mandag 14. februar 2011

Mens vi venter...

Jeg teller ned dager til første løpetur etter åtte ukers askese. Bare fire dager igjen. Fire!

Siden jeg neppe kan løpe særlig mye i begynnelsen, er det vel ikke akkurat behov for noe særlig karbolagring fram til fredag. Men de siste ukene har jeg fått dilla på å bake brød, og oppskriften er så enkel, genial og god at jeg er nødt til å spre det glade budskap!


Oppskriften har jeg fra denne bloggen. Sjekk ut youtubevideoen, så ser du hvor raskt og enkelt det er. Prinsippet er at man bare blander mel, gjær, salt og vann i bollen - man trenger verken å elte eller kna - og lar deigen stå til heving i 12-20 timer. Deretter strekker du litt i deigen - fortsatt ingen elting eller knaing - og steker brødet i en forhåndsvarmet jerngryte. Det krever bare noen få minutter reelt arbeid, brødet blir helt nydelig (à la Åpent Bakeri) og bakingen er fullstendig fri for søl på benken og mel på nesa! Jeg har faktisk bakt et brød hver kveld, og satt ny deig etterpå. Det har ikke kostet meg mer enn å lage enn kopp te.

Du kan antagelig bake brødet ganske grovt (det står om det på bloggen jeg lenket til), men jeg har foreløpig holdt meg til 3/4 hvetemel. Når man trener 4 ganger i uka er vel det lov ;-)

Trening siden forrige innlegg: romaskin og ellipse tirsdag, spinning onsdag, spinning lørdag, to timers gåtur i går, styrketrening (Sats Power) i dag. Jeg er fortsatt den svakeste i klassen, men i dag tok jeg jammen på et ekstra lodd under flere av øvelsene. Jeg har følelsen av at styrketrening er ganske takknemlig trening, i hvert fall på mitt nivå... Og ingenting er vel bedre enn raske resultater!

13 kommentarer:

 1. WOW!!! DET så godt ut! Stilig! Og hvem har sagt at det ikke finnes andre kule ting i verden enn løping?? bare så synd at vi ikke finner ut av det før vi er syk eller skadet :-) hahahaha

  Stå på Astid og ta det pent i starten nå da; blir bra for deg å komme igang igjen med løpinga ;-)

  SvarSlett
 2. Nam! Om jeg skulle få husmorånden i meg en vakker dag, står det brødet øverst på lista! Du er jammen ivrig på Sats for tiden også :)
  Gleder meg til å lese innlegget ditt om 4 dager!

  SvarSlett
 3. - og nå er det bare 3 dager :-)

  Hva har du planlagt for comebackturen?
  Mølle? Skog? Snø?

  Den brødbakebloggen er lagret!

  SvarSlett
 4. Dere MÅ prøve brødet, trenger som sagt ikke husmorånd for å lage det der! Det lager seg helt selv...

  Det har blitt utrolig mye Sats i det siste, det er fordi jentene maser og maser om å dra dit... Og da må stakkars gamlemor pent følge med. Tror det blir mye mølle på meg heretter, ellers går vel jentene til streik :)

  Jeg har tenkt å løpe inne på Bislett til snøen blir borte og jeg kan løpe i skogen. Så lite asfalt som mulig heretter. Skal ta det *veldig* piano og øke mengden sakte. Og så skal jeg løpe kjemperolig og bare kose meg med A-ha. Det er Planen :-)

  SvarSlett
 5. hah, på lørdag var det en fyr som bare spilte aha når jeg skulle fjellgå,
  (trimrommet uskrevne regler først til mølla, velger både, yes, mølle og musikk.).
  Bare Aha, full guffe og han skulle sykle og løfte hele dagen.

  Da tenkte jeg på deg!

  (heldigvis hadde jeg egne saker med :-)

  SvarSlett
 6. Har ikke hørt om å lage brød på den måten før. Skal ta å prøve det en dag.

  Det er nok lurt å ta det med ro når du begynner å løpe igjen. Jeg tok det meget forsiktig i starten med gradvis økning etter min selvpålagte joggepause her for noen uker siden. Tror det var lurt, for jeg kjenner ikke noe i leggen nå når jeg er ute å løper heldigvis.

  Å løpe på skikkelig snøføre synes jeg belaster beina mye mindre enn asfalt. Foretrekker å løpe ute på snøen fremfor mølle. Mølle er noe av det kjedeligste jeg vet. (Bortsett fra styrketrening da, det er enda kjedeligere) Temperaturen må under -20 grader før jeg kryper til korset og løper på mølle.

  SvarSlett
 7. Ingalill: Åh, han fyren vil jeg også trene med!!!

  Peer: Ja, absolutt. Jeg har ikke hatt en pause på to måneder for å ødelegge alt på en halvmaraton første uka... Men jeg synes det er vanskelig å vite hvor langsomt fremover man faktisk bør gå - håper legen har noen konkrete tips.

  Ja, mølle er kjedelig, men det er utrolig praktisk med barnepass samtidig... Mølle kan tross alt være bedre enn ingen trening! :)

  SvarSlett
 8. Brødet ser nydelig ut. Lar det seg gjøre uten jernkjele også tror du? Skal sjekke bloggoppskriften. (c:

  Du har vært så flink og holdt ut så lenge. Nå håper jeg så veldig at det skal gå bra å begynne igjen. Jeg vet du er smart og tar det forsiktig og krysser fingrene for at det ordner seg slik at du kan løpe for fullt igjen etterhvert - og i god tid til å trene til Berlin.

  SvarSlett
 9. Det går helt sikkert an å steke det i noe annet :) Det viktigste er nok at brødet stekes i noe som allerede er glovarmt, slik at det får en "steinovn"-effekt.

  Når må jeg komme meg opp i et skikkelig km-antall for å bli godt nok forberedt til Berlin? Mai? (Lurer allerede veldig på hvordan jeg skal få trent nok i varmen i Sør-Frankrike i juli, tror jeg får finne meg et treningsstudio denne gangen :P)

  SvarSlett
 10. Har hørt og lest mye om det brødet! Skal skaffe meg en jernkjele og teste det ut snart! :)

  Så bra at du har kommet i gang med løpingen igjen! Vet så alfor godt hvordan det er å ikke kunne løpe pga. skader.. Finnes få ting som er verre ;)

  Håper du har en god lørdagskveld!

  SvarSlett
 11. Jeg har testet oppskriften, og brukte en stål kaserolle. Det fungerte utmerket. Supert brød! Brukte grov sammalt hvete og hadde i litt hele hvetekorn. Nam nam nam

  SvarSlett
 12. Thea: Jeg har inntrykk av at de fleste som løper har hatt skadeavbrekk... Ikke bra! Men da setter man jo ekstra pris på å være tilbake :)

  Camilla: Så flott at det fungerte! Det så utrolig godt ut på bildet ditt...

  SvarSlett

 
Blogglisten