lørdag 6. november 2010

En god start på lørdagen - tur-retur UllevålseterSognsvann...

I dag skulle jeg igjen opp til Ullevålseter med Kristine og evt. andre fra Treningscamp. Da jeg kom til møtestedet i Frognerparken 9.30, sto allerede Mikko og Vemund der. Jeg forsto med én gang at jeg kom til å danne en baktropp veldig fort. Jeg har lært at det er grenser for hvor lenge man kan løpe over evne! Så ved Vindern insisterte jeg på å få jogge i mitt eget tempo, alene. Det var helt klart den beste løsningen for alle. Jeg er glad for at Kristine fikk bryne seg på de raske gutta også!

Kristine, Mikko og Vemund før jeg lot dem fly avgårde

Altfor sjelden har jeg trent i rolig tempo, nesten alle økter har vært i sone 4 eller 5! Jeg har skjønt såpass som at det ikke er meningen å ha 90 % av makspuls på rolige langturer, derfor subbet jeg med god samvittighet oppover mot Sognsvann og Ullevålseter. Det var fantastisk fint vær, og jeg nøt de vakre omgivelsene. Det er tungt å løpe hele veien opp dit, men jeg tok det med ro og fylte på med solbærsaft. Det positive med den løypa er at når du først er på toppen, da er det verste over og du kan (stort sett) bare kose deg resten av turen.

På Ullevålseter - det verste er unnagjort!

Det skal sies at det er mye hyggeligere å løpe sammen med Kristine - når skravla går legger man ikke merke til stive, tunge bein osv. på samme måte som når man må klare seg med sitt eget hode som selskap - men det var aldri ille, og jeg vurderte aldri å begynne å gå. Det var likevel godt å komme hjem etter 25,5 km og 2'46''! Snittpulsen var på 165, det skal være noe sånt som 80% av maks, men likevel lavere enn jeg pleier å ha. Bortsett fra i de verste bakkene føltes aldri pusten anstrengt, så jeg tror nok at makspulsen min er litt høyere enn antatt. Dette føltes i hvert fall som en rolig tur.Jeg ble fryktelig kald med en gang jeg kom inn, men dusj, youghurt og varm dyne har gjort underverker. Nå kommer snart Régis og jentene hjem fra Frognerseteren, der de har grillet pølser på bål. Det er veldig deilig at de nå er blitt så store og greie å ha med å gjøre at vi med god samvittighet kan overlate dem til den andre for flere timer. I morgen er det Régis som skal få en god start på dagen ved å løpe med Siri & Co!

16 kommentarer:

 1. Det var litt av en tur, 25 km er jo meget bra. Tipper du forbedrer tiden på halvmarathon betraktlig til våren hvis du fortsetter med langturer av det formatet utover vinteren. Istedenfor langtur i dag tok jeg meg heller to litt kortere turer i går og i dag. I går ble det 13,4 km og i dag en 10 km tur lysløypen i Funkelia. Strålende vær i Kongsberg også og det måtte bare utnyttes til løping.

  SvarSlett
 2. Meget imponert:-) jeg skjønner at hvis man løper 21km + en gang i uka så blir man sprek!! kanskje jeg også må begynne å løpe langtur en gang i uka.....ahhh, vi får se :-) Superbra innsats Astrid!! Silja :-)

  SvarSlett
 3. Og gjerne med treningscampen, Silja, da blir det best :-)....

  Er glad for at du fikk en fin tur, Astrid, men savnet deg litt, da! Vi får ta igjen skravlingen neste gang!

  SvarSlett
 4. Peer: Vel, det spørs hvordan det blir når snøen kommer, da, redd det blir litt kjedelig å løpe så lenge fram og tilbake langs E18 f.eks.... Men jeg håper å kunne fortsette med slike turer. Det ble mange kilometer på deg også, da! Helt herlig med flott høstvær :)

  Silja: Ja, Silja, det synes jeg, og du vet jo at you can do it ;)

  Kristine: Vi får nok mange anledninger til å skravle utover vinteren! I dag var jeg bare nødt til å ta det litt med ro, etter den utmattende halvmaratonen i Lørenskog forrige lørdag. Kan ikke se mannen med ljåen *hver* uke :P

  SvarSlett
 5. Du er sterk nå Astrid, og begynner å bli løpeklokere. Lover godt!

  Veldig bra gjennomført økt:-)

  SvarSlett
 6. Så flink du er!
  Full av inspirasjon har jeg også bestemt meg for å bryte 5km grensa jeg baler med for tiden og sette lengde rekord til neste uke (hvis været holder seg) - i ROLIG TEMPO.

