søndag 20. juni 2010

Skyggeluens fortreffelighet

Klemma kløp hardt denne gangen, og jeg har ikke hatt tid til verken å jogge eller blogge. Selv Blomstermila måtte ofres, og det er jeg lei meg for. Det betyr at jeg ikke har noen løp på planen før september! Men det føles egentlig litt godt også, jeg har bare lyst til å kose-trene (!) i juli og august.

I begynnelsen av uka var jeg på konferanse i Kazimierz Dolny, en bitteliten polsk by langt ute på bondelandet:

Kazimierz Dolny

Det var koselig der, og da jeg våknet opp onsdag morgen, lykkelig over å være ferdig med presentasjonen min, gikk jeg ut før frokost for en liten morgenjogg langs Vistula-elven. Solskinn kl. 7.30 er behagelig, og jeg hadde det veldig fint der jeg løp forbi overdimensjonerte Lego-båter og koselig hus i tyroler-stil. På ett punkt løp jeg forbi en hundegård med voldsom gjøing, men jeg tenkte ikke over det før jeg hørte iltre poter bak meg og en stor husky kastet seg over meg. Jeg ble livredd og tenkte at så var det altså slik det skulle ende; jeg skulle rives i filler av et ulvelignende beist i Polen.Utrolig nok var den ikke interessert i å bite meg til blods - derimot ville den veldig gjerne være med på joggeturen! Jeg forsøkte iherdig å riste den fra meg, men etter flere kilometer måtte jeg resignere og syntes i grunnen det var ganske koselig å ha en så fin turkamerat. Hadde ikke omsorgskapasiteten min vært sprengt allerede, ville jeg absolutt vurdert å skaffe meg en firbent joggevenn!


Treningsturen i seg selv ble så der - ca. 5,5 km på 35 min.


I dag sto en litt lengre tur på planen. Jeg dro hjemmefra rundt ti; strålende solskinn gjorde at jeg tok på meg både kort joggeshorts og Siris Stockholm maraton-caps. Jeg skal heretter slutte med to ting: å disse løpeshorts og å disse caps. Løpeshortsen var vidunderlig luftig og god å løpe i - og caps'en, da! Det har tatt meg tredve år å forstå dens nytteverdi. Det norske navnet burde ha gitt meg en pekepinn... Noe så vidunderlig som å løpe uten å få sol i øynene! Heretter skal jeg kun dømme plagg etter funksjonalitet, lover.

Skyggelue og gammelmannsshorts er definitivt tingen

Deilig å løpe relativt tidlig søndag morgen. Da treffer man stort sett på folk som tilhører én av følgende kategorier: 1) slitne mennesker på vei hjem fra fest 2) foreldre som desperat forsøker å trille barn i søvn. Jeg priser meg lykkelig over å kunne jogge forbi dem, frisk og våken! Avsluttede kapitler for min del, det der...


Turen ble på 10,7 km, 62 min, snittfart 5:46. Det er jeg fornøyd med, da jeg neppe var mye over 170 i puls. Det føltes godt å løpe, og jeg tror venstre legg har hatt godt av litt tidsklemme de siste ukene - den var ikke det minste vond!

7 kommentarer:

 1. Stylish :-)

  , caps er jeg avhengig av, tror aldri jeg har løpt uten, bare tanken får meg til å skjelve.
  Løpeshortsen så mye bedre ut en jeg hadde forestilt meg, nå reiser jeg til VARME strøk senere i uka så hvem vet, kanskje det blir kort, kort og flojo topp på neste tur.

  SvarSlett
 2. Hyggelig at du fikk tid til blogginnlegg igjen (c: Caps er ikke så dumt, har fått øynene opp for det selv denne våren (funker bra når det regner også - unngår regn i øynene). I går skulle jeg imidlertid ønske at jeg hadde solbriller på langturen. Fikk to småfluer i øynene. Det kunne vært unngått med bedre sikring en caps. Det ene øyet var irritert i hele går kveld og i natt, og i dag tidlig fant jeg restene av en stakkars flue i øyenvippen. Han hadde gjemt seg godt. De to fluene jeg tok med munnen (ÆSJ!) vet jeg ikke helt hvordan jeg skulle unngått - annet enn å holde munnen lukket da, høhø.

  SvarSlett
 3. Ingalill: Ja, ærlig talt, kort shorts er veldig mye mer luftig enn noe tettsittende. Og jeg har i hvert fall sett noen fine modeller :)

  Janicke: Gosh, det hørtes traumatisk ut! Håper øyet er bedre! Akkurat det er en fordel med å løpe langs E18 - færre fluer... ;)

  SvarSlett
 4. Jeg smiler; funksjonalitet er jo det viktigste, tross alt! Og caps: jeg skal sende deg et MEGET godt tips; jeg har nemlig funnet den beste capsen EVER! Desverre ligger det ikke ute med bilde av den på trishop så jeg skal ta bilde av min å sende deg!

  Men kan du ikke bli med på Kristinaløpet til helgen da?? Jeg vruderer det fremfor 21km i nordmarka, heg må bare teste kneet mitt først....det bråker litt for tiden :-/ Silja

  SvarSlett
 5. Ha ha Silja, bra du sier det, jeg har visst ikke blitt voksen ennå... Vil gjerne se bilde av tidenes caps!

  Skulle gjerne vært med på Kristinaløpet, men akkurat nå er det så baluba på jobb, sosialt og hjemme at jeg må gjøre minst mulig ekstra. :(

  Håper kneet ditt ordner seg!

  SvarSlett
 6. God plan! Kosetrening er mye bedre. Det skal jeg også gjøre i Juli / August

  Jeg har jo ALLTID løpt med caps, men går andre veien i år. Dropper capsen og har funnet ut at det er mye mer kjølig. Caps i regn er veldig digg! Det er jeg enig i!

  Eneste som er dumt uten caps er svette i øynene, men det løses på den super maskuline måten med å ha litt vaselin på øyenbrynene! ye!

  SvarSlett
 7. He he, ja, jeg har skjønt at du liker kosetrening :)

  Enig i at caps nok kan bli litt varmt og klamt - en bedre løsning er kanskje den Silja snakket om, uten lue, rett og slett en skygge?

  Vaselin på øyenbrynene skal jeg jammen prøve, det svei skikkelig i øynene da jeg fikk en halv liter svette ned i dem på Sats i stad. He he, du får sånne fine Jan Thomas-øyenbryn, da, kan jeg tenke meg!

  SvarSlett

 
Blogglisten