fredag 6. august 2010

Sneglefart?

For å motivere meg til økt treningsmengde før halvmaraton 26. september, har jeg begynt å følge Anders Szalkais treningsopplegg for å komme under 2 timer. Han angir nemlig hvilken fart man skal løpe i, noe som tvinger meg til å gi litt ekstra. I dag sto en rolig tur på 7 km/44 min, pluss litt styrketrening, på programmet.

Jeg hadde egentlig tenkt å ta turen rundt Bygdøy - men sist jeg var der bugnet stiene av snegler, og regnværet det siste døgnet har vel neppe gjort saken bedre. Takk og lov at jeg bor like ved E18 og kan løpe trygt på den asfalterte gangveien der! Jada, jada, jeg vet det er fullstendig hysterisk. Hvis jeg en gang fullfører et maratonløp, kan noen stå i målområdet med en fet og slimete iberiasnegle? Så skal jeg ta på den, lover... Min gode psykologvenninne Yngvild forsøkte forresten en gang å helbrede meg med en form for tilnærmingsterapi - hun sendte meg 10 sneglebilder av økende ekkelhetsgrad. Det første var snilt og søtt:


Mens det siste var verre:

(Den hvite greia er faktisk en sneglepenis!)

Nok om det. Jeg priste meg i alle fall lykkelig for all asfalten og satte kursen mot Lysaker. Kroppen føltes lett, og jeg løp foran skjema uten å anstrenge meg det minste. Da jeg klokket inn på 41.14 etter 7.08 km (snitt 05:49) var jeg knapt svett og enda mindre anpusten, og jeg er helt sikker på at jeg på en god dag kunne holdt farten i 14 km til. Det må vel bety at formkurven er stigende, og at jeg er i rute til å komme meg under 2 t 26. september!

I ettermiddag går turen til Fredrikstad, der vi faktisk skal være fire Treningscampere under samme tak hele helgen. Forhåpentligvis får jeg følge på søndagens 90 min.-tur!

7 kommentarer:

 1. Ha, så bra! Jeg er sikker på at du fikser halvmaraton på under 2 timer. Du hadde en uheldig opplevelse på Göteborgsvarvet, men det var et forferdelig løp for de fleste. Anders Szalkai (min gode venn, høhø - møtt ham en gang) sa faktisk at alle han kjente som var med løp dårligere enn vanlig. Varmen, mye folk og i tillegg sportsdrikkproblemet for deg... Det skal mye til at Oslo Halvmaraton ikke blir en positiv opplevelse. Jeg gjetter 1:54:38 (c:

  SvarSlett
 2. Jeg følte også litt snikende sneglefobi etter å (for første gang i mitt liv, takk så mye) ha sett sneglepenisen. shhhh. - men manneavføring (sikker på at det var en mann)på stien er værre!
  eller what sier du?

  Skal også ta en titt på AS programmet nå etter å ha holdt meg til GW ifjor, siden jeg fremdeles ligger å vaker rundt 6/km (på gode dager) og nærmere 6,30 i det siste, er det på tide med litt forandring. (Etter fullført er mitt halvmaratonmål 2,06.)

  SvarSlett
 3. Jeg kan stå i målområdet med en feit iberiasnegle til hver av dere jeg. Ekle kryp, men heldigvis ingen fobi. Og ja, jeg foretrekker ganske mange snegler fremfor manneavføring - ush ekle menneske. Edderkopper derimot... Hårete, hurtiggående og hoppende edderkopper derimot. Iiiiik.

  SvarSlett
 4. Takk for positiv tilbakemelding, Janicke, både når det gjelder tid og iberiasnegle etter målgang :P Men ja, manne(såklart!)avføring er definitivt verre. Fysjom!

  SvarSlett
 5. Ingalill: Skal bli spennende å høre hva du synes om ASs treningsopplegg, du som har fulgt GW. Jeg tror det kan være greit å få oppgitt treningsfart, for kontrollfreaker som oss mener jeg ;)

  Ja, jeg skal aldri mer melde meg på halvmaraton som går i måneder det risikerer å være veldig varmt, dvs. mai-august... La oss håpe at Oslo Maraton (og Berlin, det går vel samme dag?) åpner for bedre tider!

  SvarSlett
 6. Tro det eller ei, men det med varme kan endre seg. Jeg har også vært utrolig ømfintlig for varme tidligere. Alt over 15 grader omtrent har vært mareritt og det har kokt oppe i hodet.

  Nå har jeg kasta capsen(e) fordi da koker det mer, og av en eller annen grunn tåler jeg varme mye bedre i år enn tidligere.

  Jeg løp også varvet, ja det var varmt, og det gikk tregere enn normalt, men jeg var ikke helt i ørska slik jeg kan bli av varme. Det gikk!

  Så det kan bli bedre til neste år. Kanskje du tåler varmen som en kenyaner.

  SvarSlett
 7. Ha ha ha, det er det mest optimistiske jeg noensinne har hørt =) "Som en eskimo" er nok nærmere sannheten. Men jeg må si jeg lurer på hvordan du taklet varmen i Gøteborg, ja. Det er kanskje håp for alle.

  SvarSlett

 
Blogglisten