  (psss, mannen med ljåen tar oss raskere igjen hvis vi subber)

  SvarSlett
 7. Siri: "Løpeklok", det var et kjekt ord - takk :)

  Ingalill: Ja, kom deg nå bort fra den mølla, pakk sekken med kvikklunsj og kom deg ut i skogen. Du blir nesten nødt til å løpe bort fra dusjen en stund for å få nok km, men jeg har troa på deg! Sjokolade og solbærsaft, lydbok og tanken på hvor fornøyd du blir etterpå - bare gled deg!

  (Ja, vi holder nok mannen med ljåen borte litt lenger, men tiden vi tjener inn bruker vi på å jogge (sier min far) - så da tenker jeg at mølle er den dummeste måten å utnytte den ekstra tiden! Ser du ikke de fine naturbildene over her? :) )

  SvarSlett
 8. Du sier nå alle de riktige tingene.
  Sjokolade, saft og laubær - da gjenstår bare bort-fra-dusjen-utfordringen.

  (faren din er en luring :-)

  SvarSlett
 9. Astrid: (og Siri) Løpeklok er et veldig godt ord. Jeg synes faktisk å ha observert det gjennom å ha fulgt bloggen din dette året. Du har jo fått såpass mye erfaring nå - og har lært deg å utnytte den. Veldig gøy!

  Når det gjelder mannen med ljåen og din fars utsagn så er det viktig å legge til at de årene man faktisk har ellers (før bonusårene som vi egentlig har brukt på løping) er av høyere kvalitet fordi vi er friskere og raskere. Så om kvantiteten ikke teller, så synes jeg virkelig at kvaliteten gjør det.

  Godt inspirert av blogginnlegget ditt legger jeg nå ut på den lengste turen jeg har løpt siden september! Håper på å runde 17 km - i rolig tempo.

  SvarSlett
 10. Ha ha, da hører jeg pappa replisere at vi halter rundt med vondt i legger og knær og hofter... men det er jo fordi han ikke har skjønt det, jeg er selvsagt helt enig med deg! :)

  Sitter og koser meg med NYM på Eurosport, veldig artig å følge med! Gosh så fort de raskeste løper...

  SvarSlett
 11. Flere som har løpt opp til Ullevålseter på lørdag ser jeg. Jeg startet fra Sognsvann og løp opp til Ullevålseter i rolig tempo. Brukte akkurat 30 minutter på distansen. Greit nok eller. Bra tur ned igjen i en god del høyere tempo.

  SvarSlett
 12. Ja, det var ganske mange av oss der i går tror jeg :) Jeg har litt vondt i knærne i dag etter turen nedover (løp vestsiden av Sognsvann tilbake), mange bratte bakker!

  SvarSlett
 13. Hei Astrid! Jeg gjorde som deg i går, og bivånet New York på TV (etter å ha skaffet meg god samvittighet i marka litt tidligere på dagen...:-)) Og jeg er helt enig i observasjonen: De beste løper utrolig fort!!! De beste gutta ligger rett over 3 min/km, og jentene på ca 3:30... Det er skikkelig imponerende/skremmende fort! Jeg ville ikke klart å henge på i en eneste kilometer, og her holder de farten i 42 sammenhengende... Vi får trøste oss med at det ligger en smule trening bak den slags.

  Litt artig å tenke på at tidene til dronningen av New York, Grete Waitz, fremdeles ville holdt til seier, 30 år senere. Hun er helt klart en av våre absolutt største idrettspersonligheter!

  Og en å bli inspirert av i treningen frem mot Berlin neste år! :-)

  SvarSlett
 14. Veldig, veldig inspirerende!

  (De får det jo nesten til å se lett ut...!)

  SvarSlett
 15. Fytterakkern, så langt! For en drøm å kunne løpe så langt uten å måtte bruke neste måned på restitusjon. Hvor lang tid tar det før beina dine er klar for å løpe igjen etter en slik tur?

  SvarSlett
 16. Saken er at jeg ikke nødvendigvis får mer vondt i beina av en slik tur enn etter en kort tur (f.eks. 6 km) i raskere tempo. Jeg kjente det ganske godt på søndag og i går, men i dag kunne jeg fint ha løpt (men jeg er veldig streng med meg selv for tiden, prøver i alle fall... ;) ) Det var vel også bra at de fleste km gikk på grusvei og ikke asfalt.

  Er det mest antall km som spiller inn hos deg, eller kjenner du også forskjell på tempo?

  SvarSlett

 
Blogglisten