onsdag 4. august 2010

Intervalltrening

Det er leeenge siden jeg har trent intervaller nå, godt over en måned. Og hadde jeg ikke hatt Treningscamp, hadde det sikkert gått en måned til også. Det fremstår alltid i hodet mitt som noe vondt, grusomt, fælt... Men det faste holdepunktet hver onsdag kl. 20 får meg stort sett ut av døra når jeg har anledning likevel, godt er det. Og med lørdagens tøffe tur kunne jo selv intervalltreningen bare bli en opptur!

Det var kjempemange på trening, nærmere 20 stk. Det er gøy å ha flere å bryne seg mot. Klokken min sa takk for seg etter tre minutter, så jeg fikk dessverre ikke sjekket rundetidene. Men jeg tok ingen snarveier, og jeg syntes aldri det var grusomt. Det må jeg prøve å huske! Vi løp tre pyramider (1-2-1 runder), på de doble rundene var jeg litt lat, men tok i på den siste. Uansett var jeg skikkelig anpusten etter hver runde, og nå er jeg så støl i leggene at jeg knapt klarer å gå...

Kristine (hun som dro meg oppover til Sognsvann på lørdag) ledet an styrketreningen, og telte v-e-l-d-i-g s-a-k-t-e. (Hadde jeg hatt henne som personlig trener ville jeg nok perset på de fleste distanser etter kort tid!) Jeg kjenner at jeg sliter mindre med styrkeøvelsene nå - planke, sideplanke, båt... Har gjort det til en vane å gå igjennom disse øvelsene etter hver joggeøkt.

Ellers skal jeg innføre en ny gren i treningen: HOPPETAU!


De siste dagene har jeg lært jentene mine å hoppe hoppetau, og oppdaget da til min store forskrekkelse hvor anpusten jeg ble etter få hopp. 50 raske får jo opp pulsen nesten like bra som en intervallrunde! I tillegg tok det godt på legger, og mage - i grunnen over alt. Mamma spanderte et skikkelig hoppetau på meg, og jeg skal forsøke å ta noen serier hver dag.

Hva blir det neste? Rockering?

8 kommentarer:

 1. Prøvde meg på rockering på Wii på ferie og det gikk hardt utover både mage og legger - MEN hoppetau er altfor brutalt for meg, får vondt i leggene bare ved tanken.

  - som alltid imponert over parkøvelsene!

  SvarSlett
 2. Du var god Astrid!

  Og, hoppetau har jet veldig tro på. Mer spenst gir høyere fart på løpingen også:-)

  SvarSlett
 3. He he, jeg har også prøvd meg på Wii - det endte med at jeg ble pottesur da pappa slo meg i *jogging*, har aldri giddet å spille det etterpå... ;)

  SvarSlett
 4. Og, jeg tror forresten at jeg må innom labbet. Den røde shortsen din var bare smashing!!

  SvarSlett
 5. Så bra med godkjenning fra høyeste hold, Siri - da skal jeg satse på hopping! :)

  (Men er det mulig å bli så støl av det vi gjorde i går? Leggene mine er helt ubrukelige i dag...)

  SvarSlett
 6. Takk - ja, den er nok den fineste løpeshortsen jeg har sett noensinne! ;-)

  SvarSlett
 7. Det kan være en kombinasjon av løpingen, nye sko og ikke minst hoppingen.

  Grattis med dritkule Temposko også!
  Hvor mange sko har du kjøpt i år? Sånn egentlig;-)

  SvarSlett
 8. Ja, de er fine - selv om *jeg* ikke ville brukt dem i et bryllup, da ;)

  Dette er litt flaut, men det siste året har jeg faktisk kjøpt *fire* par joggesko. Ett av dem er riktignok for små, de måtte byttes ut. Men likevel. Nå har jeg for enhver anledning... Til langtur på asfalt, til intervall og til konkurranser.

  (Det hører med til historien at jeg har sluttet å kjøpe vanlige klær og sko... Bare så det er sagt)

  SvarSlett

 
Blogglisten