onsdag 9. juni 2010

Berg- og dalbane

Det har gått veldig opp og ned i det siste. Jeg har vært strålende fornøyd med løpene - Kongeskogen rundt og The Nike Race - som begge tyder på at treningen gir resultater og at kondis og muskler begynner å bedre seg. Samtidig har det innimellom vært veldig tungt. Tirsdag ga jeg opp etter tre km på tredemøllen, og i går måtte jeg kaste inn håndkleet på intervalltreningen. Det gikk greit de første rundene, men så nektet bena å bære meg lenger, og jeg måtte kjempe meg rundt den lille runden i skikkelig lunte-tempo. Jeg skjønner jo at man innimellom har en dårlig dag - men jeg har en liten teori om at jeg ikke spiser nok før intervallene og at det kanskje gjør bena unødvendig slappe. Jeg rekker ikke å spise middag på forhånd, og det blir kanskje litt knapt uten annet enn en tynn kneippbrødskive mellom lunsj kl. 11 og trening kl. 20. Torfinns tips er å gafle i seg cornflakes et par timer før trening - det skal jeg prøve neste gang, så kan vi håpe det gjør underverker for energinivået mitt!

Runder 12
Splitt
Tid
Avstand
Gj.sn. tempo
Sammendrag00:44:368.0305:33
100:06:371.0006:37
200:03:420.7305:05
300:04:310.9804:36
400:02:130.4704:44
500:02:170.4804:45
600:04:330.8505:20
700:02:170.4205:24
800:02:180.4305:21
900:04:310.7705:50
1000:00:390.1304:59
1100:06:231.0006:23
1200:04:310.7605:55
Ingen god intervalløkt...

Jeg mottok for første gang iForm i går, et treningsblad med mye fokus på løping. Og der var det mange gode tips til meg som prøver å trene litt mer kondisjon og fart enn jeg har gjort hittil (men med tanke på at jeg nesten alltid ligger på 90 % av makspuls uansett skal det kanskje godt gjøres!); bl.a. "3 løpeturer som gir ny styrke" der man f.eks. øker tempo med ti sekunder for hver kilometer, og ender opp med å løpe den femte kilometeren i maksfart, eller man løper lange fartsintervaller. Jeg tror dette kan gjøre løpeturene mine litt mer varierte, morsomme og effektive.

I kveld har jeg ligget en halvtime på spikermatte. Kroppen har vært helt død i dag, og intens knastring på tastatur i kombinasjon med mye stress har fått skuldersmertene til å snike seg tilbake. Men det hjelper utrolig godt å få stimulert vonde muskler med disse lange og harde - og temmelig smertefulle - piggene. Anbefales!

Spikmattan: Smärtlindrande efter en tuff arbetsdag eller ett hårt träningspass.


10 kommentarer:

 1. Astrid da! Såklart du må spise skikkelig!! (Tar frem strenge Siri stemmen).

  Det er forresten en ypperlig måte å teste ulike matsorter, intervall og konkurranse under 10 km tar temmelig likt på magen det. Kjør test!

  SvarSlett
 2. Mat er viktig, kroppen trenger bensin. Tine skryter jo av sine nye YT serie, produkter til bruk i før, under og etter trening (nei, jobber ikke for Tine - men har tenkt til å teste det ut). Kanskje verdt å forsøke?

  I tillegg er det perioder hvor løpingen går tyngre enn ellers. Det er bare å holde ut, så kommer oppturen etterhvert - tror jeg - og håper jeg. Variasjon er uansett bra. (c:

  SvarSlett
 3. Mat er kjempe viktig skal man orke å trene. En skikkelig lunsj er en god forutsetning. Jeg har blitt veldig glad i YT sin mûsli joghurt. Spiser den og et eple et par timer før trening. Men her må enhver teste ut hva magen tåler

  SvarSlett
 4. Uten mat blir det ikke mye gode prestasjoner...! Ialle fall ikke for meg!

  Når jeg "bare skal ut på en liten kort tur" sånn i hurten og sturten så er det ikke alltid jeg rekker å spise; men det gjør ikke noe for da skal jeg bare ha en rolig tur typen: lufte meg litt, bonus-tur, restiusjon, morgenjogg til jobben osv....skjønner? Da går det greit uten så mye i magen. Men dette er korte turer; ca 4-7km, max 10km. Skal jeg derimot trene hardt (eks intervaller) vet jeg at jeg MÅ ha ordentlig mat i magen for å kunne yte. Når jeg feks løper SRM så spiser jeg alltid varm mat til lunsj eller hels noen timer før. Det fungerer for meg. Noen ganger også en banan 1t før. HUSK: alle reagerer vi ulikt på matinntak og løping så her må du bare erfare. Og har du erfart at du ikke fungerer uten mat så må du bare prøve ut og se hva som fungerer for deg!

  Progressive løpeturer hvor du øker farten underveis er noe jeg har veldig god erfaring med! jeg har ikke vært strikt med 10sek fartsøkning osv osv (som du beskriver) men jar har heller økt underveis slik som det har kommet naturlig. Jeg er nok en liten utålmodig type som har problemer med å løpe rolig over lengre tid, ergo passer en slik løpestil meg veldig godt. Test det ut Astrid, prøve deg litt frem, det kan hende du også liker det!! Silja :-)

  SvarSlett
 5. Takk for gode tips! Varm lunsj, og flere mellommåltider, er noe jeg skal teste ut.

  I morgen blir det progressiv løpetur, gleder meg til det!

  Ha en fin fredag alle sammen :)

  (Merkelig, i sprudlende humør i dag - det må være spikmattan!)

  SvarSlett
 6. , nå spiser jeg stort sett hele tiden og sjansen for å løpe ut med kun et knekkebrød i magen er ikke eksisterende (bare tanken får meg til å le litt :-))

  - tørkede aprikoser i lomma, fungerer alltid, til og med når jeg ikke spiser dem, bare tanken på at jeg ikke sulter ihjel på denne turen heller er nok!

  (3km på mølle = minst 8 uten, noen ganger 15 :-)

  SvarSlett
 7. He he :-)

  Tørkede aprikoser, det var en god idé! Mmm. Hva med sjokolade, er det lov også? :P

  SvarSlett
 8. tsk tsk - sjokolade?, alle vet vel at det er forbudt :-)

  SvarSlett
 9. Mandler er også bra påfyll tidlige på dagen. Hjelper ikke rett før naturligvis siden det er null karbohydrater.

  Det der med maten er utrolig vanskelig. Har som regel spist for mye jeg da og endt opp med vondt i sida. Det har jeg faktisk hatt mindre av, er blitt litt herda kanskje.

  Men har skjedd at jeg har feilberegna i andre retningen også, da går det jo bare ikke, det blir liksom helt tomt.

  SvarSlett
 10. Ja, jeg har også prøvd å spise middag rett før, og det er helt pyton. Men kanskje bedre likevel... Litt mindre og litt oftere er vel kanskje en god regel!

  SvarSlett

 
Blogglisten