onsdag 2. februar 2011

Å ikke komme sist

Jeg har oppdaget en ny, smart må-ha-greie! Den er selvfølgelig ikke ny, men den er temmelig smart, og jeg skjønner ikke hvorfor jeg aldri ser folk bruke slike. Den er ikke dyr engang! Jeg snakker om det gode, gamle svettearmbåndet:

Svettearmbånd og drikkeflaske må selvfølgelig stå til hverandre

På Nimi kjøpte jeg en utrolig smart versjon med nøkkellomme, men hvitfargen ble veldig fort grå av svette blandet med maskara... Så nå går jeg for en mørkere variant. Utrolig smart å kunne kvitte seg med den irriterende svetten i panna som renner ned i øynene og svir som bare rakkern.

Jeg skulle egentlig på "Nike Training for Runners" på Sats i dag, men etter å ha lest Mirres beskrivelse av timen fant jeg ut at jeg ikke tok sjansen på å måtte hoppe, sprette og småløpe. Derfor ble det heller spinning i dag. Jeg har funnet en spinningtime jeg liker spesielt godt, klokken ti. Da er det deilig stille på Sats Sjølyst; i garderoben skravler endel blide "seniorer", men ellers er det rolig og ganske folketomt. Instruktøren er flink til å motivere uten å sage av meg hodet med ljåen under første sang. Hun er også flink til å forklare hvordan timen skal foregå - når vi skal gi alt, når pausen kommer, at "ett minutt" betyr "ett minutt til neste sang" og ikke "ett minutt til pause" osv. Selv om det sikkert er effektivt å henge over styret med tunga ut av munnen etter fem minutter, liker jeg å ha litt kontroll over det som skjer, og heller utfordre meg selv med høyere belastning når vi nærmer oss pause og det er lagt opp til at vi skal få melkesyre i beina. Det klarte jeg fint i dag!

Jeg var over 18o et par ganger (185 på det meste), men kjente at etter 175 begynte det å svi skikkelig i beina. Det stemmer godt med det jeg har lært av Silja og Siri i dag (se kommentarer til forrige innlegg) om at man ofte ikke kommer så høyt i puls ved f.eks. spinning som f.eks. løping. Og det kan nok stemme, for jeg blir ikke så på felgen før ved 185-190 når jeg løper, og knapt nok da. Jeg stønnet og bannet og svor - nå skjønner jeg hvorfor de har så høy musikk, og dempet belysning! Det er selvfølgelig for å skjule hvor ulekre vi blir når melkesyra kommer. Men det jeg liker aller, aller best med spinningtimen, det er at vi kan skjule hvor sakte vi sykler. Ikke at jeg er flau over mine svake lår, men det fins ikke noe mer demotiverende enn å komme sist til mål, sist til toppen. På spinning blir alle ferdig på likt, og det er bare du (og knapt det) som vet hvilken motstand du hadde. Det gjør at man lettere kan tørre å gi jernet på et tidligere tidspunkt, for hvis stivheten tar deg helt, er det bare å lette litt på motstanden. Det gjør man jo ikke, når alt kommer til alt! Men det er godt å ha muligheten. Det gir i hvert fall meg følelsen av å ha et lite psykisk overtak!

10 kommentarer:

 1. Jeg har brukt svettebånd i flere år faktisk, men har kun svarte og hvite. Stilig med andre farger slik at de matcher flasken da! Løp og kjøp, men tro om de finnes i vanlige sportsbutikker i andre farger?

  SvarSlett
 2. Det er jo akkurat det som er så kjedelig med spinning; ingen konkurranse mot de andre eller evt mot egen fart/distanse forrige gang. Haha, så forskjellige man er:-)

  SvarSlett
 3. Jeg har også sånne svettebånd, svarte - her må jeg si du henger etter Astrid :-)
  Det aller beste med båndene er at garmin passer så mye bedre rundt håndleddet.
  ,du må ha på hodet også, Bjørn Borg visste hva han drev med.)

  Synes du er flink som greier å presse deg.

  (Jeg har også gympat på senter idag, men det var prøvetime og jeg traff ikke på noe gruppetime - MEN jeg er SJALU SJALU SJALU på dere som bor i byen og kan velge fritt.)

  SvarSlett
 4. Anne-Brit: Det ante meg at jeg ikke var den første til å oppdage denne fantastiske oppfinnelsen! :) Jeg kjøpte de blå på Sats, der hadde de også røde, svarte og hvite. Regner med at det fins slike i de fleste større sportsbutikker?

  Siri: Ja, haha, skulle gjerne hatt litt av konkurranseinstinktet ditt!

  Ingalill: Det ante meg at du, med dine capser og rompetasker (?) også måtte ha svettebånd... ;) Jeg har faktisk ett til hodet også, men jeg synes det blir litt vel tennisaktig - men vi får se, nå står jo ikke verden til påske uansett, så kanskje jeg gir det et nytt forsøk (men da må jeg få meg et turkis et!)

  Helsestudio på hvert gatehjørne er en stor fordel med å bo i byen ja (nikker medfølende!)

  SvarSlett
 5. Jeg løp i går! (Torfinn også!)
  Måtte bare si det.. :p

  SvarSlett
 6. Ojojoj, nå falt jeg nesten ned fra stolen her! BRA! (Dere er altså friske?)

  SvarSlett
 7. Jeg har også lurt på hvorfor det er så dempet belysning i spinningssalen. Nå vet jeg det.

  SvarSlett
 8. Det er jo åpenbart, folk takler ikke å se sine egne svette ansikter i speilet, selv om det er derfor de er der :-)

  SvarSlett
 9. Svettebånd var et godt tips. Nå har jeg forresten testet intervall på elipse. Det fungerte bra. Kjørte 2 - 3 -4 - 4- 3- 2 med økende tempo og motstand (Skulle bare hatt musikk som økte i samme tempo)Er imponert over dine 80 min på maskinen. Jeg er ikke over 60 min enda - men Berlin er målet, så det er bare å kjøre på. Skal bare bli kvitt en kjip betennelse i kneet, så er det fult kjør igjen. Tok en test-tur ute i dag, men det var ikke så smart..

  SvarSlett
 10. Heldigvis tror jeg det er mindre kjedelig å løpe rundt i Berlin enn å tråkke inne på et helsestudio :) Uff, ja, det er tungt å holde ut så lenge, det var så vidt jeg klarte det. Krysser fingre for at kneet ditt snart blir bedre!

  SvarSlett

 
Blogglisten