lørdag 2. oktober 2010

Oslos Bratteste

Oslos bratteste motbakkeløp gikk av stabelen i formiddag. 402 m opp på 2,67 km. Det ante meg at det er bratt, men jeg hadde faktisk ikke forestilt meg at det skulle være bratt. Jeg ble mer og mer betenkt etter som Siri og jeg gikk nedover til start - det var jo såvidt jeg klarte det den veien, hvordan skulle det bli å kreke seg oppover? Fordelen med å gjøre noe første gang er at du kan skylde på manglende rutine, så jeg tok det mest som en morsom opplevelse. Randi Helen og Ellen deltok også, veldig hyggelig å hilse på kjente.


Vel oppe på toppen: Torfinn, Astrid, Siri og Régis

Den første delen var rett og slett ekstremt bratt. Det nytter jo ikke å løpe der - så ingen andre gjøre det heller. Jeg kom raskt i baktroppen, men er fornøyd med at jeg holdt mer enn en håndfull unge og tilsynelatende spreke jenter trygt bak meg! Jeg var absolutt ikke den med tyngst pust. Lårmusklene, derimot, er for svake. De nye Inov-8-terrengskoene - perfekte. Fantastisk godt grep samtidig som de var lette som Adizero-skoene. Elsker dem allerede!

Etter hvert kom et kort parti der man kan løpe normalt, før det går oppover igjen mot mål. Jeg hang meg på Randi Helen, var hele tiden noen meter bak. Rett før mål trodde jeg jeg skulle ta henne, men nei - hun hadde et ekstra gir og spurtet de siste meterne! Jeg var helt kjørt... Håpet hele tiden å komme meg inn under halvtimen, og det gjorde jeg. Klokken viste 28:12, noe jeg var kjempefornøyd med. Jeg ble litt molefunken da jeg kom hjem og så at den offisielle tiden viser ett minutt mer - 29:14. Antagelig er det klokken som har stoppet automatisk når det gikk som saktest (eller så kan vi jo late som om arrangøren tar feil!). Jaja, jeg kom meg jo under halvtimen likevel, og jeg er absolutt ikke sist i klassen. Jeg sier at det får stå til godkjent - nok en tid å slå til neste år! :) En morsom, om enn litt kaldt, opplevelse! Jeg fikk veldig lyst til å legge noen treningsøkter til den samme bakken - noen som vil være med?

Ååååh så sakte det går...

Torfinn (i blå genser), kjapp Treningscamper

11 kommentarer:

 1. Gratulerer! Du er tøff! Jeg turte ikke i år, men kanskje neste år..? Var det makspuls hele løpet?

  SvarSlett
 2. Grattis, enig med Marit og sier bare - Tøffa.
  Jeg kan ikke løpe bakkeløp for jeg har ikke terrengsko!

  (fine bilder, ser ikke slitsomt ut i det hele tatt :-.

  SvarSlett
 3. Mikko var forresten kjappeste Camper opp! Vi er så mange nå at vi ikke greier holde styr på oss selv:-)

  SvarSlett
 4. Marit: Neste år må du bli med! :) Ikke så farlig som det høres ut. Lå på 85 % av makspuls i snitt, men ganske lenge rundt 90, så jeg kjenner det godt i kveld!

  Ingalill: De skoene var syvmilsstøvler, nesten - jeg bare fløy oppover! ;)

  Siri: Oj, jeg fikk ikke med meg at han var med! Godt du korrigerer meg! Graulerer Mikko, imponerende :)

  SvarSlett
 5. Gratulerer! Henger meg også på Marit; du er tøff! Det ser himla bratt ut! Jeg blir med neste år, selv om jeg nesten angrer på den uttalelsen nå som jeg skriver den. Har riktignok mulighet til å slette dette/la være å publisere, men gjør jeg det? Neida. Akkurat nå er jeg villig til å melde meg på hva som helst... (c:

  SvarSlett
 6. Klart du skal være med, Janicke, det var absolutt ikke *så* ille (bare se på hvor smilende Siri er på bildet sitt!). MEN når det er sagt angrer jeg faktisk litt på at jeg deltok, for jeg er så støl som jeg aldri har vært i hele mitt liv før. Side- og setemusklene verker så jeg knapt klarer å gå. Jeg vagger som en and og hyler av smerte samtidig. Våkner hver gang jeg snur meg om natten... Jeg overbelastet tydeligvis noen musker som sjelden brukes!

  (Fikk du enda kaldere føtter nå, tro? :) )

  SvarSlett
 7. Huff - stakkars deg. Det hørtes voldsomt stølt og vondt ut. Enda kaldere føtter nå? Eh...neida.... Sc:

  (vi får trene litt på oppoverbakke neste år)

  SvarSlett
 8. (Ja! Det er garantert god trening i hvert fall :P Hvis jeg får logistikken til å stemme, håper jeg å løpe oppover den bakken i hvert fall et par ganger i måneden når det ikke er snø der!)

  SvarSlett
 9. Grattis!! Du er virkelig supertøff!

  SvarSlett
 10. Neste år må du være med, Camilla! :)

  SvarSlett

 
Blogglisten