torsdag 7. juli 2011

På pub med Harry Hole

Jeg har vært på konferanse i Manchester noen dager. De fleste måltidene ble inntatt på pub, og jeg leste nesten ut Panserhjerte. Neppe anbefalt maratonmat, men jeg fikk i det minste i meg erter:Det ble noen støle dager etter Nordmarka halvmaraton. Spesielt oppe på siden av lårene. Søndag fikk jeg vondt i leggen igjen, men tok det helt med ro. Jeg visste veldig godt at det kom til å dukke opp igjen etter den voldsomme nedoverbakken i for raskt tempo. Jeg kommer til å ta det pent framover nå, med rolig fart og kontrollert teknikk. Tirsdag var ubehaget helt borte, og har ikke kommet tilbake igjen. Det er i grunnen greit å bli kjent med grensene for hva beina tåler.

Jeg har faktisk vært mer bekymret for tærne. De ble fryktelig vonde underveis i halvmaratonet, ettersom føttene svulmet opp. Jeg er litt skuffet over det, jeg trodde at Glidene mine var store nok, og tenker at det er ganske sannsynlig at det samme skjer igjen i Berlin med den dobbelte distansen. I dag løp jeg derfor med fjorårets Sauconyer, som bare har blitt brukt på Sats det siste halvåret. De er nemlig litt store vanligvis, og løpsfølelsen er helt elendig. Skikkelige klamper om foten. Men i dag var de akkurat passe for de hovne føttene mine - og tunge sko er vel kanskje å foretrekke framfor vonde tær i 42 km? Hm.

Tilbake til Manchester. Tirsdag var dagen da jeg rakk å presse en joggetur inn i konferanseprogrammet. Men det var også dagen da jeg var sliten, kald, trodde jeg holdt på å bli syk, og ikke minst grudde meg noe helt forferdelig til innlegget jeg skulle holde dagen etter. Jeg hadde ikke lyst til å jogge (det er lenge siden sist!). Men jeg var nødt, for å få ukesprogrammet til å gå opp, så mantraet ble "Don't think, run" da jeg startet på måfå langs en traffikert vei midt i sentrum. Det ble mye eksos, men uansett, så deilig det var! Etter 40 min/6 km tok jeg en varm dusj, krøp under dyna med Harry og en sjokolade, og grudde meg mye mindre til foredraget. Som jeg pleier å si: Jogging kurerer alt!

Byttelåner garminklokke med Régis! Må si jeg liker 405 ganske godt, bruker den nemlig som vanlig klokke også.

Lørdag reiser vi til Sør-Frankrike. Jeg har tenkt mye på hvordan det skal gå med løpingen der, i fjor ble det jo en fiasko, selv klokken syv om morgenen var sola rett og slett for sterk til at jeg kunne trene. I år er det viktig for meg å følge maratonprogrammet ganske nøye, og i hvert fall ikke skulke unna langturene. Så akkurat nå er jeg kjempelettet, for vi har funnet et treningsstudio rett ved leiligheten der jeg kan løpe på tredemølle for en rimelig penge. Resten av familien drar i forveien til stranda, og jeg finner dem der og hopper ut i sjøen etter en økt i behagelig innetemperatur. Så da er det bare å glede seg til ferien. God sommer, alle sammen!

12 kommentarer:

 1. Synes nå du er modig som løper alene i fremmede hooliganbyer - og disiplinert som velger ferie rundt treningsenteret. Det fordelen med å være 2 som trener skylappet etter program, slike valg blir helt naturlig -)
  - jeg forundres stadig over hustander der bare 1 jogger (trener), det må jo være evig ufred?

  Det med tærne har jeg forresten aldri opplevd og harry hole har jeg aldri lest, men jeg har første boka klar.

  God tur på ferie, jeg forventer estetisk oppløftende møllerapporter!

  SvarSlett
 2. Ingenting er bedre enn å hoppe rett i sjøen etter en løpetur i varmen.

