fredag 10. juni 2011

Våt lykke

Jeg ble syk igjen etter lørdagens mislykkede skogstur. Feberen kom tilbake i løpet av søndagen, og jeg fikk fryktelig vondt i halsen. Såpass ille at jeg ikke orket tanken på å trene (heldigvis), og jeg lot faktisk kroppen få to hele dager i frisk tilstand før jeg ikke klarte å vente lenger i morges. Det regnet, men pytt. Jeg tok på meg caps, surret ipoden inn i en brødpose og satte avgårde fra Solli plass ti over åtte. For en gangs skyld var kroppen full av energi, og det føltes helt vidunderlig å løpe på asfalt igjen. Etter all løpingen i terreng har jeg helt glemt hvor fantastisk mye lettere det går på asfalt - jeg følte at jeg fløy oppover Frognerveien, og bestemte meg for å ikke holde igjen så veldig på tempoet for en gangs skyld.

Deretter løp jeg en og trekvart runde i Frognerparken, mens himmelen åpnet seg og jeg ble kliss våt. For en kontrast til lørdagens tur i stekende sol - for en deilig kontrast! Forfriskende, men ikke kaldt. Etter en runde hørte jeg et tordenskrall og lurte på om jeg burde skynde meg hjemover, men skitt au, jeg skrudde opp lyden på ipoden og tenkte at hvis jeg først skulle bli tatt av lynet, så kunne det likegodt skje mens jeg var euforisk lykkelig på en joggetur i regnværet (og med Life on Mars på øret frykter man jo ingen ting).

Siden jeg har trent så lite intensivt i det siste forsøkte jeg å sette opp farten i (de få) oppoverbakkene på turen, og det fungerte greit. Jeg måtte legge garminklokka i lomma da regnværet utartet, så jeg måtte bare løpe på følelsen. Det var godt å løpe, godt å løpe med litt høy puls, og godt å løpe uten vondt noe sted! Subbestilen var nok ikke helt perfekt, jeg lot meg rive med innimellom og hoppet opp og ned, men pytt, jeg dunker i hvert fall mindre enn før totalt sett.

Hjemmemekka regnbeskyttelse til ipod

Kliss klass er bare forbokstaven...

Jeg avsluttet med en liten spurt ned Bygdøy Allé, og var spent på om klokka hadde overlevd vannet. Den tikket og gikk som vanlig - men viste at jeg hadde løpt i 7-tempo! Hva i hampen...? Jeg har kanskje løpt lite i det siste, men dårlig er jeg ikke på å beregne farten. Tempografen viser at klokka må ha koblet ut flere ganger underveis (kanskje fordi den lå stappet ned i baklomma). Jeg plottet inn løypa på mapmyrun.com  isteden, og stoler mer på resultatet der: 8,67 km på 50 min (5:45 min/km). Endelig en tur under 6 min/km i snittid! Hurra! Det gjelder å ikke bli for ivrig nå - men jeg håper å kunne løpe en slik tur per uke, i tillegg til en eller to rolige turer og (hvis leggen tillater det) en intervalløkt. Går det ikke, så går det ikke - men dagens tur lever jeg i hvert fall lenge på!


11 kommentarer:

 1. Først: Hvilke fancyorange øretelefoner skuer jeg på gulvet, er nemlig på jakt etter nye med bøyle. Har nå et par Philips på dødens rand, elendig lyd.

  So, det var altså dette du mente med 7-er fart? Subbesvikende, bakkesprint i regnet?
  (siden garmin sa 7 & garmin alltid har rett, kan det vel teknisk sett godkjennes som subbing, eller? = baklommetrikset -)

  Fantastisk at du er smertefri, men eneste korrekte tilholdssted i tordenvær er under dyna
  , med bok og lommelykt.

  SvarSlett
 2. Imponerende at du tok deg en tur i regnværet! Får håpe du ikke blir syk igjen :-)
  Hvilken fart er det du vanligvis ligger på?

  SvarSlett
 3. Så herlig løpetid Astrid -den skulle jeg gjerne vært med på!!

  Håper beina fortsatt kjennes fine:-)

  SvarSlett
 4. Bra økt det der. Godt å se at du er under 6 min/km med god marging. Jeg var også ute å løp litt i går. Startet når det var opphold og håpet jo det skulle holde helt inn. Men halvveis begynte det å bøtte ned. Løp i kortarmet og jeg ble litt i tvil om hva jeg skulle gjøre med Garminklokken (305) min. Den er jo ikke så veldig glad i den type regnvær. Men lot det stå til å løp resten av turen med klokke på armen. Heldigvis ser det ut til at den har overlevd regnet. Nå skinner solen her i Kongsberg, så i dag satser jeg på en tur i sol og ikke regn.

  SvarSlett
 5. Jeg fikk de til jul, tror det er disse: http://www.sennheiser.com/sennheiser/home_en.nsf/root/private_headphones_sport-line_504046 Anbefales på det varmeste, sitter i øret selv når man svetter, og veldig god lyd.

  Øy, nå har jeg hatt 7-turer i månedsvis, unn meg nå litt tempo! Poenget er jo å ligge *under* eller *over* 6 blank ;)

  Nina: Før lå jeg alltid mellom 5.45 og 6 på løpeturer uansett distanse (4.30-4.45 på intervaller), men så fikk jeg jo disse leggproblemene, og først da jeg begynte å løpe roligere hjalp det. Så nå får jeg se hvor raskt jeg kan løpe på intervaller og tempoøkter før det blir vondt igjen....

  SvarSlett
 6. Siri: Ja, jeg gleder meg til den Bygdøyturen ;)

  Peer: Ja, jeg er litt usikker på hvor mye vann klokka tåler! Når det regner skikkelig blir den jo kliss klass. Men min ser heller ikke ut til å ha tatt noe skade av det.
  - God tur i dag, håper sola holder!

  SvarSlett
 7. Takk, for øretlf.tipset, blir absolutt et alternativ når de nåværende ryker, skurrer allerede.

  Ok da, selv subbepresidenten må vel få lov til litt gladsprint innimellom
  (, det føltes bare så beroligende når du subbet rundt, spredte så god samvittighet hos oss andre -))

  SvarSlett
 8. Nå har jeg ikke lest bloggen din helt fra starten av, så jeg vet jo ikke om du har vært hos fysoterapaut med de, men det kan jo være at det hjelper. Jeg har selv leggproblemer - trudde jeg hadde beinhinnebetennelse fordi en lege sa det til meg for ti år siden, men da min PT sendte meg til fysoterapaut så er det vist ikke det jeg har. Har bare vært på tre behandlinger så jeg vet ikke om det hjelper men jeg har stor tro på det!

  SvarSlett
 9. Ingalill: Hehe... Dere skal nok få fortsette å ha god samvittighet, dette var et sjeldent unntak ;)

  Nina: Jeg har prøvd det som er av fysioterapi, spesialist hos Nimi, MR, innleggssåler, bla bla... Og har akseptert at det nok bare er måtehold som hjelper for meg nå. Men håper du er heldigere og kan bli bra av fysioterapi! :)

  SvarSlett
 10. Deilig med løpetur i regn (også). Tok meg en slik "dusj" her om dagen, og det er veldig forfriskende. Men jeg foretrekker nok solen gitt. Virker som du fikk de en veldig fin tur. Håper leggene taklet - og takler - det greit. (c:

  SvarSlett
 11. Det ser slik ut, ja :)
  - I dag hadde jeg en fin løpetur i sola, og jeg må jammen innrømme at det ikke var så galt heller ;)

  SvarSlett

 
Blogglisten