lørdag 13. november 2010

Tid for hvile

Dette er meg for et par uker framover. Jeg er bare nødt til å bli kvitt disse leggproblemene nå, jeg har tross alt hatt mer eller mindre konstant vondt siden august. Jeg holder leggene i sjakk og klarer fint å løpe 2-3 ganger i uka, men som tidligere nevnt holder ikke det når jeg skal forberede meg til maraton neste år. Så på onsdag tok jeg meg faktisk en tur til fastlegen. Jeg har hørt at det kan være lurt å bli henvist til NIMI, de har visstnok god peiling og kan komme med nyttige råd og øvelser. Og hvis de sier at jeg må kutte løpinga i tre måneder - ja, så får jeg bare gjøre det. Men første stopp var altså hos fastlegen, som aldri hadde hørt om NIMI (?!). Han ville at jeg skulle ta en voltarenkur først, så lovet han å henvise meg videre hvis det ikke funger. Ti dager med voltaren kombinert med fullstendig løpefri. Jeg aner ikke om voltaren kan fjerne betennelsen helt, og jeg er veldig i mot å ta smertestillende før trening for å maskere det vonde, men når kuren kombineres med hvile tenker jeg at det er verdt et forsøk. Så får vi se hvor lenge jeg blir nødt til ta det med ro. Jeg skulle egentlig løpe halvmaraton på Jessheim neste søndag, men jeg har endret distansen til 10 km. Deretter tar jeg det som det kommer, men det blir garantert endel alternativ trening når kuren er over. Nå svømmer jeg bare litt. Jeg har begynt med "intervall-pyramider" i bassenget - nok et nyttig tips fra den nye bibelen min. 1 rask lengde - 1 rolig - 2 - 2 - 3 - 3 - 2 - 2- 1 -1 osv. Jeg svømmer jo aldri raskt, men kommer litt over hvilepuls på denne måten i hvert fall, og det er ikke så gudsjammerlig kjedelig å holde ut i 45 min.
Tablettene virker skummelt godt, jeg kjenner overhodet ingen ting i leggene. Ganske rart, når man har vendt seg til en kronisk smerte over flere måneder. Jeg går annerledes, legger ikke trykk på høyrefoten i trapper osv., og fortsetter ubevisst med det selv om smertene ikke kjennes lenger. Jeg vet jo at de fortsatt er der...


Det passer i grunnen bra med litt løpefri nå, jeg skal nemlig til Madrid på konferanse neste uke. Greit å slippe å drasse på joggesko i kofferten... Det blir nok ikke noe oppdatering her på en ukes tid - ha en fin uke så lenge, nyt løpingen dere som kan!

10 kommentarer:

 1. Det var vel egentlig på tide, men jeg er fryktelig spent på hvordan du skal holde ut ;)Alternativt behøver ikke å være så dumt. Kos deg med Madrid-tur.

  SvarSlett
 2. Høres veldig fornuftig ut, dessverre...dårlig gjort av meg å friste, men skulle gjerne hatt deg med på turen i dag!
  PS. Koselig med Régis "som erstatning" da :-)

  SvarSlett
 3. Har lest en del om voltaren selv da jeg har spist små doser av dette selv. Leser at mange har hatt god effekt, men også lest som du sier at det er dumt å trene på voltaren. Det maskerer smertene.
  Selv hadde jeg ingen virkning av voltaren de få gangene jeg har testa det.

  Er en 4-5 år gammel tråd på kondis forumet hvor det diskuteres. Du kan jo ta en titt.

  Men voltaren + hvile er nok bra ja!

  Blir spennende å se om du får mindre smerter av hvile, jeg har ofte erfart det motsatte og det er litt lite motiverende. Men det er veldig lurt å ta litt fri.

  Jeg også forteller meg selv at det er NÅ det er lurt å ta litt fri, så kan man heller komme igang igjen over nyttår. Tror det er lurt med litt hvileperiode. Jeg har også tenkt å redusere løpingen en del fremover for å få vekk vondtene mine også (vrist, hofte og knær).