  Jeg har fra tid til annen også opplevd at tærne blir vonde under lengre løpeturer. Det er ikke så morsomt. På trening foretrekker jeg å løpe med sko som er såpass store at jeg unngår vondter. I konkurranser er det ikke så farlig. Da er jo tiden viktigere enn litt vondter. :) Men til marathon tror jeg nok jeg kommer til å bruke sko som er ikke er for trange.

  God tur til Frankrike og lykke til med langturene på mølle.

  SvarSlett
 3. Ingalill: Jeg var faktisk litt engstelig, men mest for å rote meg bort, så det ble mange korte runder rundt universitetet :)
  - Helt enig, jeg ville nok fått mye mindre aksept for spesielt langturene hvis ikke Régis hadde gjort det samme. (Han påstår hardnakket at han skal klare å trene ute i sommer, langs stranda liksom, jeg tenker bare jajaja...)
  -Harry Hole er min venn, spesielt noen av bøkene midt i serien (f.eks. Frelseren) er veldig spennende!

  Peer: Det gjorde skikkelig vondt etter to timer, jeg hadde ikke holdt ut i to timer til. Noe så ergerlig som å måtte bryte en maraton pga. vondt i en tå! Jeg får prøve meg litt fram på langturene.
  -Takk, og god ferie til deg også! :)

  SvarSlett
 4. Løping på fremmede steder ja..jeg hadde også vært mest redd for å løpe meg bort...:) Tror noen ganger at foten kan skli forover i skoen og butte litt mot tærne og at det kan gjøre at man får vondt? uansett...jeg hadde helt klart foretrukket tyngre sko og ikke vondt enn motsatt:)

  Kos deg masse ;)

  SvarSlett
 5. Ja, kanskje... Men med litt plass skal det vel litt mer til før det blir helt håpløst i hvert fall ;)

  God sommer, Marit!

  SvarSlett
 6. Moro med nye plasser og ja, løping kurerer det meste.
  Jeg har problematiske føtter med utvekster og div (det hørtes jo skikkelig delikat ut!)og er påpasselig med å trene og konkurrere i riktige sko. Men som en skriver på kommentarfeltet, i konnkurranse er det så mye annet som er vondt, at vonde føtter kommer liksom langt ned på lista. men når man skal forsere 42 km, er det greit å bruke "de beste skoene".
  God ferie, og lykke til med programtreninga!

  SvarSlett
 7. Hej hej!
  Vad kul att jag hittade din blogg!
  Jag kommer säkert tillbaka.
  Heja heja dig!!

  kram

  SvarSlett
 8. Du er dyktig som kommer deg ut å løper selv på ferie! God sommer!

  SvarSlett
 9. Anna: Ja, så blir det å finne ut hvilke som er "de beste" :) Lykke til med trening i ferien du også!

  Coyntha: Så hyggelig! Jeg har vært mye inne på din blogg også, som er veldig inspirerende :-)

  Nina: Jeg tenker at ferie betyr tid til å trene... Så gjelder det å ikke overdrive! God sommer til deg også :)

  SvarSlett
 10. Jeg har trøbbel med lunarglidene mine jeg også. De passer fint så lenge jeg ikke løper nedoverbakker. Da får jeg ømme tær. Fått to blå negler av de. Men har likevel investert i par nr 2 (som hverdagssko på jobb) fordi de er gode å gå i og ser ikke ut som tradisjonelle joggesko.

  Pubmat er jo veldig godt da, og ofte billig. Tror jeg skal prøve å tenke på "don't think - run" jeg også. Skal gå ned til treningssenteret og løpe 5 km. Aller helst vil jeg sitte i sofaen og slappe av når jeg endelig har huset for meg selv i dag.

  God sommer!!

  SvarSlett
 11. Berlin er flatt- du går neppe samme krøll i sko da, selv om distansen dobles. Heier på deg tøffe Astrid!!

  Nyt ferien i studio og på stranda:-)

  SvarSlett
 12. Satser på at det var de dumme nedoverbakkene!!

  (Ja, pubmat er både godt og veldig billig, godt jeg ikke er ofte i England :P)

  SvarSlett

 
Blogglisten