søndag 11. april 2010

Konge!


Bilde tyvlånt fra http://treningscamp.blogspot.com/ -
Siri, Torfinn, Régis og jeg før start!

Hvis jeg skal gjengi dagens halvmaratondebut med ett ord. Hvis jeg skal bruke noen flere: vonde ben, gode sko, kvalm av saft, bra musikk, strålende sol, fornøyd med tiden, kjempestolt!

Dagen startet noe dramatisk; 15 min før start får jeg råd fra Siri om at jeg bør skifte sko, da de gode gamle Mizuno'ene har krympet (? alternativt at føttene mine har vokst?) og jeg hadde vondt i tærne allerede da jeg gikk hjemmefra. De nye Saucony'ene var i Fredrikstad, men siden de er nye tok jeg ikke sjansen på å løpe med dem. Vel, jeg forsto at Siri hadde rett kl. 12.45. Pappa kaster seg i bilen som en annen James Bond, i farten presterer jeg å gi ham iPod'en min, og de neste fjorten minuttene er rimelig preget av panikk. Nåja; 10 sek. før start står jeg klar med større sko, fiklende med øretelefonene. Puh.

Jeg hadde bestemt meg for å starte i 6-tempo, og så heller øke halvveis. Første runde går på 5:48, deretter 5:55, 06:04 og 06:08. Det var liksom ikke mer å hente på slutten - jeg var stiv og vond i bena, og hadde nok med å holde stilen. Men jeg er strålende fornøyd med at snitttiden ble på 05:59 - akkurat etter planen! Det var aldri spesielt behagelig, men jeg måtte ikke gå i kjelleren heller. (Å løpe maraton, derimot, tenkte jeg underveis, må være like ille som å føde! Milde himmel.) Herlig å løpe i solen, og koselig å være på "hjemmebane". Det som var kjedelig, derimot, var at så få på mitt nivå deltok. Jeg løp alene stort sett hele veien, før jeg ble tatt igjen av resten fra midtveis og utover - det var ganske psykisk tungt. Da jeg passerte for 3. gang føltes det som en enorm befrielse at ingen kom til å løpe forbi meg mer, og da jeg faktisk tok igjen to stykker (og dermed unngikk sisteplassen!), følte jeg at avslutningen skulle bli et eneste paradeløp. Det ble det nesten, i hvert fall ;) Tid på egen klokke: 02:06:27.

Låret plaget meg ikke for mye, og de nye skoene var særdeles komfortable å løpe med (og ikke en millimeter for store! Fatter ikke hva som har skjedd med føttene mine...) Siri ga meg drahjelp til å fullføre med stil, og jeg fikk meg et etterlengted glass vann (ble så utrolig kvalm av all saften underveis!). Etterpå har jeg følt meg som en olding med revmatisme, men en veldig fornøyd en sådan. Gleder meg allerede til Göteborgsvarvet!

Garmin: http://connect.garmin.com/activity/29687286 (Legg merke til at jeg løp feil en gang! Heldigvis unngikk jeg å bli disket, da det ikke var noen snarvei. Skjønner jeg må jobbe med retningssansen før neste løp også... Tempofallet mot slutten skyldtes at jeg klarte å miste drikkeflasken, skikkelig amatørtabbe. Godt ingen snublet i den...)


5 kommentarer:

 1. Imponert gratulasjon fra meg, det må være deilig å være ferdig med den aller første!

  SvarSlett
 2. Den første er alltid den lengste! Det første jeg sa da jeg fullførte min første 10 km konkurranse var "ALDRI MER", og det samme sa jeg etter maraton.

  Du flytter stadig på egne grenser for hva som er langt - og det er utrolig nyttig å være med på "mindre" konkurranser før store som Varvet.

  Grattis igjen!

  SvarSlett
 3. Takk begge to... Ja, det føles som en stor seier, og jeg er på ingen måte skremt fra å prøve igjen. Jo mer jeg tenker på det, jo lettere gikk det :P

  SvarSlett
 4. Hei Astrid

  Gratulerer med flott halvmaratondebut! Skal si du løp på skjema. 21 km på asfalt er ingen spøk.
  Det kan nesten virke som om du har inspirert Yngvild. Hun er nemlig ute og løper i skrivende stund oppe i lysløypa. Kanskje henger vi med på en løpeweekend etterhvert vi også .

  Jeg ser at du har lagt inn fredrikstadmarka rundt som siste løp i kalenderen. Det blir mitt hovedmål for løpssesongen. Jeg har løpt løypa før, og den er veldig fin. Jeg løper foreløpig bare på myke skogsstier. Kvestet en akilles kraftig for 3-4 år siden da jeg skulle trene meg opp til Oslo maraton litt for fort. De siste årene har jeg bare løpt forsiktig, men har nå tro på at forsiktig tilvenning fra en lang skisesong (selv i Fredrikstad. 3 måneder!) skal gi resultater.

  Vi kan jo kanskje samles hos oss etter løpet og ta en fortjent øl og litt mat, eller noe?
  Ser frem til å lese flere løpsrapporter 
  Magnus

  SvarSlett
 5. Hei Magnus,

  Takk for koselig kommentar! :) Jeg anbefaler absolutt Yngvild å komme seg ut på en joggetur innimellom - jeg vet så inderlig vel hvor vanskelig det er med jobb og barn, men gevinsten er så stor etterpå... Jeg har i hvert fall fått det veldig mye bedre etter at jeg begynte å løpe! Og nå som våren kommer blir det jo bare lettere og lettere.

  Du løper Borredalen rundt, du da, kanskje? http://www.borredalen.com/ Det er en kjempefin treningsøkt, spesielt for deg som ikke kan løpe på asfalt. Husker jeg var med for 17 (!) år siden...

  Vi kommer gjerne til dere etter Fredrikstadmarka rundt, avtale! :-)

  SvarSlett

 
Blogglisten