tirsdag 24. august 2010

Fartslek på Bygdøy

Egentlig skulle jeg bare løpe intervaller hele denne uka, for å være fornuftig og spare leggene. Men da det ble organisert en kort Treningscamp-økt på Bygdøy, i den løypa jeg har løpt hver uke i et helt år, rett utenfor stuedøra, klarte jeg ikke å motstå fristelsen. Dessuten er smerten i leggene nesten helt borte.
Kristine, Siri og Hege ble med på turen; jeg ante bange anelser da også Hege virket av den godt trente typen, akkurat som Kristine og Siri, men heldigvis var det ikke et motbakkeløp vi satte avgårde på denne gangen. Jeg kjenner stiene på Bygdøy ut og inn og var ikke så redd for å bli altfor sliten, tenkte tvert i mot at det var greit å bli dyttet litt framover slik at det ble en ordentlig tempoøkt. Det gikk ikke så overvettes raskt - 5:40-tempo - men terrenget er kupert og ulendt, så jeg var god og svett da jeg kom hjem. Veldig hyggelig med selskap på turen!

Jeg sverger fortsatt til kompresjonsstrømpene - i det minste holder de leggene varme - nå har jeg i tillegg fått meg noen svarte som matcher aegisene (alt man må tenke på! ;) ):
Lett poserende med høstens must-plagg: gammeldame-strømper og gammelmanns-shorts

I går var jeg på spinning, for andre gang i mitt liv! Det var et veldig morsomt alternativ til løpetreningen. Rimelig absurd å sitte inne i et lite, svett rom med øredøvende musikk og en slags simulator med sykkelfilm og full oversikt over stigning og intensitetskurve... Godt å kunne justere motstanden på egenhånd - jeg lukket øynene og tråkket for livet oppover Mont Ventoux - og jammen i meg kom jeg først i mål!

3 kommentarer:

 1. Du løp jo som om du hadde jevelen selv etter deg. Men, det var jo bare meg som løp der bak!

  SvarSlett
 2. hmm, skjønner at jeg må oppdatere min heite-80talls-mæn-shorts med noen snertne strømper og sko -for det er jo egentlig helt bakmålsk ( at jeg i framskredent alder ) humper rundt i ankelsokker og sko med neonstriper.

  FORRESTEN- når jeg kontrollfreaky geeket meg inn på løpsdetaljene dine la jeg merke til 2 ting:
  - har du sluttet med 1km laps?
  - og beste tid under 4min??

  D-jevelsk er helt riktig :-)

  SvarSlett
 3. Ha ha, så komisk at du la merke til det. Her har man ikke lov til å være elektronikk-kløne, skjønner jeg! :) Stilte inn på geografisk lap eller hva det heter, og så har jeg ikke fått somlet meg til å skifte tilbake... Men blir såklart fryktelig frustrert underveis... hi hi.
  Ankelsokker er helt klart *ut*! :P (Høye hæler er derimot inn og teller som styrketrening)

  Siri: Jeg syntes han løp litt sakte ja ;)

  SvarSlett

 
Blogglisten