tirsdag 8. februar 2011

Den som fisen først oppda'r...

Jeg har fått nytt selskap i sengen! Jeg har snart bursdag, og hva annet kunne stå på ønskelisten enn et par sko? Problemet er bare at jeg overhodet ikke trenger flere løpesko, uansett hvordan jeg vrir og vrenger på det. Men da passer det jo fint at jeg har utvidet reportoaret i det siste, og føler et desperat behov for spinningsko! Så desperat at jeg var nødt til å få presangen på forskudd... (Noen fordeler skal man jo også ha som voksen - selv om jeg kommer til å angre som en hund på selve dagen!)
For første gang i mitt liv gikk jeg inn i sykkelavdelingen på XXL. Følte meg rimelig fortapt, og det ble ikke bedre da den eneste selgeren ikke hadde tid til å hjelpe meg og foreslo at jeg selv skulle finne meg et par - "jo høyere pris jo stivere såle, det er ikke noe mer du trenger å vite enn det", mm, takk, problemet var bare at jeg ikke en gang klarte å åpne skoene. Jeg skulle akkurat til å gå i harnisk da en hyggelig og hjelpsom fyr kom ut fra bakrommet. Han moret seg litt vel på min bekostning da jeg ikke klarte å åpne låsen og kom med noen billige vitser om jenter og sykkelsko, men jeg var så avhengig av hans hjelp at det fikk passere... Han skrudde også på "cleats" for meg, noe jeg har skjønt ikke er en selvfølge, så alt i alt er jeg veldig godt fornøyd med servicen.

Men de tekniske problemene stoppet selvsagt ikke der. Etter at jeg i løpet av ukesvis med fikling omsider har lært meg å stille inn spinningsykkelen (tror jeg), viste det seg jo å være plent umulig å feste føttene på pedalene - til stor underholdning for alle proffene på raden bak. Heldigvis kom en snill ridder meg til unnsetning, og skoene satt som støpt når de først var på plass. Veldig mye bedre å tråkke med disse, selv om vanlige joggesko festet i stropp jo også fungerer helt greit.

Det sto 75 min på programmet i går. Salen var ganske full, og luften blir jo alltid raskt tett, fuktig og svettestinkende. Men i går...! Med jevne mellomrom luktet det helt forferdelig magesjuke på toppen av alt annet. En eller annen kvittet seg visst med tarmgass på hver stående, og hvilken tarmgass! Jeg hadde bare lyst til å storme ut i frisk luft, men det kunne jeg jo ikke gjøre, da ville vel alle tro at det var jeg som var fisens rette far. Det ble en laaang spinningtime, og etterpå følte jeg meg mer forurenset enn sunn og veltrent. Ja ja, det er vel prisen å betale for å trene inne...

18 kommentarer:

 1. Æsj, så ekkelt ! Selv om jeg har mageproblemer, lover jeg at det ikke var meg.
  Kjenner igjen det med sykkelinnstilling. Så vanskelig, og så flaut å hele tiden gå av og på sykkelen for å stille inn og så ikke få det til.
  Gratulerer med nye spinningsko!

  SvarSlett
 2. Gratulerer med spinningsko! Vet ikke helt om jeg hadde akseptert sjikanen fra de butikkansatte, men det er vel ikke så mye bedre å ende opp utenfor butikken uten sko - og ganske irritert - heller.

  Løping i friluft er helt klart en vinner fremfor spinning i sal med magesjuke medspinnister. Yuck! Snakk om viljestyrke fra din side, som holdt ut tøff trening i 75 minutter med grusom forurensning som bare må trekkes inn. Skikkelig hard core! Jeg hadde vel også fryktet smittefare...

  SvarSlett
 3. Lille søster: Godt å høre ;)

  Usj ja, man trenger nesten teknisk høyskole for å vri på riktige pendler!

  Janicke: Vanligvis er jeg ganske kompromissløs, men der valgte jeg altså å svelge en kamel (men et stygt blikk fikk han i det minste) :P

  Vi får se hvordan det går, blir jeg syk i nærmeste framtid vet vi jo hva som har skjedd... Ugh!

  SvarSlett
 4. Absolutt en fordel med utendørstrening, selv om jeg: dette burde egentlig skrives med bitteliten hemmelige skrift.
  - nesten alltid fiser i begynnelsen av harde teningsøkter, derfor det høyere musikken osv.
  Men det er bare vanlig sunne fis altså, rosenduft og eplekinn.

  Andres fjerting derimot blir noe helt annet :-)

  - og liten kommentar til forrige innlegg - gleder meg til og se deg, lårmuskelposen du skryter på deg i kombo med 80talls shortsen :-), eller blir det nå sidt løpeskjørt hele sommeren?

