søndag 16. mai 2010

Langtur til Foten

Dagens lærdom: Det er tull å kjøre bil og streve for å finne parkeringsplass på Foten badestrand - man kan bare ta føttene fatt!

En siste langtur før Gøteborgsvarvet sto på planen for Régis og meg i dag. Siden skogsturen fredag gikk litt hardt ut over kropp og sjel, fristet det med deilig asfalt i steden. Vi visste ikke helt hvor langt det var til Foten i Onsøy, men tenkte å snu etter en time.

To utfordringer meldte seg underveis: 1) Krangling. En totimers langtur byr på god anledning til uenighet: Noen vil kalle det effektiv tidsbruk å benytte en joggetur til raserianfall, roping og ilter gestikulering. Andre vil kalle det dårlig utnyttelse av kreftene. 2) Snegler. Jeg lider av en alvorlig form for sneglefobi - har i dag innsett at jeg aldri kan få egen hage, og helst bør emigrere til Mexico City. Det er vanskelig å holde tempo høyt når man ikke tør sette ned foten i redsel for å tråkke på en av de tusen sneglene som har inntatt sykkelstien i regnværet. Heldigvis roet den verste angsten seg etter hvert som kilometerne gikk unna og jeg hadde nok med å løfte bena - kanskje jeg i terapiens navn burde løpe en maraton for å kunne berøre en snegle ved målstreken?

Vi snudde ved Møklegård, ca. 9 km fra Kniplefjellet. Vi brukte litt i underkant av 2 timer på de 18 km. Jeg er kjempefornøyd med snittpulsen i dag: 160! (Se flere detaljer.) Det er tydelig at en hastighet på ca. 06:30 passer meg fint på lengre turer. Men jeg var sliten etterpå, og kviknet først til etter to store porsjoner eggedosis med sjokolade og banan.

På fredag ville ikke Torfinns kjæreste Hanne være med på joggetur - da gikk det slik med henne:Men i dag løp de også tur sammen, og hun er nå tatt inn i varmen igjen :) Debuterer forøvrig på Fornebuløpet onsdag, jeg skal heie for full hals!

7 kommentarer:

 1. Hahahaha, til ALT!!! Fantastisk:-)

  SvarSlett
 2. Krangling og snegelfobi? hehe
  psstt når jeg løper med mann sørger jeg for at det er minst 5m mellom oss til enhver tid (slik at ingen kan finne på å tro at vi er på par-jogg)

  - men ellers hørtes det jo ut som en fin (og lang) tur :-)

  SvarSlett
 3. Sikkert lurt, vi så rimelig teite ut der vi sprang... :P Så du at jeg hadde km-rundetider denne gangen? Jeg klarte til og med å finne ut hvordan man kan se nåværende tempo... kjekt, etter et halvt år ;)

  SvarSlett
 4. Km-tidene er registrert og imponerende mange av dem :-)
  - neste blir vel virutal partner, sånn at du kan løpe mot deg selv på camp.

  SvarSlett
 5. Hehe, en hendelsesrik tur! (c: Kun få dager igjen nå...

  SvarSlett
 6. Ja, det blir spennende - gru-gleder meg! :) Ankommer dere Gøteborg fredag kveld og henter startnr. lørdag morgen? Vi må gjøre det sånn. Vet du om det går bra å kjøre bil dit lørdag morgen, eller om det bare er offentlig transport som gjelder? Godt å ha noen å spørre :)

  SvarSlett
 7. Det begynner å føles litt nervøst ja, men heldigvis håndterbart ennå så lenge. (c: Vi kjører ned fredag ettermiddag og henter startnummer på lørdag også. Jeg tror muligens det er mulig å kjøre bil til i nærheten av startområdet lørdag morgen, men beregn i så fall veeeldig god tid. Det er nok lettere å bruke offentlig transport.

  SvarSlett

 
Blogglisten