tirsdag 5. oktober 2010

Post-OB

Auauauau! Jeg er åpenbart bedre trent for å løpe halvmaraton enn for å krype oppover en slalåmbakke. Restitusjonen denne uken har vært mye, mye verre enn forrige.

Kvelden etter løpet var jeg helt kjørt. Natt til søndag våknet jeg hver gang jeg snudde meg, pga. smerter i sidelårmusklene. Da jeg sto opp var jeg så støl i setemusklene at jeg nesten ikke klarte å bevege meg... Og sånn har det vært siden, først i dag har jeg klart å bevege meg noenlunde normalt.

På grunn av dette ble dagens joggetur veldig tung. På programmet sto 6 km / 34-35 min., lett distanse. Det føltes ikke lett, beina var som blylodd hele veien. Jeg håper virkelig at kroppen får hentet seg inn før søndagens Fredrikstadmarka rundt! Det er et terrengløp på 20 km som går gjennom skogen rett ved barndomshjemmet mitt. Det blir nok et tøft løp, om enn med noe lavere stigning enn i Halvtravern. Torfinn, Régis og jeg stiller - noen flere som har lyst på en fin langtur på søndag? Bare en liten times kjøring fra Oslo! Jeg tipper det blir ille kost... I hvert fall etterpå.

Fredrikstadmarka rundt 10. oktober

Men det stopper ikke der - av en eller annen grunn har jeg også meldt meg på Hytteplanmila lørdag 16. oktober. Hvordan i alle dager skal jeg klare å løpe 10 km raskt, fjerde konkurransehelg på rad? Det er jo dømt til å mislykkes. Hører rykter om gode boller, da blir i det minste ikke hele turen bortkastet!

12 kommentarer:

 1. Post OB... den tittelen kan jo tolkes;-)

  Haha, jeg fatter ikke at du kan være å stiv etter Oslos Bratteste. Det blir bakkeintervaller på deg, fast!

  Jeg har veldig lyst til Fredrikstadmarka rundt, men for en gangs skyld skal jeg lytte til fornuften. Den er en overhørt stemme! Hytteplanmila skal jeg heie og gomle boller. Det blir bra! Beste løpet ever!

  SvarSlett
 2. Hm... :)

  Jeg fatter ikke at du ikke er støl overhodet! Men, ja, her har jeg nok funnet litt uutnyttet potensiale :P

  Jeg begynner å bli temmelig spent på denne Hytteplanmila nå, etter all hypen. Boller, fint, og så? Har de kakao også kommer jeg kanskje litt mer på gli.

  SvarSlett
 3. Skrev nettopp en lang og ubervittig kommentar som dessverre forsvant i cyberen.
  - men den omhandlet både viktigheten av bakker og sprint - samt han fra BiggestLooser som slanket seg over 100kg og sprang 5km på 21 - alt innen 3mnd.
  - har glemt de vittige poengene :-)

  Ja - til kort intervaller og oppkast på trening var ihvertfall konklusjonen.

  SvarSlett
 4. Oj, wow, nå ble jeg litt motivert igjen serru... Oppkast på trening er nok tingen, ja! Hadde jeg hatt en langvarig treningscamp på Tryvann tror jeg jeg også kunne løpt 5 km på 21 min :P

  SvarSlett
 5. Du er bare supersporty, ene løpet etter det andre! Hvor mange har du totalt nå, og når var debuten din?

  SvarSlett
 6. Jeg er ikke så sporty som det høres ut som! Jeg er bare smittet av galskapen som herjer rundt Siri og andre :) Nei, helt seriøst deltar jeg på løp fordi det motiverer meg for å trene og fordi jeg klarer å ta i litt ekstra med nummerlapp på brystet. Jeg debuterte på Oslo Maraton i september ifjor og har vel løpt 15-16 løp siden det, korte og lange, små og store. Har du løpt mange løp? Håper leggen tillater deg å løpe Nøklevann rundt, forresten! For det er et veldig fint løp. Om enn litt hardt :)

  SvarSlett
 7. (Jeg løp 10 km på OM i fjor, ikke maraton altså :P )

  SvarSlett
 8. Jeg har også vært med på ett motbakkeløp og ikke siden. Jeg var superstiv etter St hansgaloppen også jeg pga motbakkene. Sikkert over en uke! Så du er ikke alene .. Dette er også grunnen til at jeg dropper Nøklevann rundt i helgen!

  Når det gjelder hytteplanmila synes jeg det er årets løp. Gratis kaffe og boller før start. Imotsetning til sentrumsløpet starter hytteplanmila i slak nedover bakke første kilometer så gå det litt opp og ned før det blir mer nedover og man løper på en laaaaaaaaang flat slette.

  Utrolig proft også får man også en tskjorte med vikingen på som har vært av meget høy kvalitet de tidligere årene.

  Løypa er raskere enn sentrumsløpet og her er det bare å fly ut fra start og berge det du kan fra 5km! =)

  Lykke til

  SvarSlett
 9. Så gøy at du skal være med på hytteplanmila. Der har jeg meldt meg på også:) Du får heie litt på meg etter du er i mål for jeg kommer til å komme inn lenge etter dere andre..hehe

  fredrikstadmarka skal få ha ha for deg selv:D i allefall uten meg:) men masse lykke til...Jeg er imponert over innsatsen din:)

  SvarSlett
 10. Espen: Oj, kaffe & boller *før* start! Hm :) Det høres veldig deilig ut med flat løype. Men jeg tror ikke jeg skal gå for en like positiv splitt som deg :P

  Marit: Klart jeg skal heie om jeg kommer inn før deg!

  Da sees vi neste lørdag :)

  SvarSlett
 11. Lykke til på søndag, Astrid! :o)

  SvarSlett
 12. Tusen takk, Randi Helen! Jeg gleder meg faktisk veldig :)

  SvarSlett

 
Blogglisten