man virkelig bare skal gi beng i pulsen og fly avgårde så fort man føler for på alle økter?

  Marit: Ja, det er så herlig.. Takk for kryssing av det ene og det andre :)

  SvarSlett
 7. Fantastisk! Dette HAR virkelig vært en skikkelig godhelg for alle løpebloggere virker det som. Bare glede å spore overalt. Gøy! Liker godt telleren din forresten. (c:

  SvarSlett
 8. Så fink du er! Jeg får mye inspirasjon av å lese bloggen din Astrid! :-)

  Den pizzaen ser veldig god ut!

  SvarSlett
 9. Bra at du også har hatt en god løpehelg! Kanskje finnes det en løpegud som smiler til oss?

  SvarSlett
 10. Er du gal! Men, artikkelen har gode poenger likevel den:-) Må ikke bli for opphengt i dette med puls, og spesielt trenger ikke vi mosjonister med 3-4 ukentlige økter bekymre oss for trening i sone 1 og 2 - det er for de som trenger økter mellom hardøktene. Vi har jo hviledager!

  SvarSlett
 11. Janicke: Landet etter lørdagens ekstase? Dere feiret vel med champagne, forresten? :) (Ja, telleren er fin, og enn så lenge er det betryggende mange dager igjen...)

  Nina: Så hyggelig å høre! :) Ja, den var veldig god, og temmelig enkel å lage!

  Lillesøster: Ja, en sjelden gang... Det gjelder bare å være tålmodig :)

  Siri: Ok, men da tror jeg vi er enige! Da skal jeg forsøke å holde meg i sone 3 på langtur, og 4-5 på intervaller og annet.

  SvarSlett
 12. Ja, har landet litt i alle fall. Det ble rikelig av både champis og vin - mest fordi vi var på bursdag den kvelden. (c:

  SvarSlett
 13. Turorientering kan anbefales. Ungene mine synes det er kjempemorsomt. Fin måte å komme seg ut i naturen på og bli kjent med nye områder. Her i Kongsberg er det to typer. Det ene som vi har vært med på kaller de nærtrim med poster som ligger greit tilgjengelig i nærområder og som passer for unger. Den andre varianten er rettet mot eldre barn og voksne med poster som ligger over et større område.

  SvarSlett
 14. Janicke: Det må ha vært en hyggelig kveld - bra oppladning med iform!

  Peer: Vi har noe tilsvarende her i Oslo (vi kom tilfeldigvis over noen poster som så ut som de var beregnet på barn) - det skal vi sannelig gjøre etter sommerferien! Jeg synes forsåvidt løpevarianten av orientering virker morsomt også, men det vet jeg ikke om jeg har kondis til ;)

  SvarSlett
 15. Flott at du er kommet så langt at du kan løpe langturer igjen; siden jeg vet du liker å løpe langt ;-) bra økt! :-)

  SvarSlett

 
Blogglisten