tirsdag 7. september 2010

Frossenfisk

Ny time hos massør/kiropraktor i går kveld (Cooper-testen måtte dessverre vike). Jeg har kjent fint lite i leggene etter lørdagens ut-på-tur-aldri-sur-løp, så jeg var veldig klar for en oppmuntrende tilbakemelding. Det fikk jeg! Venstre legg er friskmeldt, mens det bare var bittelitt hevelse og smerter igjen i høyrebenet. Jippi! Da har jeg omsider lært at jeg må gjøre som mora mi (Siri i denne kontekst) sier: erstatte løping med spinning osv. med én gang sånt skjer.

Men hevelsene forsvant også veldig fort da jeg begynte å dekke dem med frysevarer - i stedenfor å investere i noe mer profesjonelt - det har blitt mange fiskemiddager på oss i det siste! Ikke dumt å være stipendiat når man har belastningsskader, da kan man nemlig ha teori i fanget og fisk på benet:Tigerbalsam-marinert laks - yammi!Jeg er fortsatt litt usikker på om jeg skal tørre å trene intervall i morgen - lurer på om det kanskje er litt tøffere for bena enn en lett joggetur.

I går fikk jeg også tid til to tredjedels triatlon-trening; sykle til Domus Athletica og svømme med hodet under vannet. Tørrtreningen har fungert bra:

Styrketreningen på Treningscamp har jammen gitt resultater!


Dessverre var det altfor mange mennesker i bassenget, så etter 1000 m ga jeg opp og trente litt styrke i steden. Sykkeltreningen var mer effektiv - mitt gamle vrak fra 1970 skrangler og skjener og rister, og å sykle fra Skøyen til Forskningsparken var omtrent like slitsomt som å løpe Halvtravern (bittelitt overdrevet). Blir nok ikke noe triatlon med det første, nei.
Hadde kommet meg raskere til Blindern med denne

7 kommentarer:

 1. Gratulerer med friskmeldingen, skjønner nå hvorfor det går så trått med ankelproblemene mine, jeg har jo en sånn proff isepose i fryseren, blir ikke noe ekstra omega-3 snik-kurering av det - framover blir det kun kveite på beinet - (det mo jo være enda bedre enn frossefisk).

  - ellers var det jo voldsomt som det har gått framover med svømminga i det siste :-)

  SvarSlett
 2. Sorry porry, det er nok bare Lerøys laksefileter uten skinn og bein som duger er jeg redd... (Prøvde ellers litt spinat men det ga *ikke* samme effekt)

  Ja ikke sant, på med svømmebriller og badehette og jeg var i mitt rette element, liksom... Reneste delfinen er jeg blitt! ;)

  SvarSlett
 3. Supert at tendensen stadig er den samme gode!
  Og litt fisk til middag har jo ikke skadet noen, bortsett fra fisken da selvsagt.

  SvarSlett
 4. Så flott at du er friskmeldt - eller fiskmeldt kankskje (ok, den var dårlig). Har hørt at amerikansk blanding (frosne grønnsaker) også fungerer. Kanskje en miks ved anledning - både omega3 og vitaminer - bør jo bli bra. Imponert over forbedringen i svømmeferdigheter også. Kjenner at jeg får litt dragning mot klorholdig badevann som jeg vanligvis skyr selv.

  Vær forsiktig så du ikke får igjen betennelsen nå da. Intervaller er kanskje tøft? Kjenn i alle fall godt etter. Nå ser det jo ut til at du får løpt i Oslo den 26. (c:

  SvarSlett
 5. Utvortes inntak av amerikans blanding høres veldig bra ut! :-)

  Jeg ble jo litt irritert over alle baderne i bassenget der, da... Sinket meg ganske mye ;)

  Jeg skal ta det pent ja, det blir nok spinning i dag. Halvmaraton blir det nok, om enn ikke så godt forberedt som jeg hadde ønsket!

  SvarSlett
 6. Nå vet jeg ikke noen ting om hvorvidt høy(ere) fart er verre for leggene dine enn jevnt rolig tempo.....men ofte er det jo en sammenheng mellom skader og forverring av symptomer ved høyere frekvens og fart.

  SÅ, hvis det er tilfelle og du likevel vil være med på moroa i parken i kveld så kan du jo "gjøre om" intervalltreninga i hodet ditt til "langtur med innlagte pauser" :-) Det pleier å funke, da er farten ikke så høy og man får med seg det sosiale....og du får trent selv om du ikke kjører bånn gass! Silja :-)

  SvarSlett
 7. Jeg vurderte det, Silja - men så trenger jeg intervalltrening også, så jeg dro på intervallspinning i formiddag i steden. Det får heller bli langtur med Treningscamp-folka på lørdag!

  SvarSlett

 
Blogglisten