mandag 13. juni 2011

Forberedelser til Berlin Maraton - uke 2

Da er jeg i gang! Jeg har ikke egentlig trodd på det selv (æresord!), men leggen har føltes så bra den siste måneden at jeg gjør et seriøst forsøk på å delta i Berlin 25. september. Det er jo ikke verre enn at jeg gir opp underveis i treningsprogrammet hvis det viser seg å gå skeis. Men nå er det i hvert fall 15 uker igjen til den store dagen, hvis jeg har telt riktig (stemmer det, Janicke?), og jeg har bestemt meg for å følge Grete Waitz' program for dem som sikter seg inn mellom 4 og 4 1/2 time. Som jeg tidligere har sagt velger jeg programmet hennes fordi det inneholder så lite intervaller, og fordi man selv står helt fritt til å velge fart og intensitet. Det passer meg bra, siden jeg er fullstendig i leggens vold og ikke kan løpe fortere enn den finner for godt. Men så langt ser det lovende ut! Alt er faktisk så positivt for tiden at det er rent kjedelig å blogge om det. Fredagens tur i regnvær var jo nydelig, men at dagens tur i strålende solskinn skulle bli like nydelig, det hadde jeg virkelig ikke drømt om.Jeg har tyvstartet litt på treningsprogrammet og er nå i uke 2 i stedenfor uke 1, for å ha en uke å gå på hvis jeg blir syk eller det skjer noe spesielt. På planen i dag sto 60 min løping, og jeg bestemte meg for å ligge godt under 165 i puls (80 %). Det er uvant å løpe såpass rolig, jeg tar meg hele tiden i å øke farten og komme høyere i puls, men jeg tror det er viktig at jeg er litt streng med å variere intensiteten på øktene. (Søndagens langtur skal f.eks. gå enda litt roligere enn dette - det blir nok en utfordring, men jeg får finne meg en paddeflat løype.) Jeg løp i Frognerparken i dag også. Sola varmet faktisk bare deilig, og det var mye skygge overalt. Jeg skulle gjerne løpt lenger, men det var dette med måtehold, da...

Den store fordelen med å løpe roligere enn jeg har pleid er at jeg ikke er så sliten etterpå! Jeg får den gode følelsen, jeg blir avslappet i hode og kropp, men slipper å være totalt utmattet. Det er en fordel når neste post på programmet er skogstur med familien.

Sol og smil?!?

Jeg er glad for å starte på treningsprogrammet, og jeg er spent på hvordan kroppen kommer til å reagere på den økte treningsmengden. Jeg er også spent på om det blir vanskelig å få gjennomført treningene. Det er mye som skjer framover - allerede denne uken skal jeg reise bort flere dager med jobben, i juli skal jeg på konferanse i Manchester, deretter blir det ferie i Frankrike hvor det er vanskelig å få løpt pga. varmen, og så skal jeg reise bort i to uker i jobbsammenheng i august. Men jeg får ha med meg treningsprogram og joggesko i alle kofferter.

14 kommentarer:

 1. Kult; moro at du er i gang! Ønsker deg bare masse lykke til fremover med treningsprogrammet; håper leggene oppfører seg ordentlig!! :-)

  SvarSlett
 2. For en herrlig gladpost! Glad på dine (leggers) vegne Astrid:-) Tvi tvi!


  Kjempelurt å tjuvstarte på programmet, du trenger garantert litt å gå på underveis!

  SvarSlett
 3. Håper, håper, håper dette går bra. Holdt på å falle ut av sofaen da jeg leste at du synes det var fint å løpe i solskinn. Nå kan virkelig alt skje, hehe. (c;

  Og ja, det er 15 uker igjen. Det vil si: 14 uker, fem dager, ti timer og åtte minutter - for å være helt presis.

  SvarSlett
 4. Flinka! Lykke til med treningsopplegget! Kommer nok til å gå så det suser dette! :-)

  SvarSlett
 5. Nervepirrende -)

  Med en gladpost av slike dimensjoner kan det hende også jeg kommer meg ut idag, dørstokken ble litt lavere når jeg ser hvor glad man blir av 'lavpuls'. Det er tåke og regn så det burde bli bra.

  Jeg gleder meg stort til å følge både deg og Jannicke mot Berlin!!

  SvarSlett
 6. Takk, jenter! :-)

  Janicke: Jeg måtte også klype meg i armen da jeg koste meg i sola. Men den var ikke så veldig sterk, da. Kanskje vi kan gå for et kompromiss og ønske oss gårsdagens vær (kanskje minus et par grader) i Berlin?

  Ingalill: I dag er det jo *perfekt* løpevær - kos deg!

  SvarSlett
 7. Åh, så moro. Det er jo greit å ha et par ekstra uker å gå på med tanke på planen. Jeg skal sjekke ut grete waitz planen om jeg blir bra i kneet snart.

  SvarSlett
 8. Så morro!
  Har selv palner om å følge Grete Waitz programmet når jeg blir bra, så det skal bli spennende å følge deg fremmover! :-)
  You go girl!

  SvarSlett
 9. Så bra!! Blir artig å følge med deg framover. Har også en drøm om Berlin. En gang.

  SvarSlett
 10. så godt å høre..og Berlin..det må bli helt perfekt:) Lykke til:)

  SvarSlett
 11. Godt å høre at du er i gang med maratonprogrammeet og at du tar sikte på å stå på startstreken i Berlin. Vi er nok ganske like når det gjelder det med å løpe i varme. Jeg liker ikke å løpe når det blir for varmt. En av grunnene til at valget falt på Frankfurt Marathon for meg er at det går såpass sent på året (30. okt) at det er et lønnlig håp om at det ikke blir for varmt.

  Gjør som jeg gjorde her for et par uker siden om det blir for varmt i Frankrike. Løp runder på 2-4 km og drikk rikelig mellom hver runde. Vannflaske legger du i frysen noen timer i forkant slik at det er masse is i den. Da holder den seg god og kald.

  Peer

  SvarSlett
 12. Så bra å høre at leggene er bedre. :o)

  Jeg klarer aldri å følge et treningsprogram. Jeg er ikke disiplinert nok. Får satse på at du klarer det bedre enn meg. Lykke til! :o)

  SvarSlett
 13. Note to self(her jeg sitter med jetlag à la værste fyllesyken): bytt ut planlagte inetrvaller med en rolig tur med lav puls= godfølelse. Skal følges opp.

  SvarSlett
 14. Takk for hyggelige kommentarer, alle sammen!

  Ja, Peer, jeg angrer litt på at jeg ikke valgte Frankfurt i steden...30. oktober bør man kunne være rimelig trygg på at det ikke blir 30+!
  - Skal absolutt teste ut flaske-trikset ditt.

  Anna: Håper det fungerte :)

  SvarSlett

 
Blogglisten