fredag 1. oktober 2010

Teknikk og nordlys

Jeg startet dagen med svømming i dag. Siden en tredjedel av bassenget var stengt av pga. vanngymping for eldre, ble det for komplisert å regne ut lengden - men jeg antar at det ble et sted mellom 1250 og 1500 m / 45 min. Styrkeøvelser for ben og kjernemuskulatur etterpå.
Senere på dagen hadde jeg time hos massør/kiropraktor. Dobbelttime denne gangen, slik at han også fikk knadd litt på ømme lårmuskler. Det var en nyttig investering, og jeg fikk kartlagt følgende fakta:

- "Hamstrings'en" var visst overraskende myk

- Muskelen foran/på utsiden av låret var stiv og tyder på at jeg ikke strekker ut foten godt nok når jeg løper, slik at setemuskelen hemmes (?)

- Muskelen på innsiden av begge knær er for svak

De to siste punktene kan bøtes på med styrkeøvelser som utfall og knebøy - visstnok viktig for å forebygge kneskader! (Er det noe jeg ikke vil ha nå, så er det vondt andre steder...) Jeg burde visst se på løpeteknikken for punkt 2... Hm.

Ellers var vi enige om at leggene er betydelig bedre enn tidligere. Og overraskende nok mente han at det bør kunne gå over etter hvert uten en lengre løpepause. Men snakket samtidig varmt om at skigåing er mer naturlig enn jogging på snø...

Apropos snø. Nå er jeg veldig, veldig glad - Régis og jeg har akkurat bestilt reise og opphold til Mørketidsløp i Tromsø 8. januar! Da går "Polar Night Half Marathon" av stabelen, vinterens motsvar til Midnattssolsløpet i juni. Jeg har alltid vært veldig fascinert av mørketid og vinterkulde, og kan ikke tenke meg et bedre sted eller tidspunkt for en hyggelig langhelg. Flere som føler seg fristet?


Morgendagens løp er ikke fullt så eksotisk, men det blir nok kaldt og surt i for- og etterkant likevel. Jeg burde sikkert grue meg til å løpe Oslos Bratteste, men motbakkeløp er noe totalt ukjent for meg, så jeg vet vel ikke helt hva jeg går til. Dessuten er det ingen tidsfrist, "man kan kose seg så lenge man vil i løypa". Så lenge jeg tross alt kommer meg opp, skal jeg ikke klage... Tror igrunnen det blir en morsom og litt annerledes opplevelse.

6 kommentarer:

 1. En slik gjennomgang hørtes nyttig ut. greit å få fortalt hva man trenger mer trening på:)Tromsø i januar høres spennende ut...men tror heller jeg vil ta det på sommeren :) I januar kan jeg heller tenke meg løping i varmere strøk...heeh

  SvarSlett
 2. Ha ha, jeg tror nok de fleste vil være enige med deg der! Bare jeg som er sær :P

  SvarSlett
 3. Det var jo en fantastisk massør. Jeg tror ærlig talt ikke at napraptaten jeg har gått til har peiling på idrett på mitt elitenivå. Bare knar litt her og der - uten at han har mer enn vag svada og komme med - eg. "alt sitter i hofta"
  - jeg trenger en ny mann/kvinne.

  Hvor finner man slike som forteller det livsviktige ting som hvor svake knemusklene dine er.

  Tromsøløping om vinteren er ok for meg - men jeg får nok aldri med meg soltilbeder'n jeg bor sammen med :-)

  SvarSlett
 4. Han er helt vidunderlig (du er ikke ironisk, vel?). Nå vet jeg ikke om jeg kommer til å gjøre så mye med det han påpeker, da - kommer jeg til å gjøre 50 knebøy hver dag og endre løpestil, liksom - men man føler seg i det minste litt important der man ligger :P Og så prøver han ikke å prate meg fra å løpe, og det liker jeg aller, aller best!

  Kan du ikke lokke med fakler langs løypa og nordlys på himmelen? Ah jeg gleder meg, noe så koselig :)

  SvarSlett
 5. Ingen ironi her - jeg trenger virkelig en sånn.

  - men 50 knebøy/dagen, du mente vel pr.uke?

  SvarSlett
 6. Jeg slang ut det antallet som en overdrivelse - aner ikke hvor mange repetisjoner som trengs, egentlig, kanskje 20-30 per dag eller gang? 50 høres definitivt litt mye ut :)

  Jeg er så heldig å ha tilgang på rimelig idrettsmassør (kiropraktor) via jobben, ellers koster det jo ganske mye (type 500,- timen) - men det kan vel være verdt en investering hvis man sliter med diverse skader eller er redd for å pådra seg noe. Jeg har også vært hos en annen flink idrettsmassør (som Siri alltid går til, tror det står info om ham på siden hennes, Bjørnar heter han). Greit med noen som har litt peiling på idrettsskader, ja!

  SvarSlett

 
Blogglisten