tirsdag 25. mai 2010

Kongeskogen rundt

(Oppdatert med flere bilder)
Glad jeg startet helt bakerst... Visstnok litt kaotisk blant alle disse gutta!
(Foto: Siri S. Johnsen)

I kveld gikk Ryeløpet av stabelen - Kongeskogen rundt. Siden stiene på Bygdøy er hjemmebane for meg har jeg hele tiden hatt god lyst til å delta, men jeg trodde jo ærlig talt at beina mine kom til å være herpa etter Gøteborgsvarvet. Slik ble det ikke, og da jeg i tillegg øynet mulighet for pallplassering i Treningscampens mai-utfordring, var det bare å få med seg Torfinn og stille til start ved Paradisbukta.

Siri ble dessverre syk, men kom likevel og delte ut råd og oppmuntrende ord til sine elever. Silja fikk jeg også snakket med, det var hyggelig!


Silja i fin stil (Foto: Siri S. Johnsen)
Her gruer jeg meg veldig, veldig til å løpe... (Foto: Siri S. Johnsen)
Torfinn løp raskt som vanlig... Tok tydeligvis brorparten av løpergenene da de skulle fordeles!

I dag følte jeg meg i form, også mentalt. I grunnen hater jeg kortere distanser (da må man ha så høy puls, uff!), men jeg har skjønt at det er det som skal til for å kunne løpe raskere på Oslo (halv)maraton i september. Fra i dag skal jeg satse på kortere, men raskere, turer, og mer intervall (!). Ryeløpet var en god start. Det gikk nemlig bra! Jeg hadde glemt treningsklokken min, men det var kanskje like greit, jeg løp nemlig inn til pers og vel så det - 25.02! En liten forbedring av 26.15 fra november. Utrolig oppmuntrende, etter månedsvis med trening uten at jeg egentlig har følt at kondisjonen har blitt bedre! Jeg klarte å bruke det jeg har lært på Treningscampen, hang meg bl.a. som en klegg på noen som så hakket hvassere ut enn meg selv. "Finn en rygg og slipp ikke taket", sier Siri, og det fungerte bra i dag.

Takk til damen med pannebånd for god hjelp underveis!

11 kommentarer:

 1. 25 noe er jo strålende :-)
  og ekstra grattis for å mestre korte løp, bare tanken gjør at jeg skjelver i leggene.

  SvarSlett
 2. Å så deilig det er med opptur etter nedtur! Gratulererer! Kjempebra gjennomført, og veldig lurt å henge seg på noen andres tempo. Man har ofte litt mer å gi enn det man tror.

  Anbefaler forøvrig www.marathon.se for gode treningsprogram til alle distanser på alle tider. Da får man variasjonen i treningen som er vanskelig ellers.

  SvarSlett
 3. Gratulerer, så flott! Jeg har også erfart at det er supert å henge seg på noen som er enten like god eller en anelse bedre enn en selv. Utrolig hvordan man kan klare å presse seg hvis man får den rette tenningen!

  SvarSlett
 4. Takk for kommentarer alle tre! Ja, det mentale er tydeligvis alfa og omega!

  SvarSlett
 5. Løpet i går var kjempefint!! Perfekt temperatur og forhold:-) Det var mange som heia (og jeg aner som vanlig ikke HVEM disse personene var, bortsett fra Siri da!) MEN, det gjorde også sitt til å skape god stemning og atmosfære!

  Astrid, å løpe med høy puls er en treningssak, man må venne seg litt til det, og det gjør du blant annet når du løper intervaller. Ergo er intervalltreninga veldig bra for psyken, også! Psyken har MYE å si....om ikke nesten alt!? Tenning er helt avgjørende og det er langt fra hvert løp man har ordentlig gnist og er sulten på å kjøre! Jeg har feks brukt forenbuløpet og Ryeløpet mest for mental-trening-skyld; siden jeg ikke føler at jeg har fått trent regelmessig og bra den siste tiden så mangler jeg dermed tenning (og for såvidt også formen hehe). Så, atter en gang: det er viktig å delta på flere løp for å skaffe seg erfaring :-) Silja

  SvarSlett
 6. Ja, jeg likte meg også der - og jeg er så glad i skogen på Bygdøy, selv om løypa er kupert! :) Ja, flere løp skal det bli; for å få trent psyken skikkelig skal jeg være helt gæærn og slenge meg på de kamikaze-motbakkeløpene deres...

  SvarSlett
 7. 25,02 Astrid! WOW:-)
  Moro!!

  SvarSlett
 8. Skal du være med på motbakkeløpene: WoW!!! Nå er jeg virkelig imponert :-) Skitt....jeg sakker virkelig akterut her nå altså! Arghhhhh jeg må ta meg sammen! Tusen, tusen takk Astrid for at du gav me en diger skyllebøtte med motivasjon mitt i tryne; det var jaggu godt og det trengte jeg!!! Silja :-)

  SvarSlett
 9. Nå fikk jeg litt kalde føtter når jeg så reaksjonen din :P Men er ikke du arrangør, da? Er ikke du med? Håper jeg får med meg et par av dem i hvert fall - tenker jeg tar det som [veldig god] trening!

  SvarSlett
 10. Jeg er kun medarrangør på Fagervann opp (anbefales på det sterkeste å delta der!!). De andre løpene får jeg se om jeg får med meg.... 1 Juni har jeg Sverre så da får jeg ikke løpt desverre. Dessuten har jeg inngått en avtale med meg selv om å ta litt vare på ryggen min så....ja, jeg får vel vurdere hvordan jeg best mulig skal klare det :-) silja

  SvarSlett
 11. Så dumt, 6. juli er jeg i Sør-Frankrike... så da må jeg nok ta til takke med å klyve opp røde klipper og stupe ned i asurblått hav :P

  SvarSlett

 
Blogglisten