tirsdag 1. juni 2010

Vaaaaaaaarmt...

Alle som elsker sol og varme, lengter til Syden hele vinteren og synes det fortsatt blåser litt kjølig ute: Dere kan gjerne slutte å lese her. For nå kommer syting og klaging. Jeg hater sterk sol, jeg hater varme og etter et par sommerdager savner jeg boblejakken og vinterstøvlene mine noe inni granskauen. Selv om jeg ikke likte så godt å løpe på snø, liker jeg enda mindre å trene i denne heten. Den siste joggeturen i mai ble unnagjort på Bygdøy i går ettermiddag, og det eneste jeg tenkte på var hvilke løp jeg skal delta på i Nord-Norge neste år. Midnattssol-maraton i Tromsø er et godt alternativ, et annet er Lofoten maraton. Var det noe på Svalbard, igjen?

Problemet er at jeg er pent nødt til å venne meg til sol; vi skal nemlig tilbringe fire uker her i sommer:

Fare for at det er enda et par grader varmere enn på Bygdøy her
Og jeg har store planer om løpe kilometer på kilometer langs denne kystlinjen, så da er det vel i grunnen bare å iføre seg sommerklærne, klistre på seg gladsmilet og late som man eeelsker sol og varme som folk flest!

Ny måned, nye forsetter: Jeg har bestemt meg for å løpe kortere, men fortere, framover. Må prøve å komme meg bort fra den komfortable subbinga i 6 min/km +. Gårsdagens 6,5 km gikk på 37 min, dvs. ca. 5:45 min/km. Skal prøve å presse tempo nedover derfra så godt det lar seg gjøre. Men pulsen var høy! Helt krise ble det da mp3-spilleren fant det for godt å slukne etter 2 km. Makan! Jeg synes det er helt uholdbart å skulle lytte til min egen hivende pust mens jeg løper, tempo gikk betraktelig ned en stund, og først mot slutten klarte jeg å nyte fuglekvitter og bølgeskvulp.

I morgen er det klart for The Nike Race på Sognsvann. Gleder meg! Jeg har faktisk klart å verve to stykker denne gangen, Hanne og Marthe. Tøffe jenter! Men jeg har ennå ikke klart å bestemme meg for distanse. 1 runde er utelukket, jeg gjør tross alt ikke dette for å torturere meg selv (bare litt). I følge det nye forsettet burde jeg løpe 2, men jeg kjenner at det stritter i mot... Vel, vi får se på dagsformen, og varmen, og ikke minst motet.
Jeg har gleden av å avslutte med noe positivt: I følge Garmin-rapporten løp jeg hele 132 kilometer i mai. 132 - fanfare! Jeg er faktisk veldig stolt. Over 7 000 kalorier har gått med - matbudsjettet har nok økt i samsvar med aktiviteten! Det er helt greit :-)

11 kommentarer:

 1. Boblejakke Astrid!!?? Nei vet du hva, ta deg sammen jente:-)

  Jeg ser du allerede har nevnt to maratonløp jeg, og det er jo morsomt å se!! Det fins nok et på Svalbard også, men det holder jo å dra nord for Dovre;-)

  Ses i morgen, blir bare en runde på meg og joggevogna -rolig!

  Husk forresten at du skal ha ulike type økter gjennom uka, ikke bare presse farten hele tiden!!

  :-)

  SvarSlett
 2. Forresten. 132 km.
  Wow!! En god måned!

  SvarSlett
 3. Hehe... Men savner ikke du løpeturene våre i -20 bittelitt, da, Siri? ;)

  Nja, jeg tror nå de tilbyr halvmaraton også da... men en dag går jeg kanskje inn i de gales rekker jeg også, bare for å se hva det egentlig er dere gjennomgår!

  Klart jeg skal fortsette med rolige langturer, og jeg har jo ikke lyst til å begynne å hate dette heller. Men jeg tror jeg kan presse meg bittelitt mer enn jeg har gjort til nå :-)

  SvarSlett
 4. Skal hverken syte eller klage men ville bare si at jeg skriver under på ALT,
  kuldegrader (+5 er perfekt), allergifritt og behagelig - så lenge veien er forholdsvis bare og det ikke blåser.
  - jeg skal også til VARMERE strøk i sommer (og i all hemmelighet håper jeg det blir regn:-)

  - super innsats!

  SvarSlett
 5. Endelig er det litte grann sol og varme og vi andre nyter herlige sommerkvelder på terrassen, og så leser man disse klagene! Det er som å banne i kirken!

  SvarSlett
 6. Å nei, vær så snill - finnes det noe bedre enn å løpe i sol? Det er jo så inspirerende. Enig i at temperaturer over 25 er i overkant, men alt under og sol: ja takk! Jeg kommer til å emigrere fra dette iskalde landet en dag - til et land hvor boblejakker er noe man bare har hørt om. (c:

  SvarSlett
 7. Godt vi er to, Ingalill! Vi får maratondebutere sammen i Sibir :)

  Dere andre: Bare kos dere og nyt været, og ikke bry dere om sure stakkarer som oss! :P

  SvarSlett
 8. Hehe:-) Jeg er heller ikke noen typisk syden-girl... Men løser "problemet" med å løpe tiiidlig på morgenen mens luften er frisk og god! Det samme gjør jeg her hjemme....

  SvarSlett
 9. Etter å ha ligget syk hele vinteren og med min forkjølelses-&-kulderelaterte astma så er det jo helt bak mål og sammenlignbart med å banne i kirka å si som jeg gjør nå: jeg liker ikke varmen jeg heller! Dvs. varme er helt topp når man skal sole seg og grille og sånn, men når det kommer til løping i varmen; nei da er jeg helt pudding!!! Så, det er vel slik at man takler varmen ulikt og jeg takler det ikke spesielt bra.... Over til i kveld: i dag er helt optimalt for 2 runder Astrid!! Det er en unik sjanse for å ha noen å løpe sammen med! Tro meg, det er ingenting som får deg til å vakle mer i troen enn å starte ut på runde nr.2 dønn sliten og helt alene! DET har jeg gjort noen ganger og en helt runde alene er pyton! SÅ: kvinn deg opp og kjør 2 runder om du kjenner at dagen er der, farten kan du bare justere ned, om nødvendig, så klarer du dette fint. Og 5:45 fart i går var da ikke så ille....?? Synes det hørtes bra ut jeg og MYE mer fornuftig enn min 4:57 fart i går, i nedoverbakke....man VET jo at man blir støl av slikt, men, mor må ta den trimmen hun kan få og det var det eneste jeg hadde mulighet til av trim i går. Så da får jeg bare betale for det i dag hehe. vi ses! Silja :-D

  SvarSlett
 10. Må bare passe på å løpe tidlig på morran (noe som ikke burde være noe problem med småbarn) eller om kvelden og gjerne hoppe i havet etter endt økt :)

  SvarSlett
 11. Sikkert lurt å løpe morgen og kveld i stedenfor midt på ettermiddagen, ja. Og når man har Middelhavet å stupe ut i bør man vel ikke klage, nei, jeg ser det. Litt jogg-og-svøm før morgencroissanten, liksom ;) Takk for tips!

  Silja: Sitter og kvinner meg opp, faktisk. Sant som du sier, det går jo an å justere farten underveis. Sees etterpå - håper bena blir bedre! :)

  SvarSlett

 
Blogglisten