søndag 31. juli 2011

Tilbake i Oslo

Det er godt å være tilbake i Oslo. Godt å kunne følge norske nyheter, se blomsterhavet og Regjeringskvartalet med egne øyne, samtidig som det er helt grusomt og i det hele tatt ganske vanskelig å begripe hva som har skjedd.

Men som så mange andre synes jeg det er godt å trene når det blir litt for mange vonde inntrykk å fordøye på én gang. Og trening har det blitt mye av den siste uka, faktisk hele 55,7 løpte km. Jeg begynner å innse at Berlin maraton bare er åtte uker unna og at det er på tide å øke innsatsen. Kroppen tåler det fint så langt! Det er litt verre med selvtilliten. Jeg føler at kondisen begynner å komme tilbake, og har kost meg med flere turer i litt raskere tempo enn den tralten jeg drev med en stund. Men jeg begynner å ane hvor utrolig langt 42 km er... Jeg har jo aldri løpt noe i nærheten overhodet. Ifjor høst hadde jeg en tur på 26 km, og i dag skulle jeg prøve meg på 24. I går lovte yr.no meg overskyet og regn fra kl 11 til 14, og det passet jo perfekt for langturen min. Jeg fylte drikkesekken med nesten 2 liter vann og pakket ned en gel (har aldri prøvd det før). Satte avgårde mot Sandvika, som viste seg å være nøyaktig 12 km unna, så det passet jo perfekt. Startet rolig og bekymret meg ikke altfor mye over at regnet så ut til å være veldig forsinket. Den eneste bekymringen var drikkesekken, som gnagde fryktelig inn i høyre skulder (selvfølgelig hadde Noen vært og justert på snorene siden sist!). Men jeg slipper jo sekk i Berlin, så det problemet kan jeg i hvert fall bare smile av. Det var verre med varmen. Å, så tungt. Ikke et vindpust. Dessuten var løypa veldig mye mindre flat enn jeg trodde - den gikk faktisk bare oppover, i begge retninger? Merkelig. Jeg kom meg greit til Sandvika, der jeg stoppet et par minutter for å få i meg den utrolig ekle gelen. Og deretter var det egentlig bare tungt og slitsomt. Vannet tok slutt 5 km hjemmefra. Og de siste kilometerne tenkte jeg bare: Hvordan i alle dager skal jeg kunne klare 18 til? Forhåpentligvis blir det ikke så varmt i Berlin, og jeg har fortsatt noen uker på meg til å øke lengden på langturene. Men jeg skal innrømme at akkurat nå gruer jeg meg ikke så lite...


Da jeg kom hjem fra ferie lå en gave og ventet fra min snille storebror:
Den er fantastisk morsomt skrevet. Mer kommer når jeg er ferdig med å lese!

For detaljer om alle treningsøktene de siste ukene, se loggen min på jogg.se. Flere av dere som er der, forresten?

11 kommentarer:

 1. Heisann! Får ikke lite dårlig (trenings)samvittighet av å lese dette, Astrid..hos oss går det i croissanter, lørdagsgodt og is..ikke en km er løpt siste måneden, og det merkes, både her og der! :-) Lykke til med opplading til Berlin, er sikker på at du klarer DET også.
  Stå på! Jeg vet jeg betaler en høy pris for latskapen min, og er øyeblikk tom for unnskyldninger til å utsette å ta på joggeskoa..gruer.
  Klem, K

  SvarSlett
 2. 2 liter på 20 km! ;-)
  Det var varmt i dag, galskap å løpe langt midt på dagen - du burde ventet til kvelds el begynt veldig tidlig. Er det ikke flott med gode råd nå??

  Du lærer nok noe av det;-)

  SvarSlett
 3. Ps. Du motiverer meg og imponerer meg, jeg må derfor gi deg "æren" for siste blogginnlegg og viljen til å stoppe. Og begynne.
  Klem, igjen.

  SvarSlett
 4. Fantastisk - både treningsmengden på ferie og dagens tur i varme. Skriver under på at det var varmt og krevde mye væske. Så utrolig kult at du kan løpe igjen. Det har du fortjent! (c:

  SvarSlett
 5. Imponerende med 24 km i den varmen. Når du kommer til Berlin skal du se at du fint klarer de siste 18 km også. Jeg er glad det er 3 måneder til min maraton. Har blitt litt smått med langturer nå i sommer, men jeg får prøve å få gjort noe med det fremover.

  Jeg legger også inn alle turene på jogg.se Genial side. Der har en full oversikt over all trening, sko som er brukt etc.

  SvarSlett
 6. Crazy, Crazy!!
  I sola?? Teller minst 32, og da er det jo bare 10 igjen, 10 er jo ingenting, og 24 er 3 mer enn jeg noensinne har løpt.
  (tror jeg også må begynne å legge feriene til France, når ingen skjønner midtnorskengelsktysk, for fransk kan jeg ikke, får jeg likevel ikke kjøpt loff, og da er det bare løping som gjenstår, excellent logikk!

  (så jeg ikke helt faller av lasset, skal jeg også fra idag begynne å late som jeg trener til maraton -)

  SvarSlett
 7. Frk. Virrum: Vel, jeg har vært nesten tre uker i Frankrike, så jeg kan love deg at jeg har skeiet ut endel også ;) Heldigvis! Lykke til med joggingen, tenk på hvor godt hver tur gjør deg i stedenfor å fokusere på at formen er blitt dårligere! Den kommer fort tilbake (og du, kan du sende meg oppskrift på de croissantene? :) )

  Siri: Det var meldt regnvær, jo!!! - Herlighet, i tre uker har jeg stått opp kl. 7 for å løpe, og så klarer jeg å dumme meg ut på den måten tilbake i Norge. Jaja, det er vel god mental trening å slite seg gjennom 12 forferdelige km!

  Janicke: Jeg kan ikke helt tro det er sant, men det eneste jeg har vondt i i dag, er de støle lårmusklene. Kjempedeilig :)

  Peer: Ja, jeg følger deg på jogg.se! Utrolig bra nettsted. - Du har fortsatt god tid til maraton, da! Følger du noe spesielt program?

  Ingalill: Jeg liker både regnestykke og logisk slutning :-) - Men kan du ikke slenge deg på maratonbølgen du også, da? Du kan jo melde deg på den fulle distansen på Nordmarkstravern, har hørt at det er like tungt som maraton...
  - og i 2012 løper vi maraton i Oslo begge to, ok?

  SvarSlett
 8. haha, 30km i skogen, er jo rene ultraløpet. IKKE dette året!!, men den halve prøver jeg å psyke meg opp til, og oslo maraton i 2012 er jo selvklart.

  SvarSlett
 9. Firry grisen jeg fikk dårlig samvittighet nå! Og du er jo bare helt rå og gæren! løpe mitt på dagen når solen står å skinner på det beste! Berlin tror jeg du kommer til å ta strålende!

  SvarSlett
 10. Jeg følger ikke noe spesielt program. Burde nok kanskje gjort det. Min plan går ut på å trene jevnt utover høsten og samtidig få gjennomført noen skikkelige langturer. Ser for meg at jeg må prøve å få løpt et par 30 km turer før startskuddet går i Frankfurt.

  SvarSlett
 11. Ingalill: Hurra, det blir gøøøøy :)

  Nina: Nei, ikke få dårlig samvittighet! Det er jo bare pga. Berlin at jeg trener litt ekstra nå (og fordi jeg kan, og har tid i ferien).

  Peer: Ja, så vidt jeg har forstått er det viktigste å ha noen skikkelige langturer bak seg!

  SvarSlett

 
Blogglisten