torsdag 3. juni 2010

The Nike Race - Sognsvann Rundt Medsols

Nei folkens - det var ikke jeg som sørget for overskyet vær i går ettermiddag, jeg unnet dere virkelig sol og kos på verandaen, men jeg skal innrømme at det var godt for oss som løp Sognsvann rundt både én og to og tre ganger...I går bar det rett opp på Sognsvann og The Nike Race etter fullført arbeidsdag. Der ventet fin grønn t-skjorte, røde lisser, pluss mange kjente: Marthe, Hilde, Hanne og Torfinn, Siri, Silja og flere andre. Marthe, Hilde og Hanne har akkurat kastet seg på løpebølgen, kjempebra at de deltok, jeg håper det blir både Treningscamp og flere konkurranser på dem framover!

Jeg brukte uforholdsmessig mye tid og energi på å fundere på om jeg skulle løpe to eller tre runder i går; jeg feiget ut og endte opp med tre, men er godt fornøyd med det, for jeg klarte å løpe - etter mine begreper - raskt likevel: 5:19 ble gjennomsnittstempoet, 51:56 på 9,77 km. Det hadde blitt en fin pers på 10 km, det, så jeg er strålende fornøyd. Merker at det å ta i litt ekstra i motbakkene i Frognerparken og på Bygdøy har hjulpet, så det skal jeg fortsette med.

Puls
Gj.sn. puls:181 bpm
Maks. puls:190 bpm

Flere detaljer her

Det var et hyggelig løp - mye mennesker og god stemning, dessuten liker jeg slike "lavterskel-løp" der man ikke føler seg som den eneste hobby-mosjonisten. Deilig å løpe forbi andre, for én gangs skyld! Dessverre ga veldig mange seg etter én og to runder, så på den siste runden følte jeg meg ganske ensom. Men det hjalp med ivrig heiing fra flere kjente undeveis!

Nå blir det spennende å følge med på Siri og de andre som skal løpe Stockholm maraton på lørdag. Selv om jeg fortsatt ikke begriper hvorfor noen frivillig utsetter seg for den smerten (det må da være like ille som en fødsel, bare litt raskere unnagjort - og hvem ønsker å gå igjennom det uten å få annet enn en medalje rundt halsen?), og kanskje nettopp derfor, er det utrolig fascinerende å se hva man kan få sin egen kropp(og psyke) til å gjennomføre. Så heia, heia alle sammen, jeg skal tenke på dere!

11 kommentarer:

 1. Jeg er så imponert over alle løpene er dere deltar på - og farten, ikke minst - skal se det blir godt under 50 på neste 10km.

  SvarSlett
 2. Vet du hva, jeg synes det er en kjempestor motivasjonsfaktor å være med på løp - det får meg til å gi mer enn jeg klarer på trening, og "komfortsona" blir større og større. Når jeg løper alene har jeg mest lyst til å dilte rundt og plukke blåveis... Bli med på noen løp du og, da vel! Du skal løpe Oslo (halv)Maraton, var det ikke sånn?

  SvarSlett
 3. (oops nei, jeg mente plukke hvitveis, jeg vet såklart at blåveisen er fredet! :) )

  SvarSlett
 4. Enig med deg at det er motiverende å løpe løp! Det har positiv treningseffekt også ettersom man gir litt mer med nummer på brystet (eller grønn t-skjorte) og chip rundt foten. Tror jeg må finne minst et løp til før Berlin i september - det blir for lenge å vente. (c:

  SvarSlett
 5. Hva med Blomstermila i Drøbak 19. juni? Har hørt det er et veldig fint løp. http://idrett.speaker.no/Organisation.asp?WCI=wiKlubbKassaNews&WCU=1030320&CatId=1001207

  SvarSlett
 6. Ja, dere har rett, jeg må nok slenge med på flere løp, synes jo det er morsomt - aller mest når det er over og du står der med banan & medalje, hehe.
  - tror det kan bli nedtur hvis jeg venter helt til Oslo før neste nummer (shh:-)

  SvarSlett
 7. Når starter Blomstermila?
  Arrangren forteller 19. juni men skriver null og niks om klokkeslett. De sier heller ingenting om løypa, ikke et løypekart engang.
  Skal man arrangere et løp så bør man ha litt lederegenskaper og forstå seg på markedsføring.
  Begynner det klokka 10, klokka 12, klokka 14 eller klokka 20?? Søker og søker, men finner ingenting.

  SvarSlett
 8. Jeg er helt enig i at informasjonen er mangelfull. Men på Kondis fant jeg i hvert fall starttidspunkt - 16.45 for 10 km - http://db.kondis.no/arrangement.php?id=11528&vfylke=&vkommune=&fradato=09.03.2010&tildato=&fdistanse=&skip=&karusell=&stafett=&barna=&damer=&motbakkelop_sok=&multisport_sok=&lokalreporterer_sok=&arrangement=&side=13

  SvarSlett
 9. Takk, takk Astrid.
  Det var litt mer info ja.
  Rart ikke arrangøren er litt mer aktive og lager litt blest om løpet. Det vil jo gi litt kroner i klubbkassa også (DFI) hvis flere deltar.
  Hadde jeg vært med å arrangere så hadde jeg idet minste satt av 5 små minutter til å skrive en kort e-mail til lokalavisen (Akershus Amtstidende) og fortalt om løpet som nærmer seg. Fort gjort det. Men gjør de det? Nei, ser ikke sånn ut. Tenk hvilken god reklame det ville vært for løpet! For det er et flott løp.

  SvarSlett
 10. Nå har arrangørene kommet med egen informasjonsbrosjyre om Blomstermila i Drøbak på lørdag:

  http://idrett.speaker.no/Downloads/19979/docs/Blomstermila_2010_(2).pdf

  SvarSlett
 11. Så bra, takk for det! Legger ut en lenke til den :)

  SvarSlett

 
Blogglisten