søndag 21. november 2010

Rolig snøjogg på Jessheim

Denne skal det briefes med på jobben

Endelig var det lov å jogge igjen. De siste dagene har jeg kjent savnet etter både trening og endorfiner, og humøret trengte absolutt en løpetur. Opprinnelig hadde jeg jo meldt meg på halvmaraton på Jessheim, men jeg syntes 10 km fikk være nok for å unngå å rykke tilbake til start på to timer. Jeg hadde dessuten bestemt meg for å ta det veldig rolig og bare jogge gjennom løypa.

Halv ti hentet Kristine Vemund og meg i Frognerparken (dessverre ble Andreas syk, og Marianne var også forhindret). For en service, å få skyss til og fra på den måten! Da er det jo ingen sak å delta på løp også litt utenfor Oslo.


Kristine er nervøs før start...


...mens Vemund og jeg tar det med stoisk ro.

Det var, ikke uventet, mer snø på Jessheim enn hjemme. Kaldt var det også, isvind. Vi brukte masse energi på å diskutere påkledningen, som vanlig. Jeg endte med langermet superundertøytrøye og langermet, tykk genser utenpå. Vanter og lue. Det var for kaldt den ene veien, men for varmt tilbake. Ikke lett!

Ti kilometer-løypa gikk fram og tilbake, en helt rett strekning. Jeg trives godt med slike løyper der du kan komme inn i en rytme og ikke trenger å fokusere på annet enn å løpe rett fram. Men det var fryktelig sterk motvind (som i Lørenskog!) den ene veien, og da føltes det fryktelig tungt å stampe seg framover i snøen. Jeg fikk plutselig minner fra forrige vinter og hvor ille jeg syntes det var å løpe i kulde og på snøføre. Men jeg klarte etter hvert å overbevise meg selv om at vinteren er en god ting for meg; siden underlaget da blir mykere kan jeg kanskje løpe mer enn jeg ellers ville kunnet. Dessuten er det lov å løpe sakte på snø! Jeg er veldig glad for at jeg hadde bestemt meg for å ta det helt rolig og legge igjen alle konkurranseinstinkter hjemme, for jeg hadde pinlig høy puls til å løpe så sakte som jeg gjorde. Km-tidene mine er forsåvidt ganske morsomme, en fin liten pyramide:

05:47 05:48 05:57 05:59 06:01 06:06 05:57 05:45 05:41 05:40 05:09 04:59 (59:03 totalt).

Ved fem km snudde vi og hadde vinden i ryggen andre halvdel. Ved seks km våknet jeg til liv og syntes dette var riktig så morsomt. Ti kilometer føltes litt kort, men jeg er likevel glad jeg sto over halvmaratonen. Nå fikk jeg meg en koselig joggetur med A-ha på øret, og jeg slapp å overbelaste leggen unødig. Jeg har faktisk ikke kjent noenting, hverken under eller etterpå! Så det var nok lurt at jeg ikke løp ute i veien der asfalten var bar, som mange andre gjorde. Ekstra god trening er det også å stampe i snø...Torfinn, Vemund og Kristine var alle fornøyde etter løpet, både med egen innsats og selve arrangementet. Det var bare 150 deltakere, noe som førte til en rolig og avslappet atmosfære. Kristine vant sin klasse denne gangen også, gratulerer!

Skoene satt forresten som støpt, og jeg likte dem veldig godt. (Nå håper jeg bare ingen kommer og sier at jeg overpronerer med dem... ) Gleder meg til å bruke dem på intervalltrening i Frognerparken på onsdag! Kondisen trenger et lite oppsving etter uker i hvilemodus.

14 kommentarer:

 1. Kjempebra at du tok det med ro og sparte leggene for unødvendige anstrengelser. Det må nesten til for å komme tilbake. Hvileperioder er forøvrig ikke så dumt. Jeg har kommet i knallform etter mine helavholds- og delavholdsuker! Bra jobba, som alltid.

  SvarSlett
 2. Hmm, hadde jeg visst at jeg det var kopp-premiering hadde jeg nok satt familiefreden på spill, selv om motvind og snøstamping høres utmattende ut.
  - sterkt å overse bar asfalt og istedet velge snøgrøfta og ekstrapluss for fornuftig tempo. (egentlig var det bra jeg ikke møtte opp for det ville blitt demotivasjon og ikke komme under timen).

  Er du friskmeldt nå.

  SvarSlett
 3. Takk for selskapet til og fra løpet i dag! Er deilig sliten nå...:-)

  SvarSlett
 4. Grattis! Fornuftig opplegg. Og Janicke har helt rett, etter en hvileperiode kommer det gjerne en skikkelig opptur. Vi får sette opp en testøkt innendørs

  SvarSlett
 5. Takk for en kjempefin tur og hyggelig selskap.

  SvarSlett
 6. Flink er du:-) flott gjennomført!!! Silja :-)

  SvarSlett
 7. Janicke: Det er godt å høre! Så ikke all sofaliggingen er bortkastet :-)

  Ingalill: Jeg tenkte på deg da jeg løp, jeg tenkte at bursdagskake og familieselskap igrunnen var bedre enn tung snø i den iskalde motvinden der, du hadde bare blitt sur og sverget til smash i en uke (som jeg hadde gjort hvis jeg ikke hadde hatt to ukers pause på forhånd). Friskmeldt? Ha ha. Kjenner at leggen begynner å stivne til. Det trengs nok sterkere lut...

  Kristine: Det tror jeg på! Du kan hvile ut på laubærne. Takk for at du fikk meg med, og for skyssen, veldig god service :)

  Siri: Jeg tviler på at jeg er i så god form dessverre, men testøkt er jeg uansett gjerne med på!

  Vemund: Takk det samme, og det blir nok ikke den siste turen!

  Silja: Vel, kanskje ikke så flink, men jeg har storkost meg i hele dag og nytt den vidunderlige etter-trening-følelsen som jeg har savnet så sårt de siste ukene!

  SvarSlett
 8. Veldig fin deltakerpremie da. Nå ble jeg passe misunnelig ;-) Neste år får du satse på en det står maraton på.

  SvarSlett
 9. Trodde det var du som fikk meg med. Er vel sånn det skal være - motiverer hverandre :-).

  SvarSlett
 10. Camilla: På maraton fikk de en svær gullbelagt middagstallerken, jeg tror i grunnen jeg får mer bruk for den kaffekoppen ;)

  Kristine: Det gikk kanskje begge veier - men uten skyssen hadde jeg ikke kommet så langt :)

  SvarSlett
 11. Så bra at det ble en fin opplevelse og at du klarte å ta det med ro så ikke beina gikk på en smell. Gøy med kaffekopppremie!

  SvarSlett
 12. Så artig premie da! Kjempe fint å briefe litt med den. Du var kjempe flink!

  SvarSlett
 13. Gost å se det er flere enn meg som synes det er blytungt å løpe i snø:)

  også synes jeg du var råflink som klarte å holde ditt eget tempo.. Det er ikke alle dager man skal sette rekorder. Noen ganger er det slik at det viktigste er å delta:)

  Koppen ja, en lik skulle jeg gjerne hatt også. Mye mer enn en tallerken:)

  SvarSlett
 14. Jeg skjønner at premien var en vinner, Jessheim får visst fortsette med disse koppene - mye mer praktisk enn blomstervasen vi på 10 km også kunne velge! :)

  SvarSlett

 
Blogglisten