torsdag 16. september 2010

Ett skritt fram og ett tilbake

Det har blitt mye bloggsyting i det siste. Her kommer mer.

Tirsdag begynte jeg plutselig å kjenne det i venstre legg igjen. Ikke veldig vondt, men nok til at det var litt ubehagelig å løpe Bygdøy rundt. Jeg kjente det godt på intervallene i går også, og i dag er det tilbake til joggesko på jobb... Det gjør vondt hver gang jeg setter foten i bakken, og spesielt når jeg går i trapper. Akkurat nå har jeg mest lyst til å gråte. Det er ikke så farlig om halvmaratonet neste uke ikke blir optimalt på grunn av dette, jeg er bare så lei meg for at jeg ikke kan ta på joggeskoene og stikke ut en tur når jeg føler for det. Spinning og svømming er også gøy, men begge deler innebærer mye mer planlegging og ekstra tidsbruk. Jogging er perfekt, jeg elsker det, og nå kan jeg åpenbart ikke gjøre det så mye lenger. Men jeg er jo "heldigvis" ikke alene om å streve med lignende plager... Vi får danne et gråtekor.

I tillegg er jeg blitt forkjølet. Ligger våken om natten fordi det er så vondt å svelge, og føler meg generelt elendig. Likevel kom jeg meg på intervalltreningen i går, og den var av de bedre jeg har vært på! Jeg var nemlig så smart at jeg tok noen snarveier her og der, og stilte ingen krav til meg selv på forhånd. Det gjør alt så mye lettere! Det at runden ble 20-40 meter kortere gjorde at jeg holdt raskere tempo enn vanlig (4:30-4:40 mot vanlige 4:45 - 4:55). Uten at jeg følte meg så kjørt som vanlig. Tror jeg må bli flinkere til å ta snarveier når det går tungt, for å få opp motivasjonen!

Veldig hyggelig å ha med to gode, gamle Fredrikstad-venninner - Hilde og Marthe (sistnevnte kom éns ærend fra Ås!) Det er morsomt at skravling rundt Canepaen er byttet ut med pulsklokkesnakk :-)

Fikk forresten fin løpejakke i posten denne uken - innmeldingsgave fra iForm. Veldig lett og luftig jakke fra Craft, tror jeg kommer til å bli fornøyd med den! Det har kommet et kaldere drag i luften og jeg innser at det røyner på for kort shorts nå...


13 kommentarer:

 1. Overså alt sytingen og hang meg kun opp i den fine jakken. Viktig med mange lommer til alt man trenger på tur - lunch, appelsiner og kakao.

  Hilsen æresmedlem i gråtekoret - Grine Gina.

  SvarSlett
 2. Ha ha ha ha! :-)

  Det var det jeg glemte å skrive ang. jakken - jeg har ennå ikke klart å finne en eneste lomme! Og *det* er et skikkelig minus. Jeg mener, hallo? Hvor mye ekstra stoff trenger man for å lage en nøkkellomme i det minste?

  SvarSlett
 3. Nøkkellomme er kjekt å ha, men sikkerhetsnål fungerer også :-). Flott jakke! Kanskje jeg må melde meg inn, jeg også.

  Ønsker deg rask og god bedring med beina. Alltid kjedelig når hodet vil mer enn kroppen!

  SvarSlett
 4. Huff, føler med deg og vet akkurat hvordan du har det mtp leggsmerter... Man vil jo bare ut og løpe! Og så kan man ikke. God bedring!

  SvarSlett
 5. Sikkerhetsnål - det har jeg jammen aldri tenkt på! :)

  Hei Marit - ja uff, er det ikke bare dumt og trist og unødvendig? God bedring til deg også!

  SvarSlett
 6. Gråtekoneklubben :-) Nei, du kan i alle fall trøste deg med at det er flere som sliter med skader og forkjølelser som kommer på rullende bånd her hehe, det går som regel over! Og, det var mye fornuftig i det du skriver: om å slakke av litt når det går trått for på den måten å ikke bryte ned motivasjonen; det er viktig Astrid! Veldig vanlig å gå i overmot fella; man er så gira at man bare kjører på uansett og så få man seg en smekk! Da er det bedre å være litt fornuftig og kjøre litt med brekke på til kroppen er i form igjen! Dette går så bra så skal du se :-) Silja

  SvarSlett
 7. Har du en uuttømmelig kilde med optimisme, Silja? Tusen takk for at du deler den med oss! :-) Du har selvfølgelig helt rett!

  SvarSlett
 8. Ja, skader og småsykdommer rammer de fleste iblant, selv løpere! Jeg synes det er bedre å ha nøkler i en liten lomme i buksa, og den bør helst være bak

  SvarSlett
 9. Det årner seg;-)

  Ta det rolig noen dager, unngå asfalt og tren alternativt. Du er jo godt i gang og jeg er sikker på du holder ut litt til. Leggene er tricky saker det.

  Kan prøve meg på en liten konklusjon forresten... du var ganske fin både etter Travern, så kanskje du trenger litt skikkelig gjørmesti;-)

  SvarSlett
 10. Godt dere bærer over med klagingen min :)

  En god konklusjon Siri, men jeg har kommet opp med en enda bedre: Skoene. Problemene har alltid blitt forsterket etter at jeg løpt med adizeroene, aegis og tempo. De er alltid ganske fine med Saucony. Tror jeg får ta det signalet...

  Nei, jeg holder ikke ut mer, Siri... Så nå prøver jeg ut alternativet "vondt skal vondt fordrive". Har løpt tre ganger på fire dager nå... så får vi se...

  SvarSlett
 11. Huff! For en ille konklusjon! AdiZero - love of my life!!!!

  SvarSlett
 12. Nei, så kjedelig at dette har kommet igjen. Og så fikk du kutt og blåveis atpå. Burde du vurdere å bare holde deg innendørs en stund? (c; Forstår klagingen, jeg hadde nok klagd mye mer om det var meg. Håper det er bedre allerede (ettersom du skrev innlegget i går er det lov å håpe)! Bli bra og ha en veldig god helg! (c:

  SvarSlett
 13. Siri: I know! :(

  Janicke: Ja huff, jeg synes jeg har hatt min porsjon uflaks nå... Ang. leggene er jeg litt forvirret, fra å være kjempevonde onsdag og torsdag gikk det helt bra å jogge i går morges, og jeg har kjent lite til det etterpå. Skjønner ikke dette her jeg - men det er vel forsåvidt positivt! Skal ta en ny tur i morgen.

  SvarSlett

 
Blogglisten