tirsdag 14. september 2010

Jentetur

Nå har vi gått inn i den nest siste treningsuka før Oslo (halv)maraton, og jeg har skjønt såpass som at det er tid for å hvile og hente energi. På løpeprogrammet til Anders Szalkai gjenstår det faktisk bare tre løpeøkter! Jeg skjønner tanken bak, men siden det har blitt såpass lite løping på meg den siste måneden tror jeg nok at det blir et par ekstraturer - bare sånn for kosens skyld...

Siri og Astrid på kosetur

Siri foreslo Treningscamp-joggetur på Bygdøy, og jeg meldte meg selvfølgelig på. Vel hjemme fra jobb i dag angret jeg en smule - kroppen var tung, hodet var tungt, skuldrene verket... Jeg har tre frister på jobb denne uken, og jo mer jeg må knastre intenst på tastaturet, jo vondere blir skuldre og armer. Det var jo i grunnen derfor jeg begynte å trene for vel et år siden; jeg har ikke vært plaget på veldig lenge, men to artikler og én presentasjon på samme uke er tydeligvis i overkant av hva nervene mine tåler! Så selv om jeg egentlig bare ville gå ned for telling og krype under dyna, visste jeg at den beste medisinen mot smerter og stress ville være å komme seg ut på en Bygdøyrunde. Den ble ikke så lang, og heller ikke så rask - men det var nok til å få den deilige godfølelsen! En varm dusj hjalp også mot de verkende skuldrene, og snart skal jeg tenne i peisen og drikke te, mens jeg lytter til regnet som trommer mot vinduene og tenker på Janicke som løper 20 km akkurat nå :P


14 kommentarer:

 1. Var nettopp å så turen din i bilder hos Siri - så jo fantastisk ut - sol og divine intervention.
  - men bare 3 løpeturer igjen - nå klarer jeg knapt å løpe 3km uten melkesyre for tiden - men kun 3 turer på 2 uker, vet jeg ikke om jeg tør.

  Tror jeg satser på å late som dette HM-løpet ikke eksisterer - for så plutselig å dukke opp på rett søndag :-)

  SvarSlett
 2. Bydøy *er* fantastisk. Bittelitt kort løype, bare - men den kan fint kombineres med litt asfalt før og etter.

  Det tror jeg ikke var så dum idé, Ingalill :P Det hjelper ikke å stresse noe nå, i hvert fall. Det er ikke denne uka vi skal trene oss opp til å løpe inn på 1,45, for å si det sånn... Her skal det bare fullføres med stil og litt til, ikke sant? Og da tror jeg det er rimelig likegyldig om det blir koseturer i sol eller sofa i regnvær - eller hva sier du?

  SvarSlett
 3. Det viktigste er å finne overskuddet, for oss med mange som spiller ball på litt vel mange arena er det ikke nødvendigivs antall treninger som må drastisk ned. Men det totale stressnivået. Enklere sagt enn gjort, jeg vet! :-)

  Takk for fin tur, i pratetempo!

  SvarSlett
 4. Bygdøy er kjempefin å løpe på. Mange år siden sist, men jeg har tatt noen turer der ute da jeg bode i muggen kjellerleilighet i Madserud allé. Det ble ikke helt 20 km i kveld, men 17,4 holdt fint. Rolig tempo og regnet holdt seg unna (med unntak av en kortvarig men intens skur). Alltid deilig å ha det gjort - og så var det hyggelig underveis også. Akkurat som jeg skjønner dere hadde det. (c:

  Får ta teen min i morgen i stedet. Drikker jeg min vanlige jumbo-kopp nå så må jeg bare opp i natt... Sc:

  Ha en fortsatt - meget velfortjent - god kveld!

  SvarSlett
 5. Råd oppfattet - null stress, mer troverdig det høyere og innbitt påståelig jeg roper :-)

  - er planen din fremdeles under 2t forresten?

  SvarSlett
 6. He he - jeg er også der :)

  Ja, målet er fortsatt å komme under to timer. Men leggen er vond igjen og jeg har akkurat pådratt meg en kjempeforkjølelse - så jeg har helgardert meg med en haug unnskyldninger i tilfelle det ikke går (som det helt sikkert ikke gjør, jeg får jo alltid makspuls og hatfølelse av alt som går under 6 min/km på lengre strekninger. Hva må snittfarten være for å klare det på under to timer, tro? Den *ene* tingen som faktisk hadde vært kjekt å lære i mattetimen, den lærte vi aldri, nei!
  - Hva er målet ditt? 2t også? Kan vi ikke løpe sammen og henge oss på 2t-ballongen, så slipper vi hoderegningen?

  SvarSlett
 7. haha til 2t på meg - hadde mer tenkt 2,20 eller 2,10 på en perfekt dag.
  - 6,00 er 2,06, så ihvertfall under 5,50 for å komme under 2 - klarer ikke løpe så fort på 10km engang. Må vel bare starte rolig å se hva som skjer - idag måtte jeg stoppe 3 ganger på den første km-en, får melkesyre i høyreleggen bare jeg rører på meg.
  - igår abrøt jeg intervallene etter 2 drag

  MEN, jeg stresser ikke - orker bare ikke å blogge om det, kanskje i morgen :-). Null stress, null stress - alt mulig kan jo skje på 11 dager.

  Forkjølelse derimot er skummel uflaks.

  SvarSlett
 8. 5:41 gir 1:59:55 - klar margin med andre ord:-)

  SvarSlett
 9. Så bra det er noen matematikere her... Bortsett fra at 5:41 er ganske kjapt etter mine begreper da, i 21 km mener jeg. Vi får se, det kan vel gå på en god dag. Jeg får starte på 5:40 så har jeg 20 sekunder å gå på den siste kilometeren ;)

  Den leggen høres rar ut, Ingalill! :(

  SvarSlett
 10. 21,1 faktisk;-)

  You can do it!!!
  Start i 5:30-5:35 du, det røyner alltid litt på...

  SvarSlett
 11. Leggen suger!

  Du får starte i 5,30 - så skal jeg starte på 6,30. Hver vår ballong.

  Hilsen Negative Nina som tar ingen sjanser :-))

  SvarSlett
 12. Herlighet, med 5:30-tempo kommer jeg til å få mage- og blæretrøbbel allerede før Skøyen... :P

  Jeg tror ballongen er en god ting. Jeg skal i hvert fall henge på min som en igle!

  SvarSlett
 13. Tenalady (supersize) og dopapir svett innklemt i hånda eller i lomma for oss som har slikt. (tsk)
  - jeg har lært av mine løpende far at man stikker aldri på tur uten dopapir, har jo lest at Grete Waitz bruker å huke seg ned på parkeringsplasser osv. D0kø egner seg ikke for de som skal under 2t :-))

  - åå såå moro det skal bli!

  SvarSlett
 14. Du får jammen sagt det i dag! Jeg sitter og fniser på kontoret, stakkars kollegaen min...:-)

  SvarSlett

 
Blogglisten