torsdag 25. november 2010

Nå må man virkelig ville det...

Det var kaldt i går. Ikke så mange minusgrader, men en fryktelig isvind. Jeg hørte den gjennom peisen før jeg skulle avgårde på intervalltrening i Frognerparken. Jeg hadde nettopp sett en slik tabell i avisen:


Den sier jo alt, og jeg hadde fortsatt søndagens joggetur på løssnø i motvind friskt i minne. Jeg var derfor veldig opptatt av å kle godt nok på meg, og selv mamma ville vært fornøyd med gårsdagens undertøy; ull-bh, ull-singlet, to langermede ulltrøyer, ullstilongs, leggvarmere:


Likevel kviet jeg meg for å gå ut i blåsten.


Da jeg ankom møtestedet 19.56 var det ikke en sjel der. Ok, det blir bare Siri, Torfinn og meg, tenkte jeg (litt lettet). Jeg var tung i beina, litt forkjølet og følte ikke for å slite meg ut (det hadde jeg uansett bestemt meg for å ikke gjøre, nå er det rolig tempo som gjelder for å ikke vekke den foreløpig hvilende beinhinnebetennelsen). Men folk strømmet på og til slutt var vi hele 15 stk. (!) som kjempet mot vinden i oppoverbakken. Jeg hadde mer enn nok klær på meg, og hadde jeg løpt i vanlig intervalltempo hadde jeg nok angret på i hvert fall én av de langermede trøyene. Nå gikk det egentlig greit. Siden det var så mye vind og is i løypa kjørte vi dobbel - dobbel - trippel - dobbel - dobbel. Det passet meg fint. Jeg tok en snarvei i hver runde og løp rolig. Dessverre fikk jeg akutt vondt i magen på den siste runden, og av samme grunn ble det heller ingen jogging hjem. Jeg løp heller ikke til parken, da jeg ikke ville løpe på asfalt med kalde bein. Derfor ble gårsdagens økt ganske kort, bare 6 km. Det kan forsåvidt være greit for leggen. Jeg kjenner foreløpig ingen ting, annet enn at jeg er litt støl der fordi jeg har begynt å tøye den. Jeg har tro på at det skal hjelpe, den er nemlig så stiv som den aldri har vært før. Joggeskoene føles kjempegode, de sitter som et skudd og demper veldig godt. Jeg føler likevel at det var litt gambling å kjøpe nøytrale sko...

En av grunnene til at jeg hadde så tunge bein i går - annet enn at jeg er i dårlig form for tiden - var nok at jeg tok en alternativ økt på Blindern Athletica på tirsdag. 30 min. sykling og 20 min. roing. Jeg hadde på meg klokka for å måle pulsen. Fascinerende hvor mye lavere puls jeg har ved andre treningsformer enn ved løping! Da jeg syklet var jeg hele tiden sliten i beina, men det var likevel bare så vidt jeg kom meg over 180 i puls på slutten. På romaskinen var pulsen enda lavere. Det kommer vel av at jeg trenger å trene opp de aktuelle muskelgruppene først.

I dag blir det svømming, men så skal det hviles fram til søndagens langtur. Jeg vet ikke helt hvor jeg ender opp, det kommer an på hvor fort vi løper og på dagsformen. Terrenget er ganske kupert, så jeg er litt spent på hvor tungt det blir. Kommer jeg meg over 26,2 km som er det lengste hittil? Håper mange blir med, jeg tror det kan bli veldig hyggelig.

9 kommentarer:

 1. Så flink du er med det alternative.
  På landet er svømmehallen bare åpen noen timer ons/fre og da er jeg selvfølgelig opptatt med andre ting.
  - noen ting er SÅ MYE BEDRE i byen.
  Det er et paradoks at dere oslofolk har så mye mer skogstier og markaløyper enn vi som bor på landet, upløyd humpelandskap så langt øye kan se.

  Det jeg egenlig ville si var at jeg er voldsomt impnert over at dere dro ut. Tror vinden var enda verre utpå kvelden enn den var da jeg løp.
  - og enda viktigere: UllBH? Det må jeg selvfølgelig ha, selv om jeg er litt skeptisk til fasthet. Bruker du kun det eller kombineres det med noe annet?

  - og forresten har jeg nå kjøpt boka 3+2 med alle tabellene, foreløpig litt uslitt av alle tallene, men moro med litt Grete avveksling.

  (psstt, morra mi har sagt at det er farlig å tørke votter på ovnen :-)

  NÅ omsider var taletrengtheten over.

  SvarSlett
 2. Hørtes kaldt ut, men allikevel godt så lenge man har masser av ull! Bra du klarer å være fornuftig mtp leggene. Tøyer du på noen spesiell måte?
  Er veldig gira på søndagen jeg også, men får se an legger og knær etter løpetur på fredag. Du er ikke bekymret for all asfalten? Hvor fort pleier dere forresten løpe? Høres ut som det må være tunge bakker opp til Sognsvann...