  SvarSlett
 5. Uff, ja, det der kjenner jeg til! Ikke akkurat verdens beste luft i spinningssalen.. Men skoene er jo dødskule! Grattis! :-)

  SvarSlett
 6. Grattis med kule spinnignsko! Jeg kan heller ikke noe om slike, og jeg innser at mine er førkrigsaktige sammenlignet med de der!

  La oss ta en spinningøkt i parken, fritt for fis:-)

  SvarSlett
 7. Åh, skikkelig fine sko! Grattis :)
  Jeg sliter fortsatt med å feste og ta av skoene fra sykkelen (må røske foten av med hånda etter endt økt). GRØSS til salfisingen! Som om ikke lufta er dårlig nok som den er! Jeg hadde gitt et ordentlig olmt blikk og gjerne en liten skarp kommentar til den skyldige etter timen! Var like før jeg gjorde det til ei gammal dame med skikkelig overdose gammel-dame-parfyme for en stund siden, men det ble med blikket...

  SvarSlett
 8. Jamen godt du ikke bor i Malawi, Ingalill: http://www.dagbladet.no/2011/02/05/nyheter/flatulens/utenriks/promping/malawi/15324651/

  Jeg tror nesten det må bli kilt framover!

  Anne Mette: Man får vel tåle litt så lenge man får vist fram skoene sine ;)

  Siri: God idé! Hva kan ikke TC skilte med; nå også utendørs og ikke-stinkende spinning!

  Marit: Ha ha, så godt å høre... Jeg holdt på å dette ned fra sykkelen da jeg forsøkte å røske skoen av pedalen... GRØSS ja, men jeg aner (heldigvis?) ikke hvem den skyldige var, dessuten syntes jeg temmelig synd på ham (av en eller annen grunn ser jeg for meg at det må ha vært en mann?!?), det må jo ha vært helt traumatisk! Uff og uff :)

  SvarSlett
 9. Jeg bare ler jeg, ikke av fisinga (FYSJ!) men av sko-opplevelsen ;-) Nye sko er umulig å feste, jeg burde jo fortalt deg det!! Og jeg ler også litt siden du var så anti-spinning og se nå; snart har du kjøpt racersykkel og rulle og sitter å svetter i stua på søndag morgen før resten av oslo har stått opp ;-)

  SvarSlett
 10. Aha, ok, det er fordi skoa er nye, og ikke fordi jeg er klønete. Greit å ha med seg neste gang ;)

  Det verste er at du sikkert har rett, hi hi.. I hvert fall har jeg tenkt å ta meg en sykkeltur i fjellene nord for rivieraen i sommer, sånn som du gjorde i fjor! Og da er det jo bare å tråkke på for harde livet...

  SvarSlett
 11. (hehe), jeg så den artikkelen, men jeg sa jordbær og eplekinn altså.
  - får man større fart og høyere puls med spinningsko forresten - eller er det bare mer behagelig?

  SvarSlett
 12. Noen andre bør sikkert svare på dette, men så vidt jeg har forstått er det først og fremst for å kunne trekke pedalen oppover også og dermed trene muskler du ikke ville fått trent ellers (skal ikke uttale meg om hvilke). Men for oss vanlige mosjonister er det vel først og fremst et spørsmål om komfort. Mye lettere å tråkke med en stiv såle som sitter fast på pedalen.

  SvarSlett
 13. Spinningsko er MUST.
  Husker jeg kløna veldig med å få festa skoa første gangen jeg også, satt der og prøvde og prøvde og ble svettere og svettere fordi det gikk jo f.... ikke. Var flaut. men nå går det enkelt som en lek!
  Har samme merke som deg i spinningsko! Grattis!

  SvarSlett
 14. Jøss, Espen, *spinner* du? Det har du ikke sagt så mye om!
  Ja, de er veldig fine :-)

  SvarSlett
 15. hehe, mange felles erfaringer her... jeg og slet og klønet med å feste foten de første gangene, men jeg og fikk hjelp! nå går det mye bedre :) man finner en teknikk etter hvert...

  og gratulerer med nye sko forresten, nyt de :)

  SvarSlett
 16. Jeg får nyte dem før de blir utslitt ;) I går klarte jeg faktisk å klikke på skoene selv, veldig fornøyd! (Sikkert begynnerflaks...)

  SvarSlett
 17. Merker du forskjell på spinninga med og uten da?

  SvarSlett
 18. Spør du meg? Jeg har nå bare prøvd dem to ganger, da... Men det jeg *har* merket, er at høyrebeinet blir enda mer dominant når jeg både kan tråkke ned og dra opp! Resultatet blir vel en forferdelig asymmetrisk kropp med ett bein à la vår venn på bildet i forrige innlegg, og ett pipestilkbein ;-)

  SvarSlett

 
Blogglisten