torsdag 6. mai 2010

Gi blod!

I dag var det min tur til å besøke Blodbanken. Jeg har gitt blod jevnlig de siste årene, men dette var første gang de faktisk ringte meg på mobiltelefonen for å forsikre seg om at jeg møtte til timen - de trengte sårt blodtypen min. Da er det ekstra motiverende - i tillegg til at jeg elsker å gi blod, her er noen stikkord: fri flyt av eplemost og brus, mariekjeks, ukeblader, omsorgsfulle bioteknikere, herlige sjeselonger, for ikke å snakke om fine presanger (fikk en fin sekk jeg kan sykle og jogge med denne gangen!). Blodgivning er min spa :-) Fikk denne pasjonen i Frankrike, på en blodbuss ved universitetet hvor jeg studerte. I Frankrike får man nemlig så mye pølse og fersk baguette man klarer å stappe i seg (men forunderlig nok ikke vin!). Ok, jeg er rar (men ikke rarere enn disse folkene)!

Jeg anbefaler alle som har litt ekstra blod å gi bort å ta kontakt med blodbanken. De har også fine busser som kjører rundt, se f.eks. Janickes blogg. Det ble naturlig nok ikke noe trening på meg i dag, men i morgen regner jeg med at det går greit med en rolig økt.

1 kommentar:

  1. Veldig bra!! (c: Det er flott å gi blod. Litt mindre luksus å gi blod i blodbussen; De har hverken eplemost eller mariekjeks - og som gave var det bare krydder eller te. Men det er jo veldig praktisk at de kommer til arbeidsplassen. Vær forberedt på litt tunge økter i dagene fremover, det er i alle fall min erfaring.

    SvarSlett

 
Blogglisten