onsdag 20. juli 2011

Topptur og motbakketrening

Forrige uke satte jeg løperekord. 47 km! Veldig fornøyd med det, med tanke på at jeg må ut klokka syv for å holde ut varmen. Søndagens totimerstur var blytung. Beina var som tømmerstokker, og jeg hadde både traktorhjul og en hel traktor å dra på fra første stund. Etter en halvtime var jeg på gråten og ville bare gå hjem. Men jeg klarte å holde ut, og etter halvannen time (!) løsnet det utrolig nok. Det var heldigvis feriens eneste langtur, denne uken skal jeg løpe testløp, 10 km. Det kommer ikke til å gå veldig bra, aldri i verden om jeg klarer å gi alt her nede, men det får så være.

Leggene tålte fint all løpingen forrige uke, men jeg har følt meg støl og tung i flere dager. Dessuten kjenner jeg det fortsatt litt i kneet etter Nordmarka halvmaraton. Æsj, at det alltid skal være et eller annet!

Nå er Régis og jeg på en tredagers tur i fjellheimen nord for Nice (med barn og besteforeldre trygt plassert på stranda). Det betyr fotturer på dagtid, men også litt mer utskeielse ved matbordet på kveldstid. Vi bor i en liten landsby som heter Saint Martin de Vésubie og som er omringet av mange høye fjelltopper. I går regnet det og var iskaldt, så da ble det bare en liten tur iført svigermors regnponcho. I dag skinte solen igjen, så da var det tidlig ut og opp for å bestige en fjelltopp på 2496 meter: Cime de la Vallette. Fantastisk natur – spisse fjelltopper på alle kanter, og utsikt over Middelhavet og hvite strender langt sør. Turen tok ca. fire og en halv time og var en fin, rolig treningsøkt med mye bratte stigninger.

Regn i går...


...sol i dag!
 

Gårsdagens løpetur ble også en motbakkeøkt. Régis skal absolutt kombinere all trening med sightseeing, så da ble det å jogge/gå opp en nesten loddrett fjellvegg til en grotte (som vi aldri fant).

I morgen blir det bare en kort fottur før vi drar tilbake til Fréjus. Fredag løper jeg intervaller, og søndag skal jeg prøve meg på en litt rask tikilometer (starter i 5.15-tempo og ser hvordan det går).

Hurra for Edvald og Thor, forresten! Det er gøy å være norsk i Frankrike nå…

5 kommentarer:

 1. Gratulerer med 47km! Imponerende!! Forsett å kos deg på ferie :-)

  SvarSlett
 2. Høres ut som du har en helt nydelig ferie!
  Og 47 km er virkelig imponerende, det til og med i et mye vanskeligere klima! Godt å høre beina er bra, så må bare knekranglingen også gi seg.

  SvarSlett
 3. Så kooselig og romantisk dette var da -)
  Koselig, romantisk, hardt og utholdende. Skikkelig feriespirit. Jeg liker også jogging + sightseeing, da har man lizm unnagjort alt og kan late seg i flaska resten av kvelden.
  (Jeg er ikke hyggelig på ferie)

  Gleder meg til å lese om 10km testen. 5,15 smaker blod, men du greier det nok - og når ferien er ferdig, kan du reise hjem
  og slappe av.

  SvarSlett
 4. Synes det er litt for mye trening på dere der nede, hvor blir det av det man egentlig skal gjøre i Frankrike - ligge under parasollen, spise god mat og drikke vin??
  Du påførte broren din litt (relativt mye) dårlig samvittighet i går med dette, etter at han glatt hadde skulket Treningscamp for øl og sol på terassen deres.. (godt han ikke leser kommentarene på bloggen din).
  Innlegget fra den siste uka deres synes jeg skal hete ost, vin og mer ost og vin.. Kos dere videre! :)

  SvarSlett
 5. Nina: Tilbake i Oslo nå.... Gleder meg til å løpe her hjemme igjen! :)

  Marit: Utrolig nok ikke noe vondt noe sted den siste uka!

  Ingalill: Ja, tenk, det var det ;) - slappe av etter ferien, du kan så tro, maratonprogram er hardkjør, jeg har 40 km igjen å løpe denne uka...

  Hanne: Hihi, lo godt av denne kommentaren. Gjett om jeg har spist og drukket, da. Men Torfinn hadde vel godt av litt dårlig samvittighet :P

  SvarSlett

 
Blogglisten