torsdag 14. juli 2011

Sør-Frankrike og prosjekt "askese"

Jeg skriver "askese" med anførselstegn, for alle vet jo at det er umulig å leve asketisk på ferie et sted med så mye godt. Men ifjor sommer tok jeg for meg av alle goder som om hver dag var min siste, og det har jeg ikke lyst til å gjøre igjen i år. God mat og drikke (av den usunne typen) er i grunnen motsatt av løping: Deilig på kort sikt og ubehagelig på lang sikt. Så i år følger jeg noen kjøreregler: 1) Ikke ost mer enn én gang om dagen 2) Måtelige mengder vin, helst bare én gang om dagen 3) Kun én porsjon av alt annet enn grønnsaker 4) Ikke spise dessert for å være høflig (jeg er ikke noe dessertmenneske). Det burde fortsatt være rom for endel utskeielser... Men jeg fikk omgangssyke etter to dager her nede, så foreløpig har kaloriregnskapet uventet nok gått i minus!

Jeg har foreløpig droppet ideen om å skrive meg inn på helsestudio, siden det tross alt blir mer tungvindt enn å bare knyte på seg joggeskoene hjemme i stua, og siden ferien tilfeldigvis faller sammen med en rolig periode i treningsprogrammet. Dessuten er det ikke fullt så varmt som i fjor, så jeg skal prøve å holde ut den stekende sola. Første tur gikk overraskende fint, 70 min rolig løping. Jeg tok en tur ned til stranda for å få litt lufting, og fikk god underholdning på kjøpet. Først løp jeg forbi en hel bataljon soldater i uniform. Et par hundre meter lenger bort møtte jeg kommunens livreddere/brannmenn som varmet opp i bar overkropp, og da jeg kom tilbake til soldatene var de i ferd med å kle av seg, slik at jeg måtte brøyte meg gjennom et hav av muskuløse, solbrune kropper. Det fikk meg nesten til å glemme den sterke sola et lite øyeblikk...


Turte dessverre ikke fotografere alle de muskuløse overkroppene...
Men stranden var fin, den også
Så en dag oppkast, en dag hvile, og klar for intervaller i morges. Klokka åtte var jeg ute av døra, og for en gangs skyld var det litt overskyet og frisk. Det var tungt å løpe fem femminuttsintervaller, spesielt de som gikk i motvind, men det gikk. Jeg er utrolig fornøyd med at jeg greier å trene ute her (tredemølle er jo tross alt veldig kjedelig), og jeg er enda mer fornøyd med å få opp tempo bittelitt. Men jeg tror ikke intervalltrening rett etter omgangssyke er å anbefale, jeg var fullstendig tom etterpå og orket knapt å jogge hjem...I går var vi forresten en tur på Décathlon, Frankrikes svar på XXL, bare bedre og billigere. Der kjøpte jeg masse løpesokker, sportsbehåer osv., men det jeg er aller mest fornøyd med brukte jeg i dag: drikkesekk og caps. Drikkesekken rommer 2 l, har plass til andre ting men er likevel liten og nett, og kostet 19 euro (!). Capsen er lett og luftig, og selv om den er svart, var den ikke altfor varm. 5 euro (!).Beklager lite kommentering fra min side for tiden -  jeg har veldig begrenset internettilgang her (og det er like greit!). Men det kommer!

6 kommentarer:

 1. Endelig ble det caps, og sekk, gleder meg til sekkerapportene da jeg også er på jakt etter den perfekte løpesekken.

  Skjønner jo godt du hopper over treningsstudio når du det finnes slike forlystelser på stranda, ahh, så deilig det ser ut med ferie. Så ikke en eneste bar overkropp på min tur, - det er forresten like greit, hadde det kommet en halvnaken svettis imot meg midt i skogen, hadde jeg nok aldri løpt der igjen. Psyken er svak.

  Imponert over at programmet holdes og nyt resten av ferien. Du passe vel på at alt det du ikke skeier ut med havner på motpartens fat?

  psstt, visste du forresten at slike capser kan dyppes i vann og vips er man avkjølt
  - alt man lærer -))

  SvarSlett
 2. Synd du ikke fikk tatt bilde av noen smekkre kropper ;-P

  Må si jeg er mektig imponert over at du trener i ferien din. Er du ikke litt fristet til å hoppe over treningen i det hele tatt?

  SvarSlett
 3. Isbiter i capsen Astrid. Tuller selvsagt ikke!


  Nyyyyyt ferien, mulig jeg tar en tur innom for å inspirere treningen din:-)
  Ok, det var mest ønsketenkingtull...

  SvarSlett
 4. Ooooh, menn i bar overkropp er langt bedre enn menn i Mumrikhatter og menn i dameundertøy som danser i skogen!

  SvarSlett
 5. Takk for gode råd, Astrid! Skal ta med meg dem. Og fortsatt god ferie og trening!

  SvarSlett
 6. Ingalill: Haha, klart jeg gjør, jeg bare later som om jeg er med på etegildet, men skyver mesteparten over på hans tallerken...
  -Sekken er genial!

  Nina: Nei, jeg er faktisk ikke fristet til å hoppe over treningen, tvert i mot skulle jeg gjerne trent enda mer. Problemet er at jeg må stå opp så himla tidlig (før syv) for å få trent før det blir for varmt, og *det* krever litt disiplin!

  Siri: Kom, kom! Jeg trenger selskap på løpeturene ;)

  Toneklone: He he, du har så rett :)

  Gøril: Ikke overdriv moderasjonen da, det er jo tross alt ferie ;) God ferie og trening til deg også!

  SvarSlett

 
Blogglisten