lørdag 15. mai 2010

Fredrikstadmarka rundt!

En deilig langhelg hos mamma og pappa i Fredrikstad betyr selvfølgelig gode muligheter til å jogge: Vi nærmer oss den siste uka før Gøteborgsvarvet, og må sette inn det siste støtet før en roligere periode.

Torfinn (storebror), Régis og jeg la ut på en skogstur i går. Jeg visste jo at Torfinn befinner seg i en annen liga enn meg, men Régis har jeg alltid hatt et lite forsprang på. Jeg tenkte derfor at vi skulle bevege oss i et behagelig tempo. Planen var å løpe til Skihytta, en tur på ca. 10 km.

Behagelig tempo, jommen sa jeg smør. Det viste seg at jeg hadde lagt ut på tur med to fjellgjeiter som ikke så poenget med å løpe på grusveier. En stor del av turen gikk derfor over fjellet, oppover, over knauser, steiner, røtter og lyng. Torfinn var heldigvis omsorgsfull storebror og holdt seg ved siden av meg - Régis har visst sett lyset og spratt oppover, lett som ingenting, et stykke foran oss.

Pulsen var konstant høy, bena ble geléklumper etter hvert som bakkene tok knekken på meg. Har ikke vært så langt utenfor komfortsona siden - intervalltreningen onsdag! Men solen skinte og fuglene kvitret; det var en fantastisk dag i skogen. Vi så til og med to elg som beitet fredelig på et jorde ved Veum! Dessuten har jeg tro på at denne type trim er av den effektive sorten. Jeg gleder meg til Fredrikstadmarka rundt, men er glad det først går av stabelen i oktober... Trenger mer trening!

Her er jeg så sliten at jeg knapt klarer å smile:


Meg, storebror Torfinn og Régis

Søndag satser vi på en totimers tur til og fra Foten (badestrand i Onsøy).

Tall: 11,5 km, 1 t 15 min. Snittpuls: 171.

9 kommentarer:

 1. hehe, snittpuls på 171 er jo et stålbevis på intens innsats - som kommer til å bli henge ved som like intens lårstølhet (hvis du da camplivet ikke har gjort deg til superkvinne :-))

  Good work!

  SvarSlett
 2. - forresten - og spurt av en nysgjerrig sjel som er like glad i andres data som egne - er det noen spesiell grunn til at du ikke stiller inn klokka di på km-laps?

  SvarSlett
 3. Uff ja, jeg var helt kake fram til jeg la meg i går. Stakkars kropp... Når det gjelder rundetidene, trykket jeg i hytt og pine på "lap" i går, fordi jeg av en eller annen grunn ikke har nåværende fart på displayet. Så for å få en idé om farten måtte jeg trykke på ny runde. Helt håpløst, å ha en så fin og dyr klokke og ikke bruke den riktig... Nå ga du meg en god idé: I stedenfor å lese Min Kamp 3 skal jeg lese bruksansvningen på klokka! Km-laps høres ikke så dumt ut :)

  SvarSlett
 4. Klarte det! :-) Får se i morgen om det virkelig funker. Takk for tips :)

  SvarSlett
 5. Puh! Nå må du roe ned de siste dagene, så du ikke er helt kjørt når det gjelder!! :-)

  SvarSlett
 6. Ingen fare - jeg er innerst inne en ytterst bedagelig person, så neste uke blir det mye sofaligging her i gården!

  SvarSlett
 7. Tja - Garminboka er jo tidvis like spennende som MK3, jeg hentet nettopp nr.4 på biblioteket - men kanskje en runde med Garmin ikke er så dumt.
  - jeg har jo ingen anelse om hvordan man bruker selve gps elementet. Hadde jeg rotet meg bort hadde jeg vært lost i dobbel forstand :-)

  SvarSlett
 8. Du tar deg veldig godt ut når du er sliten, må jeg si! :-)) Jeg er veldig misunnelig på dette camplivet dere driver med der borte på østlandet! Er sikkert utrolig kjekt å trene sammen med andre (og kanskje spesielt godt å ha noen å lide med gjennom grusomme intervalløkter...):-)

  SvarSlett
 9. He he, vel, takk for det, føltes ikke sånn akkurat ;) Ja, den Treningscampen er en velsignelse, godt å ha en ekstra grunn til å komme seg ut, og hyggelig å trene sammen med andre! For meg har det i hvert fall betydd veldig mye for motivasjonen og formen.

  SvarSlett

 
Blogglisten