  SvarSlett
 3. Ingalill: Men dere har vel masse muligheter for alternativ trening på landet også? Hoppe i høyet, f.eks.? Og så har dere vel fine jorder som ikke er asfaltbelagt? ;) Nei, jeg er såklart helt enig med deg. Det er derfor jeg bor i Oslo :) Jeg klarer likevel å ergre meg grønn i bassenget da, fordi det er altfor mange mennesker der, og altfor mange tullinger som tar for stor plass. Så jeg svømmer igrunnen bare fordi venninnen min får meg med...

  Ull-bh er genialt, men den jeg har passer nok best for oss som er blitt stemoderlig behandlet av naturen. Mindre støtdemping enn i andre sportsbh'er. Men mulig det fins flere modeller. Min er Kari Traa.

  Så bra du har kjøpt deg den boka! Tabellene er én ting (og så at de er i miles, da! Ngh), men selve grunnfilosofien virker veldig fornuftig.

  (Morra di kan komme og kjenne hvor lite varme som kommer ut fra den radiatoren, så får nok pipa en annen lyd)

  SvarSlett
 4. Marit: Jeg tøyer på gamlemåten, med foten opp mot en vegg. Eller så sitter jeg sammenbøyd med all vekt mot den ene foten, med det andre benet bøyd under meg (hvis du skjønner). Jo, jeg er bekymret for asfalten og jeg vet at langturen er en veldig dårlig idé. Samtidig er jeg helt sikker på at betennelsen kommer til å komme tilbake uansett, så jeg kan like gjerne få litt vondt igjen slik at jeg må bli henvist til NIMI og få utredet problemet for kanskje å finne en varig løsning. Så det får gå som det går. Ang. fart, ja, jeg lurer litt på det. De gangen jeg har vært med opp til Ullevålseter via Sognsvann og tilbake har vi løpt på 6.15-6.20 i snitt tror jeg. Fullt så kupert blir det kanskje ikke, så farten som Siri har antydet (6 min/km for hovedfeltet eller baktroppen, litt avhengig av hvem som kommer) passer kanskje greit. Blir det raskere løper jeg kanskje litt kortere, vi får se. Starter du fra Frognerparken, eller møter du oss underveis? Håper beina dine oppfører seg!

  SvarSlett
 5. Høyhopping utgår pga allergi, det samme gjelder ulike former for høyrulling :-)
  Når jeg tenker meg om tror jeg det største problemet med jogging på upløyd mark og bortgjemte skoger er mangel på folk, føles liksom litt tryggere når du også ser andre i tights - og ikke og kun en og annen gammelbonde i overalls
  (vanskelig å se forskjell på bonden og mannen med ljåen).

  Gleder meg til å lese innleggene om helgas 26+ tur, idag skinner sola, så det blir nok finvær!

  SvarSlett
 6. Det var godt å se, da går det ikke altfor fort (og man kan prate i hele setninger :)) Tenkte å starte fra parken ja, men skal jeg først starte må jeg vite at jeg kan løpe lenger enn en mil. Hadde vært veldig kult å tangere halvmaratondistansen!
  Du får ta på fulldempersko, er jo synd om du ødelegger leggene igjen nå som de hadde fått roet seg ned en stund...

  SvarSlett
 7. I: Og jeg som trodde det var storbyens Skumle Menn man måtte være på vakt for - Bønder i Overalls er altså farligere?!

  M: Nei, jeg tror poenget er at man skal orke å skravle litt :) Fulldempersko er et must, og jeg tenkte t.o.m. å smøre meg inn med Tigerbalsam & gladpack på forhånd - her skal ingenting være uprøvd!

  SvarSlett
 8. Det er skikkelig vanskelig å komme seg ut nå, selv om det egentlig er helt ok når man har kommet i gang (om man har kledd seg godt nok). I dag tar jeg mølla likevel - blir nok av muligheter til å løpe ute i kulda er jeg redd...

  Skulle så veldig gjerne vært med på søndag, men jeg får ta det igjen neste gang. Tror ikke Maiken hadde likt moren sin særlig om jeg utsatte henting av hund fordi jeg skal løpe Sc: Er overbevist om at dere får en knallfin tur!! Fortsett å være forsiktig med leggene da. Viktigere at de blir bra enn at du slår langdistansepersen nå. (c:

  SvarSlett
 9. Nei, det ville kanskje være å dra det litt langt ;) Dessuten kan jeg tenke meg at du gleder deg til å få valpen i hus, du også!

  Det ser jammen ut til å begrense seg selv ang. min langtur, Régis har fått halsinfeksjon med kjempehøy feber og jeg tviler på at han vil være i stand til å underholde ungene alene i fire timer på søndag... Så jeg får nok gå av "bussen" litt tidligere enn planlagt. :(

  SvarSlett

 
Blogglisten