  Det er NÅ det er tiden for å ta det rolig - og ikke vær redd for at du mister mye form. Har hatt kompiser som har vært ute flere mnd uten løping som blir vanvittig overassket når de starter igjen hvor fort de kommer tilbake. Du har lagt et kjempebra grunnlag!

  Krysser fingra!

  SvarSlett
 4. Full Stopp. Det er nok det fornuftigste (- men vanskeligste -) alternativet. Jeg prøver alltid å innbille meg at jeg skal løpe av meg alt vondt, men så skjer det aldri.
  Jeg har vel også en tanke om at løping SKAL gjøre vondt, det har det jo alltid gjort. Rett fra sofa til beinhinnebetennelse.

  Men blogge kan du nå uansett gjøre synes jeg, gladoppdateringer om hvor deilig det er med løpefri kan jo kanskje inspirere oss hofteskadde også :-)

  God tur til Spania (der har jeg hørt de har helt BARE veier.)

  SvarSlett
 5. Marit: Det er jeg veldig spent på også! ;)

  Kristine: Det var hardt å ikke kunne være med dere, og så løp dere opp til Skjennungstua attpåtil! Men til våren skal jeg være med opp dit...

  Espen: Min erfaring er at det blir bedre hver gang jeg tar løpefri, men det kommer jo tilbake hver gang jeg begynner å løpe igjen, og det gjør det sikkert nå også. Det er derfor jeg er litt ivrig på å finne årsaken, se på løpesett, sko osv., evt ta en enda lenger pause så jeg i hvert fall kan løpe til våren. Men jeg håper jo at det går raskere enn det, da ;) Ja, høres lurt ut at du også benytter sjansen til å hvile kroppen din litt nå!

  Ingalill: Løping *skal* gjøre vondt, tja, det går det vel også an å si til seg selv. Hadde det ikke vært for dette maratonet, hadde jeg sikkert latt det skure og gå videre. Men skal jeg løpe 200 km i måneden og 42 på én dag, da må jeg prøve å ha så lite vondt som mulig... Gladoppdatering fra løpefri? Hmmm... Redd det bare blir sutring, eder og galle...

  Jannicke: Takk!

  SvarSlett
 6. Håper at du endelig skal finne løsningen og gå en smertefri løpeframtid i møte! Synes ikke du skal slutte å blogge for det - interessant å lese om alternativ trening også :)

  SvarSlett
 7. Dette er min erfaring: Ikke hør på fastlegen - allmennleger har sjelden peiling på idrettsskader.. Deres resepter er visst alltid Voltaren og 10 dager hvile. Vel og bra det, men det tar bare symptomene. Jeg vil heller finne årsaken enn å bare lindre symptomene.
  Kom deg til NIMI eller annet sted som er bra på dette! Blir helt skrekkslagen når jeg hører at legen din aldri hadde hørt om NIMI!... Uff!
  Forresten, jeg har flere anti vonde beinhinneøvelser som hjelper (litt i hvertfall).

  SvarSlett
 8. Det er bra at du nå forsøker å finne ordentlig ut av dette. Voltaren kan kanskje ta knekken på betennelse, så det er verdt et forsøk. Skremmende at leger vet så lite om idrettskader, og det at han ikke har hørt om NIMI kvalifiserer nesten til fastlegebytte. Har tro på kombinasjon av voltaren med løpefri og så gjøre øvelser for å unngå tilbakefall. Du er superflink til å trene alternativt, så noen uker løpefri fikser du veldig bra uten å miste den gode formen du er i. Det er dessuten en veldig god investering mot Berlin som skal bli en fantastisk opplevelse. (c: Lykke til!

  SvarSlett
 9. Adelheid; jeg tar gjerne i mot tips om øvelser, kanskje du kan vise meg etter neste parksprint? :)

  To dager igjen av kuren nå, jeg er spent på hvordan det blir etter søndagens ti-kilometer på Jessheim (skal ta det helt rolig og bare jogge).

  SvarSlett

 
Blogglisten