søndag 28. november 2010

Galskapslangtur

I dag var dagen for treningscamp-langturen som skulle gi mulighet for å være med i 40 km +, eller evt. hoppe av underveis. Start var i Frognerparken, deretter skulle vi løpe til Lysaker, Røa, Sognsvann, Grefsen, Økern... Jeg håpet i utgangspunktet å være med 30 km, selv om det ikke ville være så lurt med tanke på at jeg for tiden er "kvitt" beinhinnebetennelsen og ikke bør løpe så langt på asfalt uten en gradvis tilvenning. Men så ble Régis syk, og da var det litt begrenset hvor lenge jeg kunne la ham være alene med to kranglete småjenter. Så før start så jeg for meg Sognsvann eller Grefsen som absolutt siste stopp.

Vi var åtte stk. som møtte opp i morges: Siri, Kristine, Torfinn, Vemund, Andreas, Marianne, Marit (veldig hyggelig å treffe deg, håper du blir med en annen gang også!) og jeg. Det blåste fryktelig, og det var kaldt. Vi hadde vinden i ryggen ned mot Skøyen, men det var også det eneste stykket vi hadde medvind. Fra Lysaker startet bakkene mot Røa, med iskald motvind... Uff, så surt, og uff, så tungt. Enda verre ble det fra Røa og oppover mot Holmenkollen. Det gikk i snegletempo, og det føltes som om vi ikke kom oss av flekken. Likevel var pulsen min høy. Da var det godt å ha med blide folk på tur, spesielt Marit smilte og lo hele veien! Etter Røa forsvant dessverre Andreas og Marianne - de lå foran oss hele veien, og plustelig var de vekk (det viste seg senere at de hadde løpt mot Tåsen). Etter løypas høyeste punkt fikk vi litt nedoverbakke ved Slemdal, men ved Ris kirke tok vi av til venstre og løp oppover mot Sognsvann. Fortsatt iskald motvind, å, det var kaldt! Jeg hadde en isklump til venstrehånd og fikk heldigvis låne Kristines gigantiske slalåmvott - takk, takk, jeg lover å aldri le av vottene dine mer! Den siste strekningen langs jordene før Sognsvann la jeg meg bak Vemund, det var veldig smart og jeg fikk omsider litt ly for vinden. Men ved Sognsvann sa jeg likevel takk for meg og stormet inn i den varme t-banen, der jeg ble sittende å hakke tenner. Turen hjem var igrunnen enda kaldere enn joggeturen! Andreas gikk på t-banen ved Tåsen, og han hadde istapper hengende ned fra lua... Men etter en varm dusj føler jeg meg nå varm og god og deilig avslappet. Å, så godt med en ordentlig langtur igjen! Det ble ikke 30 km, men det ble 20.00, og i tillegg til å være et pent tall er det også en respektabel distanse i dette været. Takk for hyggelig selskap i dag, alle sammen!

Marit, Kristine, Vemund og Torfinn fortsatte videre fra SognsvannÅ, så deilig å være tilbake fra langtur i kulda!


12 kommentarer:

 1. Veldig respektabelt sent i november og iskalde forhold!

  Dette må gjentas, må våren komme snart:-)

  SvarSlett
 2. Crazy people!
  20km igår, temp, vind og underlag er def. verd mer enn et par osteskiver :-)
  Ekstremt imponert og kan tenke meg at den baneturen må ha vært pyton, svett i iskulda.
  Jeg klapper!

  (Håper beina er ok)

  SvarSlett
 3. Er så glad jeg ble med! Kjempetrivelig å møte dere, og tross snøføyk og kulde var det en fantastisk tur! Gleder meg allerede til neste gang :)

  SvarSlett
 4. Siri: Definitivt! Sol og vindstille, det blir bra :-)

  Ingalill: Det var så vanvittig kaldt da jeg ventet på bussen på Majorstua, jeg gikk inn på Narvesen og sto akkurat der varmluften kom ut fra maskinen, helt stille, jeg må ha sett fullstendig crazy ut, ja!

  Jeg er enig i at de brødskivene så litt kjedelige ut, men vi skal spise pinnekjøtt hos Torfinn&Hanne i kveld, så kaloriene skal nok hentes inn til gangs!

  Beina virker foreløpig bra. Jeg kjente ingen ting underveis, og jeg tøyer&tøyer og har klokketro på det - så får vi se om klokketro holder. I min desperasjon løp jeg t.o.m. med tigerbalsam...

  Marit: Så bra! Vi løper jo langturer stadig vekk (hver helg stort sett, får se hvordan det blir i vinter, men håper vi kan fortsette med det! Du har jo selv sagt at vinter ikke er noen unnskyldning for å legge joggeskoa på hylla :) )

  SvarSlett
 5. Uff, skulle blitt med deg inn i t-banen! Ble uansett ikke mye lengre på meg, og måtte stå og hutre og fryse mens jeg ventet på først den ene bussen og så den andre. Klarte nesten ikke få klippekortet opp av lommen - må ha virket helt koko (passer til kallenavnet Siri har gitt meg). Slet med det glatte føret, mens Marit, Vemund og Torfinn bare trippet av gårde. Må være alderen: neste gang kommer jeg med store votter OG brodder! :-)

  SvarSlett
 6. Haha Kristine! Kom deg på labbet og få pigget et par av løpeskoene dine!

  SvarSlett
 7. Kristine: Det var nok vottene dine som var for tunge :P

  SvarSlett
 8. Haha!!! Var det derfor du saknet farten da du lånte en, Astrid? Løp dere andre forresten med piggsko?

  SvarSlett
 9. Det var selvfølgelig bare derfor!

  Jeg tror det bare var Vemund som hadde piggsko. Jeg var ganske misunnelig på ham :)

  SvarSlett
 10. Vurderer for første gang å kjøpe piggsko....eller vente å se om julenissen kommer :-)

  SvarSlett
 11. Du er gæææærn! hihihi. All respekt for 20 km i dag altså.

  SvarSlett
 12. Kristine: God idé, så kan vi fortsette med helgelangturene våre gjennom hele vinteren :-) Jeg lurer på om jeg skal ønske meg løpebrodder til jul.

  Camilla: Jeg vet! Men det var jo *så* deilig etterpå, da...

  SvarSlett

 
Blogglisten