torsdag 30. juni 2011

MØR!

Mandag "lokket" Siri og Treningscamp med bakkeløping. Alt vi visste var at vi skulle starte ved Smestadkrysset, og at det skulle bli hardt. Greit nok, bakketrening er utrolig effektivt, og å lide litt har vi vel alle godt av, så jeg gledet meg (som vanlig, lærer aldri!).

Min nye drakt med Universitetet i Oslo-logo! Jeg kommer nok ikke til å 
løpe noe konkurranse i den, så da får jeg heller vise den fram her ;)

Først jogget vi opp til Besserud, og bare det fikk hjertet til å slå raskt for min del. 191 i puls under oppvarmingen, hva skjer under intervallene da? Vel oppe på Besserud tryllet Siri fram en liten og søt, men særdeles bratt og lang, steintrapp. De raske skulle forsere den 6 ganger, mens resten fikk henge med som best de kunne. Jeg skjønte raskt at dette kom virkelig til å bli hardt. Så hardt at jeg nesten ikke brydde meg om de titalls brunsneglene som fredelig hadde lagt seg til å sove på trinnene, intentanende om at en gjeng gale villmenn skulle drive selvpining i stor skala akkurat der. Jeg skylder likevel på sneglene da det etter hvert gikk saktere oppover... Og saktere... Men som vanlig var det deilig da vi var ferdige (det ble 5 runder på de fleste av oss) og kunne løpe tilbake - bare nedover! Vel hjemme hadde jeg løpt nesten 14 km, og det i seg selv er en god tur for meg, men attpåtil med en høydestigning på 350 meter og en puls i sone 4 og 5 i lange perioder. Jeg var så sliten etterpå at jeg nesten ikke fikk sove. Krysser av for en effektiv økt, og melder meg på neste trappeintervall med en gang!

Problemet er bare at lår og legger er blitt helt avsindig tunge etterpå. I går byttet jeg ut løpetreningen med ellipsemaskin, siden det var Régis' tur til å dra på Treningscamp (slapp av Ingalill, han får ikke bli bedre enn meg, jeg lar ham bare tro det!) og mandagens tur uansett hadde blitt mye lenger enn den skulle i følge treningsprogrammet. Men det var så tungt, jeg fikk nesten ikke "pedalene" til å bevege seg... Hadde jeg ikke hatt en Poirot-episode å kose meg med hadde jeg antagelig bare gått og satt meg i badstua etter fem minutter. Bedre gikk det ikke da jeg skulle ta en kort løpetur i formiddag. 5 km i sneglefart føltes nesten helt uoverkommelig! Men det var vel godt å få luftet seg litt likevel. Nå skal jeg bare hvile, hvile, spise og kose meg før Nordmarka Halvmaraton. Jeg gruer meg, 21 km føles fryktelig langt akkurat nå, og jeg er engstelig for bakkene. Men strategien er å gå rolig ut og heller øke på mot slutten hvis det er noe igjen å ta av. Så lenge jeg slipper stekende sol skal jeg nok overleve.

Et lite hurrarop helt til slutt: Jeg kom meg over 100 løpte km i juni! Endelig!

11 kommentarer:

 1. Man blir tung i beina av skikkelige kvalitetsøkter. I tillegg har luften vært tyngende i det siste - i alle fall synes jeg det, på tross av at jeg pleier å like varme. Gratulerer med 100 +! Dette går i riktig retning. (c: Forøvrig finfin drakt - kan vel løpe løp i den vel?

  SvarSlett
 2. Gratulerer med 100!!
  Kansje jeg hilste på mannen din i går da? Jeg som egntlig hadde lyst å hilse på deg :-)
  Lykke til på Lørdag! Jeg heier på deg! :-)

  SvarSlett
 3. Flere med tunge bein gitt! Håper snart det gir seg, vil løpe med lette steg snart!!

  SvarSlett
 4. Jeg satt nettopp klar til å skryte av mine egne 14km, i 7km/t fart, også kommer du her med trapper og 190 i puls. Da gidder ikke jeg skrive mitt blogginnlegg, ALTSÅ.
  (hahaha, hvor jeg tuller -)

  (sier seg jo selv at du vinner, bare du holder han unna trappene )

  Lykke til i Nordmarka, er det neste helg?

  SvarSlett
 5. Jeg hadde dødd kvartveis i økta. :oP Og 100 km på en måned er imponerende!

  Lykke til i Nordmarka!

  SvarSlett
 6. Høres ut som en skikkelig hard økt. Men det er fin trening med bakkeløping og veldig deilig når en er ferdig. Har en fin motbakkeløype som starter like bak huset vårt som jeg løper fra tid til annen. Den er 3,4 km med 350 meter stigning. (Heldigvis uten trapper). Forferdelig slitsomt. Pleier å være helt død når jeg er på toppen. Lykke til på lørdag.

  SvarSlett
 7. Janicke: Jøss, synes du det er varmt? ;) Ja, drakta er kjempefin, men jeg løper jo for Treningscamp, så da må jeg jo nesten bruke den drakten.

  Nina: Ja, det var uflaks! Han pleier ikke å være der så ofte, men når det er to TC-økter per uke prøver vi å dele... Takk for heiing, det trengs!

  Siri: Jeg har stor tro på at det gir seg veldig snart for oss begge :)

  Ingalill: Men 14 km i sakte fart er jo fantastisk! Stolt av deg! :) (Eller var det det som var tull?)
  - Nei, det er I MORGEN!!!

  Toneklone: Vel, man har liksom ikke noe valg, det er bare å henge på som best man kan... Takk!

  Peer: Så heldig du er som har en sånn bakke i nærheten! Fins vel ikke bedre trening... Du hadde klart deg bra på Oslos Bratteste, du da! Takk, vi får se hvordan det går :)

  SvarSlett
 8. (gasp) Idag?
  Da er du vel kanskje igang allerede.
  Lykke til og ikke glem og TA DET MED RO.

  (mm, maratonånden kommer og tar det på slutten, ta kan du løpe for verdesrekord!)

  SvarSlett
 9. Nei, i morgen LØRDAG :-)
  (mm...)

  SvarSlett
 10. opps, har vært på forskudd hele uka
  , men hell og lykke, i morgen da ihvertfall,
  Tenk hadde du vært på min timeplan hadde du snart vært ferdig.

  SvarSlett
 11. Jeg skal tenke på dere i morgen! Høres ut som perfekt underlag for leggene dine, og tar du det rolig i tillegg burde det gå bra. Jippi, 100 km, da er du godt tilbake i form!

  SvarSlett

 
Blogglisten