torsdag 24. juni 2010

En unnasluntrers bekjennelser

Juni er definitivt ingen god løpemåned for meg. Altfor mye annet som står på programmet, og jeg har tydeligvis én porsjon motivasjon som må fordeles mellom jobb og trening. Når jeg i det siste har vært nødt til å motivere meg ekstra for jobben, har vektskålen for trening fløyet til værs, nesten tom.

I går hadde jeg planlagt å dra på Treningscamp, siden jeg var bortreist forrige uke. Men i sekstiden kollapset jeg helt og orket ikke tanken på å skulle befinne meg utenfor komforsona et eneste øyeblikk. Så jeg resignerte og dyttet i meg masse indisk mat... før jeg fikk vite at Hanne omsider, etter mye overtalelse, hadde bestemt seg for å bli med i gjengen! Men tanken på å skulle gi jernet med masse krydret mat i magen var så uutholdelig at jeg dessverre måtte la Torfinn få vervepoengene - tsk tsk. Uansett: Velkommen, Hanne, nå mangler bare at du melder deg på Oslo halvmaraton!

Det hører med til historien at jeg bare ble liggende å ha dårlig samvittighet og føle meg elendig hele kvelden, så jeg kunne like gjerne dratt på intervalltrening. Typisk.

I dag er jeg hjemme med jentene som har sommerferie. Da er mamma smart og plasserer dem på miniSats! Jeg kviet meg for å løpe på mølle igjen, men fant ut at jeg skulle prøve å varme opp i veldig rolig tempo de første kilometerne. Det er nemlig starten jeg misliker mest, og da spesielt i et varmt studio. Og det var en god idé - jeg koste meg nemlig! Hørte på Buena Vista Social Club og fikk tips om bedre familieorganisering på Oprah Winfrey, et kinderegg rett og slett! Etter to kilometer i 6:40-tempo løp jeg 5 km progressivt, ti sekunder raskere per km, fra 5:40 til 5:00. Skjønner ikke de som påstår at man løper fortere på mølle, jeg synes det er så utrolig mye tyngre. Men det var godt å få trent litt intensivt igjen. Så gikk jeg raskt til pusten var lav nok til å jogge 2 km i 6:40-tempo igjen. 9 km totalt, og en god kombinasjon av høy puls og lengde. Jeg avsluttet med litt styrketrening. Armmusklene vokser med museskritt - men jeg innså at jeg har et langt lerret å bleke da jeg kom over denne videoen - noe for Treningscampen, Siri?

Jeg har tro på at juli blir en god kosetreningsmåned, og har allerede begynt å planlegge hva slags joggeutstyr som må med i kofferten. I den forbindelse tenkte jeg å høre litt med dere som har mer erfaring med sko: Jeg pleier å ta langturene mine med Saucony Progrid Omni 8-skoene. De er særdeles myke og gode, men til gjengjeld både litt tunge og klumpete. Kan jeg ta med Aegisene mine på ferie i steden? Regner med at jeg kommer til å løpe 30-40 km i uka, mest på asfalt, i nesten 4 uker. Risikerer jeg å få vondt i bena da? Det er dessverre uaktuelt å ta med begge...

7 kommentarer:

 1. Ta med de skoa du har mest lyst å løpe i :)
  Det hadde jeg ivertfall gjort.

  Mølletrening er helt grusomt. Jeg er superslow på mølle. Har store problemer med å holde hvilken som helst fart. Synes det er unaturlig og stressende å løpe i en "låst" fart. Heller -30 enn mølle =)

  SvarSlett
 2. Takk, det var det svaret jeg ville ha :)

  Godt å høre det ikke er meg det er noe galt med. Fra og med august blir det aldri mer hamsterhjul på meg!

  SvarSlett
 3. Jeg tror Aegis duger bra for deg, de er jo mye lettere enn Saucony skoa. Men, kjenn etter hvordan beina er etter 1-2 uker:-)

  Bra at du hvilte i går, noen ganger er det bare helt tomt. Men, jeg har savnet deg - så jeg håper du snart er tilbake! Tønsberg på lørdag eller?

  SvarSlett
 4. Ja, jeg kommer definitivt sterkere tilbake! Fra og med coopertesten skal jeg ikke hoppe over en eneste trening :-) Jeg har dessverre ikke sjans til å dra til Tønsberg - må skulke jobb et par dager nå for å være hjemme med jentene som har fri, så jeg er nødt til å jobbe i helgen :(

  SvarSlett
 5. Underskriver både på at juni er en vanskelig treningsmåned OG at det er tyngre å løpe på mølle. Ha en god helg! (c:

  SvarSlett
 6. Mølle suger alt av krefter, men noen ganger suger sola mer, makter sjelden mer ennn 5km sammenhengende på mølla, oppvarming betyr alt, hvis jeg ikke lunter (starter på 8/km) i minst en km, kan jeg bare glemme hele greia.

  Sprang på en frankfurter mølle igår etter 6t søvn på 2 døgn og mesteparten av de våkne stående i checkin-kø - TUNGT.

  SvarSlett
 7. Janicke: God helg til deg også! :)

  Ingalill: Godt å høre at dere er vel framme! Selv om feriestarten må ha vært traumatisk... Nå er det fram med paraplydrinkene (og ikke mølle, ikke noe vits å ødelegge humøret med det!) God ferie :-D

  SvarSlett

 
Blogglisten